Black and white itu style

Siapakah wanita cantik dan sweet ni? Ok,sebelum tu nak cakap di sini yang aku dah lama nak try lukis gambar beliau ni tapi tak berkesempatan sebab banyak tempahan lain. Hari ni baru lah dapat lukis dengan penuh konsentrasi dan mood yang baiiiikkkkk punyerrrr...

Nama cik manis ni yang aku tahu ialah Luna Lunera. Suka nama glamour beliau ni. Ada keunikan. Actually, beliau ni seorang blogger dan kawan satu sekolah dengan sepupu aku. Bagi yang belum kenal boleh la kenal2. Beliau ni sesuai sangat jadi model sebab ada ketinggian dan rupa yang fotogenik macam aku. ngee :D (unfortunately blog beliau tidak dapat dikunjungi mungkin buat sementara waktu kot)

Gambar Luna ni sangat mencabar nak buat sebab corak belang bajunya tu kena buat one by one. Aku tak nak edit di photoshop sebab nak usaha buat sendiri walaupun tak sebijik macam gambar asal. Mula-mula tu macam biasa la rasa macam tak jadi. Lepas tarik hembus tarik lagi nafas sampai tak hembus, aku teruskan melukis Luna.

Alhamdulillah dengan izin-Nya aku dapat siapkan. Durasi dalam 38 minit tolak makan,minum,ken***, gayut, ngumpat. Heheh. Gurau je bab ngumpat tu.

Ini first time lukis style black and white dan aku rasa sungguh style! Wuuuwuwu. Kepada Cik Luna, bolehlah ambil gambar ni yang dilukis khas untuk anda sebab suka sangat tengok your eyes. Serius.



p/s : lukisan ni guna MS Excel 2007.

23 comments:

  1. thanx you so much dear....!!
    nak hug banyak2...super hug i give to u..
    rase macam tgk pick ni...macam waaa...terharunye saye...!!! waaa....
    (ok kawal emosi anda..ayu)

    haa...for the time being..blog tu tutup jap..lame nye tak berblog..rindu nye....

    camne nak cakap ea..suke sangat2...suke nye..nak copy paste boleh tak wat kenangan...

    nak tanye..camne u wat..since u tak gune edit atau online editor kan...

    **kagum...kagum...

    ReplyDelete
  2. soooooooooooooooooooooooo style...i like ^__^

    ReplyDelete
  3. dani... mana mudah? yg ada warna ker black & white ?... sebab anda memilih ? hahaha

    ReplyDelete
  4. lawa!!!suka tgk :D

    ReplyDelete
  5. Rasa nak lukis gambar Dani mcm ni..
    Tapi bkn black n white..
    Tapi.. Huhuhuhu...
    Nanti Free.. PM gambar eh XD

    ReplyDelete
  6. @ayulunera : boleh je ambil.untuk u je. ini guna excel.dalam blog saya ni banyak tutorial lukis guna excel.

    lega la luna suka.hehe.sama2

    ReplyDelete
  7. @azhafizah : saya suka hitam putih

    ReplyDelete
  8. @manzarina : dua2 mudah sebab sama2 je teknik warna :)

    ReplyDelete
  9. bru sempat nak jenguk cni.... waaa cantik gilerrr!! jeles plak akak... cam nak jer vector hitam putih nih... hihihihi....

    ReplyDelete
  10. @merahitujambu : macam orang2 lama

    ReplyDelete
  11. @zar_ita J : hitam putih style kak

    ReplyDelete
  12. Double THUMBS UP! ;)

    Nak cuba jugak la nanti. Orang kata angan² membawa kepada keinginan mencuba. hehe

    ReplyDelete
  13. cantik! sy rasa mcm seni fotografi & seni lukisan ada kaitan.... =)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah