kartun yang kejam lagi ngeri...

Kartun ni aku dapat tahu pun dari seorang budak laki..dia memang suka sangat kartun ni. dengan itu aku pun cuba la cari kat pakcik youtube.


Mungkin ada yang pernah tengok dan mungkin tak. Tapi cite ni memang tak patut budak2 kecik tengok.Kejam dan ganas. Tapi kenapa la budak2 ni boleh gelak tengok cite ni??? lawak sangat ke kepala tercabut? mata terkeluar? lidah terpotong?


Walaupun kartun ni watak sengal comel2..tapi unsur yang ada dalam tu teruk! mesti boleh pengaruh budak2. sebab budak2 ni mudah terpengaruh di awal usia muda macam tu. Filem pun sama..taruk (letak) jalan cerita yang kejam,ganas, tutorial nak buat jahat sampai pengaruh orang awam untuk tiru adegan dalam filem tertentu.

Korang semua mesti pernah dengar kat berita fasal kes rompak, bunuh yang semua ni disebabkan tiru adegan dalam filem. hangpa boleh pikiaq kan? pengaruh media ni besaq. Umur dah besar2 mesti boleh pikior kan? huhu macam biasa la..aku ni malas nak taip panjang2. rimas la meleret2 ni.


Video kat bawah ni salah satu scene yang aku nak korang semua tengok (aku paksa korang tengok)..LAAYAAAANNNNN...


HAPPY TREE FRIENDS





24 comments:

  1. ngee ~ memang kejam lagi ngeri !

    ReplyDelete
  2. hehe, happy tree friends ni mmg fav! ;D

    ReplyDelete
  3. nabilah :
    kan?kan? kejam.tak elok untuk perkembangan otak kanak2

    ReplyDelete
  4. ayeem :
    wa...favourite hang?
    ish2..ngeri tuuuuu

    ReplyDelete
  5. ngeri.. nih memang berlawanan ngan kartun Disney...lagi kartun ngeri tu kartun Itchy & Scratchy kat dalam The Simpsons.. ngeri ahhah

    ReplyDelete
  6. yelah..i s0kong. first tg0k tu dh ngeri.

    tapi adik b0le gelak2 plak..haishh..=__="

    -->jemput dtg bel0g j0m. ^__^

    ReplyDelete
  7. kuman : erk! lagi ngeri tu! ish..kenapa la buat cite macam ni.bahaya

    ReplyDelete
  8. hashira : gelak jugak?tu yang pelik tu.tang mana yang kelakanya..
    ngeriiiiii.kejam

    ReplyDelete
  9. arif: see?ramai yang suka benda2 tak patut macam ni
    potong mata pun suka?haha..bahayaaaaa

    ReplyDelete
  10. dulu gua dekat matrik.
    benda ni la jadi santapan waktu dekat kuliyah kalau boring2x.

    ReplyDelete
  11. @Peminat Katie Holmes : wa..serious?i see..jadi santapan lak tu.huhu

    ReplyDelete
  12. @arifhazwan : macam tu cool? dah try buat jus mata ke?hehe

    ReplyDelete
  13. first time tgk katun nih mmg tkjut owh
    dh la time tu tgh makan =.=

    ReplyDelete
  14. @Fakhrur Razi : haha. mesti tak lalu makan kan? aku dapat rasa kesakitan binatang2 tu.huuhu

    ReplyDelete
  15. bes woo katun ni...

    ReplyDelete
  16. anonymus : best? ni mesti lelaki kan? huhu

    ReplyDelete
  17. hye dani!! lama x singgah sini..bz skit laa..
    miss u lah.hihi..btw, crite ni mmg giler!! ganaz sangat padehal watak die comel2.. kalau tgk kartun ni mesti tgk sambil tutup mata sebelah lepastu ketap2 bibir sbb geli.haha..organ dia selalu tereluar kan...

    ReplyDelete
  18. @Sophie Al-yahya : datang jenguk jugak dani kat sini..thanks! :P
    yup..kartun ni melampau..boleh terasa betapa sakitnya apa diorang buat tu.
    tapi lagu tema dia sedap.hahak

    ReplyDelete
  19. comel, tak ngeri pon... haha
    aku stat layan katun ni 5 thun lepas. best. tp klau boleh jngan la tnjuk kt bebudak kurang matang. klu matang cam aku xde masalah... :D

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah