Sambutan hari lahir yang...




Sesi menyanyi
Cik lulu pages (ber t-shirt biru samsung) pun ada.hehehehe. saja jemput.



Sesi tiup lilin

Ada buat tak? Jemput kawan-kawan, sedara mara datang sambut hari lahir, siap dengan belon, hiasan macam-macam, kek dan lain-lain. Lepas tu nyanyi ramai-ramai samada versi omputih or melayu. Lepas setel nyanyi, sesi hembus ayaq liuq kat atas kek.

Dulu zaman kecik-kecik banyak la aktiviti macam ni. Mesti nyanyi. sementara tunggu nyanyian habis tu, lilin dah start cair and terkena kek tapi tetap dimakan begitu saja. Dalam keluarga aku, sambutan macam ni memang tak dibuatlah. Cukup sekadar beli kek, lilin dijadikan simpanan kot2 blackout ke, lepas tu buat doa selamat.

Ok, terdapat persoalan mengenai aktiviti masa sambut hari lahir ni. Jom kita tengok apa jawapan Ustaz Azhar Idrus berkaitan masalah yang diutarakan saudara Islam kita ni.


Apa kata kita sambut dengan cara yang lebih ke arah Islam. Buat doa selamat tak pun beli kek tanpa lilin dan makan ramai-ramai.  Didik anak-anak cara Islam, bukan cara kapiaq (kafir).


p/s : Sekarang ni apa-apa event je mesti nak buat style omputih. Cara mereka tu cukup bergaya dan ada kelas ke? 


7 comments:

  1. owh esok bday anak kembar kite :)

    budak2 pun tau ustazah dah pesan jgn tiup lilin masa bday..lbh elok kalau berselawat dan doa yg baik 2 :)

    sukalah doodle tu semua ^^

    ReplyDelete
  2. ohh..dulu kecik2 ade la..now takde dah..skang pun lebih buat macam makan2 je..panggil ustaz bace doa..tapi kek tu masih ade la.thanks sharing!

    ReplyDelete
  3. dah lama x buat tiup2 lilin je..dh tua2..tu xyah laa tiup2..semput jee..=p...masa kecik ok laakan..nice info laa

    ReplyDelete
  4. errr.. awat byk sgt gambar print screen tu? smpai empat gambar yg sama..

    ReplyDelete
  5. owh wanie xde ke dlm gambar tu?:D

    *lilin x boleh la ye..baru tau..huhu

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah