his teriak

AARGGHHH!!!!!!! PERGI!!!! GO AWAY!!!

macam ni ke orang yang kena histeria? serious aku belum berpeluang tengok sendiri kawan kena benda ni.Kat sekolah, IPT memang agak banyak jadi berlaku histeria terutama time nak exam. pergh...macam-macam kes masa tu. nampak hantu la apa la. dan banyak terjadi kat perempuan.Dulu masa aku study... Alhamdulillah tak pernah nampak bukan2 ni. cuma 1 hari tu.......


......aku dengan 2 orang kawan tengah study sewel gila-gila pukul 4 pagi macam tu. kitorang buka pintu sebab panas.




tak lama lepas tu tetiba ada bau menusuk hidung kitorang bertiga. Ishhh...BUSUK! bau tu makin lama makin kuat so aku dah boleh agak benda tu tengah nak on the way datang. (nak study jugak kot? choi!)




apa lagi..buka bacaan yassin kat laptop kuat-kuat then sambung study. buat-buat bodoh je. beberapa minit tu baru la hilang..
tapi student lain nampak pontianak or pocong kat tangga hostel. ha.. itu semua kes mandi lewat malam.


ada orang cakap diorang tu gedik melampau tengah-tengah malam tu. kecoh la juga beberapa aras kat hostel tu. (jangan menggedik a.k.a terlalu seronok ye)

tapi korang semua kena tau apa punca sebenar HISTERIA:

1. kurang kasih sayang.so banyak masalah dipendamkan
2. gangguan mental
3. sihir
4. kesilapan and kecuaian manusia tu sendiri
5. akibat DENDAM atau SIMPATI/CINTA makhluk jin. sebab? ha sebab suka DEDAH AURAT and BERTELANJANG masa duduk sorang-sorang
6. saka
7. lupa kepada Allah s.w.t, kurang amal ibadat
8. kurang baca doa-doa tertentu macam "Bismillah"
9. ikut nafsu and hasutan syaitan
10. buat benda yang bercanggah dari Islam

Nak elak benda ni sebenarnya boleh..cuma kita ni...samada amalkan atau tak je. Dah diberikan guideline nak elak tapi kita sendiri tak nak amalkan. (peringatan untuk diri sendiri jugak ok..)dan kenapa histeria selalu berlaku kat perempuan melayu Islam?


sebab.......siapa bilang gadis melayu tak menawan.. tak menarik hati.. tiada memikat........


pesanan oleh nuffnang dan owner blog:


18 comments:

  1. haha
    ayat last xleyblah la nurdani
    ingatkan sebab ape
    hehe~

    ReplyDelete
  2. histeria menakutkan kalau kena...kat sekolah aku pernah kena satu sekolah..siap ade keturunan jin lagi mari kacau hohooo...

    ReplyDelete
  3. @~SukEMakAn~ : hehehe. gadis melayu hot tuuu

    ReplyDelete
  4. @Azuan : mak aih! satu sekolah? area mana tu?penah masuk paper tak? minta jauh la dari histeria kan

    ReplyDelete
  5. hahaha terbaek lah 2 line last tu!

    ReplyDelete
  6. sy pernah kena tendang lagi..... diorang sgt kuat....

    ReplyDelete
  7. @fariefarihan : wowo..you ada jugak pengalaman. tak dapat bayang kekuatan orang kena histeria ni

    ReplyDelete
  8. hahaha betul sebab mereka menawan =.="
    ad bau ke eh kalau bnder tuh dtg
    ish xsngka plop

    ps: kenapa lelaki xbyk kena histeria?
    sbb lelaki hensem =)

    ReplyDelete
  9. @Fahkrur Razi : hahaha. sungguh tak bleh blah ok!

    ReplyDelete
  10. @arifhazwan : hang pun sama.haha

    ReplyDelete
  11. udah ngajak deme datang......kompom le deme tu datang.....

    ReplyDelete
  12. @Dkosonglapan : aish bilenyer teman ngajak deme tu ah..idok hingin nak jemput deme

    ReplyDelete
  13. haha . memang takley bla ayat last tuh . ngahaha ~

    pengalaman ? xde ! n xnak ! x sanggup den menghadapinya e_e

    ReplyDelete
  14. @Nabilah memang ayat tu tak boleh nak belah2.hahak
    jangan cakap tak nak nabilah..kang datang macam ne?heheh.takpe,amalkan doa ye

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah