Kehidupan yang sia-sia

muka gla riak!
dan dia telah..........Akibat dosa yang dilakukan, dia telah di uji dengan dugaan dan peringatan daripada Allah. Kehidupan mewah dan kelalaiannya dalam perintah Allah telah memberi satu impak besar dalam hidupnya. Selama ni dia tak pernah bersyukur dengan apa yang Allah berikan. Terlalu taksub dengan kerjaya dan hiburan melampaui batas, akhirnya dia jatuh.


Sejak daripada itulah dia mula bangun mendirikan solat, berpuasa di bulan Ramadhan, menziarahi anak yatim, orang tua, mengamalkan membaca Al-Quran setiap hari, menutup aurat dengan sempurna dan melakukan perkara-perkara baik yang lain. Tak lama lepas tu, dia dapat bekerja di sebuah restoran sebagai tukang cuci pinggan.

Di atas tu bulan ye...buuuuulan


Usaha dan kesabaran memang memberi banyak kebaikan yang Allah dah turunkan kepadanya. Sekarang dia berjaya dapat kehidupan yang lebih baik daripada dulu. Wang yang di kumpul digunakan untuk mengerjakan haji dan umrah.
Ustaz Azhar cakap: setiap manusia buat dosa, Allah tak hairan kita buat dosa. Allah cuma hairan kenapa kita tak bertaubat sedangkan pintu taubat sentiasa terbuka seluas-luasnya, dan Allah Maha Pengampun. fikir2kan.
 
p/s; wuu...inilah lukisan paling lama nak disiapkan. semoga korang happy reading this dan ambil kebaikan daripada cerita aku ni.

11 comments:

 1. nice entry dear.semoga kita sama sama beringat. :)

  ReplyDelete
 2. mase jatuh le ramai manusia celik

  ReplyDelete
 3. suke entry bgamba camniie ! ^^
  Doodle tue sape lukiss ? comel !

  ReplyDelete
 4. @yasmin : saya lukis. kat nota kaki tu dah explain.hehe

  ReplyDelete
 5. Laa... bulan ke, ingat chipsmore... hehehe(dush!)

  ReplyDelete
 6. @jo qusary : hahaha.bulan problem sikit ma...

  ReplyDelete
 7. nice sgt..beringat sebelum terlambat..=/

  ReplyDelete
 8. @merahitujambu : peringatan untuk saya juga. amin.. :)

  ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah