The mysterious makcik


TARIKH TUTUP : 23rd November 2011 (dah pun tamat)



"The mysterious makcik" is the story of two beautiful young girls who lived in kampung and their parents had to go to town, so they left their daughters home alone. Fahami dan teka apakah yang akan terjadi dalam kisah di bawah semasa ketiadaan ibu bapa mereka.


Syarat-syarat penyertaan:
-letak banner segmen di atas dan link kan entri ini di entri korang.
-letak tajuk "The mysterious makcik"
-ceritakan apa yang akan terjadi sambungan daripada cerita di bawah.
-pastikan kreatif dan menarik. Kalau di luar jangkaan, itu lebih menarik.heheh.
-The best story akan aku jadikan sambungan dalam kisah The mysterious makcik ni.
-tak perlu lukis, just ceritakan je.  *Aku je tukang lukis ikut cerita korang tu
-tak perlu follow blog ni. *tak nak blog ni beriban follower disebabkan segmen.tak best! nak ramai follower sebab berminat dengan blog ni je. ok emo kejap.


ajaklah sesiapa yang berminat nak join. tak kisah..hehe

Hadiah:
-Misteri
-Promosi blog selama seminggu.


Tiada kena mengena antara yang hidup, pengsan, koma mahupun telah meninggal dunia. Jika anda tidak berminat untuk mengetahui kisah ini, klik SINI



frame poster nurdani tu diletak sebab kitorang admire dia. *abaikan.

Milah dan Mijah kebiasaannya kalau weekend je mesti berehat kat rumah mengadap tv. Layan la apa-apa cerita menarik. Tapi sejak-sejak akhir ni banyak cerita gangster dan hantu je, malas pulak nak tengok tv. Malaysia ni banyak gangster dengan hantu ke?

Disebabkan tinggal berdua je dan segala kerja rumah dah setel awal-awal pagi, so berehat bersama kit kat je la depan tv.







Tapi Sejak-sejak ayah ganti tv lama dengan LCD 32 inci, siap dengan Astro First, rajin la pulak Milah dan Mijah tengok tv. Keh keh. Sebelum ni tengok kat drama orang-orang berada je pakai tv cenggitu. Sekarang dah mampu milik ni rasa excited la pulak. *jakun.

Tiba-tiba ada orang bagi salam.

"Eh ada orang bagi salam. Waalaikumsalam."








angry bird? bahahaha








 

Datang la pulak sorang makcik yang tak pernah diorang tengok kat kampung ni. Muka suciiiiii je. Kesian pulak biar kat luar so ajak la dia masuk. Mijah tengah buat air di dapur. Milah je la yang layan makcik tu.


What's next? Korang tentukan.



Tarikh tutup: 23rd November 2011.
Disini adalah senarai mereka yang dah sertai. Here.


p/s: if you don't like my story, then don't read. I don't blame you for not liking. This is just for fun der....

71 comments:

  1. @jiji : aku tak rasa macam komik pun.hehe. terima kasih ji :D

    ReplyDelete
  2. mak tue pencuri.er tapi maybe makcik tue jugak penjual kerepek.

    ReplyDelete
  3. wow~ dah come out dengan contest. lain dari yg lain lah dani. well done!

    ReplyDelete
  4. @sophie : terima kasih sophie :)

    ReplyDelete
  5. fi present...cerita--ceritut mengarut
    hehe..:D

    http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  6. suke-suki akak join...

    kelassss ko jahh!! hehehe

    http://zarinijunita.blogspot.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  7. wah menarik laa dear..insyaALLAH kelapangan sy join ya dear.

    ReplyDelete
  8. iqa nk join..nnt iqa buat eh...hehe...
    btw,due date tu lame2 cket taw...
    nk cari idea best...haha ;p

    ReplyDelete
  9. @solihin : hehehehehehe

    @cwl : hehehehehehe jugak.haha

    ReplyDelete
  10. lawa gilak lukisan..:) gua bukan follow sbb nk join segmen tp sbb gua suke tgk blog lukis2.. :P

    ReplyDelete
  11. @peep : terima kasih follow sebab berminat.hehe :)

    ReplyDelete
  12. macam mana akak nye ending .. best tak ??


    http://azlinayazli.blogspot.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  13. huhu... kontes yg unik ok... Lau ada masa HH join k :)

    ReplyDelete
  14. cam best je.. tunggu la.. ada masa aku join

    ReplyDelete
  15. @hafiz hafizol & @zul fattah : takpe, take your time.hehe

    @saito : thanks :)

    ReplyDelete
  16. @wan hazel : belum ditetapkan.take your time la if nak join.hehe

    ReplyDelete
  17. menarik!!hehe

    cute je mereka berberdua:)

    ReplyDelete
  18. cty join :)
    huhu sorry if ta kena or ta lawak

    http://ciwtysajjeh.blogspot.com/2011/10/segmen-mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  19. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete
  20. nak join gak ar... bukan ape, terpaksa join... sebab lukisan2 tu cntik giler... sume tu pakai excel ke? nk kena cri idea dulu...
    bukan nak join sangat pun, tapi TERPAKSA, ok? haha

    ReplyDelete
  21. harap2 smpai 15 nov tarikh tutupnya sebab nk exam dulu.huhuu

    ReplyDelete
  22. nape lah comel sgt doodle tu?? rasa mcm nak join =)

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum..fiza join..akhirnye ade idea jugak..
    here the link
    http://www.azhafizah.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  24. Ni bukti kejelesan saya... JOIN!!
    (tangan kebas lepas taip citer tuu haha)

    http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  25. cik dani !! saya join cuba nasib ! :)

    http://kuchakinah.blogspot.com/2011/10/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  26. comel komik sis.. :) suka....sampai iznie baca abess semua sambungan yg org lain buat tu...hehe

    ReplyDelete
  27. You donno me and I donno U. But love to join...
    Hope U like my story. hehehe....

    http://junieoctovian,blogspot.com/2011/10/The-Mysterious-Mak Cik.html

    ReplyDelete
  28. bila tarikh tutup ni? hari2 dtng jenguk...hehe
    sape yg berminat, sila la join! (tlg promote ni)
    best gak baca idea2 mngarut ni(termsukla aku pnya cerita)

    ReplyDelete
  29. mcm syiok jer.. bleh reka cite apa2 jer kn

    ReplyDelete
  30. join!

    http://izzyalya.blogspot.com/2011/11/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  31. Kemain chomel lagi watak2 komik nihh :)

    ReplyDelete
  32. kepada @Junie Octovian ,saya tak boleh nak tengok.kenapa eh?

    ReplyDelete
  33. Junie Octovia bg link salah

    Link yg dia bagi:
    http://junieoctovian,blogspot.com/2011/10/The-Mysterious-Mak Cik.html

    link yg betul :

    http://junieoctovian.blogspot.com/2011/10/mysterious-mak-cik.html

    ReplyDelete
  34. salam..
    nak tempah jg..
    buleh?
    cmna ek?
    emel saya pokaz2000@yahoo.com..

    sy nh header kalerful mcm cupcake bh tu..
    ada gmbr katon..
    munge2..yg kaleerful dan ceria..hehe
    boleh ye..

    nt bgtau harga skali ek..hehe

    ReplyDelete
  35. terima kasih kepada semua yang sudi join :)

    ReplyDelete
  36. @fiqra : takpe.take your time.banyak masa lagi ni

    ReplyDelete
  37. TARIKH TUTUP belum diputuskan lagi.take your time! :D

    ReplyDelete
  38. alamak..xreti nk buat cter...gudluck 4 ur segmen k..rmai yg jOin tuh :D


    *kamu lukis pkai excel ke?

    ReplyDelete
  39. @Nurdani~ my thousand apologies.
    @Keri Ikhwan ~ thanks 4 the correction. Appreciate your help very much.

    ReplyDelete
  40. @junie octovian : no worries.thanks for joining :)

    ReplyDelete
  41. wuargh,,,,,best kan skali skala owg lak bg kita something....neway mmg nice la cik azhafizah nye lukisan

    ReplyDelete
  42. NAK JOIN LAH. TAPI NOT TODAY> BECAUSE TAKDE IDEA LAGI. HEHEHE

    ReplyDelete
  43. comelnya..:D

    salam aidiladha..:D

    psss : jom join my GA!:p

    ReplyDelete
  44. comelnya..:D

    salam aidiladha..:D

    psss : jom join my GA!:p

    ReplyDelete
  45. saya join...

    http://hidupserbasalah.blogspot.com/2011/11/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  46. Jap, jap! Aku tgh buat neh, jgn tutup contest dulu...

    ReplyDelete
  47. akak,nak tanye ni,kalau fantasi boleyh?maybe something like pari2? :)

    ReplyDelete
  48. @the real nadia : jangan sampai tahap melampau takpe

    ReplyDelete
  49. nk join~~~~~


    http://amnashark.blogspot.com/2011/11/mysterious-makcik.html

    ReplyDelete
  50. nak join gak...





    http://kuantilensa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  51. terima kasih semua. benda alah ni dah pun ditutup. thanks for joining.hehe

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah