Pramugari memang cantik kalau..

Cantikkan kalau uniform pramugari macam ni? Sesuai dengan negara Islam. Kalau macam ni la gayanya,memang aku mohon untuk jadi stewardess. Tapi sayang...ketinggian tidak mengizinkan. Haha.


Malam semalam aku dengan mak ayah pergi LCCT untuk sambut adik aku yang dah pun cuti semester. Sementara tunggu adik aku landing lagi beberapa puluh minit, aku duduk kat kerusi sambil tengok manusia yang lalu lalang.


Tengah syok2 usha orang-orang kat situ dengan macam-macam gaya pakaian and perangai, mata aku terus tertumpu kat sorang stewardess ni. Mak aih...cantik gila. Mak aku pun puji. Memang wajah tak ubah macam patung barbie. Tak berkelip mata aku tengok kat stewardess tu. Agak jeles la...haha.


Aku yang perempuan ni tengok pun dah tak berkelip mata, apatah lagi kalau lelaki.


Ramai jugak la stewardess yang lalu lalang dan diorang semua memang cantik-cantik belaka. Cuma...ye...cuma uniform diorang tu je menganggu sikit mata aku. Hehe. Harap uniform diorang digantikan macam kat gambar tu khas untuk orang Islam la kan..Lebih manis dan cantik dipandang kan?kan?Eh boleh ke?



p/s : Pilot pun handsome gila wo....ternganga kejap.

38 comments:

  1. haha..fiza pun suke tgk stewardess kat KLIA and LCCT..cantik dan ensem! kalau pakaian macam di atas,mesti lagi cantik..Fiza pun nak apply tapiiiiiiii tak cukup tinggi..phew~

    ReplyDelete
  2. Ye betul tu..Pramugari sekarang ni duk layan pakai baju seksi2 dan ketat *kenyataan* :)

    kalau baju camni la..baru la ok (Y)

    ReplyDelete
  3. saya sokong..sejuk mata memandang sebab secantik mana pun ada part2 yg wajib ditutup :)

    ReplyDelete
  4. kena tggu tony letak jawatan la gamaknya kot...hiihih

    ReplyDelete
  5. pramugari jeddah sopan..sbb bakal kakak ipar pramugari jeddah..=)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dani..
    entri dani buat kak nor nak komen ^^
    Pengalaman kak nor kat sini masa bekerja jadi pramugari di negara arab ni..

    ~ dulu kak nor pramugari bagi private airlines /jet untuk jemaah haji dan umrah..
    ~ pakaian kami memang lain. ^^
    ~ berjaket labuh sampai ke lutut..
    ~then seluar slack
    ~ All black..hehehe

    Malaysia pun blh buat kalau mereka mahu^^...

    ReplyDelete
  7. haahkan..... kenapa mesti ikut cara barat kan.... ^_^

    ReplyDelete
  8. @azhafizah : haha.ketinggian kita tak cukup syarat.heels pun tak jalan.takpe2..kita tengok je.

    ReplyDelete
  9. @amin : tak syok ketat2 tu..ganggu mata dan nafsu :)

    ReplyDelete
  10. @sisdee : makin cantik nanti :)

    ReplyDelete
  11. @munnafendy : kena tegas pertahan apa patut jugak.hehe

    ReplyDelete
  12. @merahitujambu : wow..syok la bakal kakak ipar dapat tengok negara orang

    ReplyDelete
  13. @nor abdullah : seronok kalau macam tu kak.bukti negara Islam

    ReplyDelete
  14. @cci : zaman sekarang..*geleng kepala

    ReplyDelete
  15. btol! mmng cntik. by the way, almost pramugari sgt cntik ok. saya jeles!

    ReplyDelete
  16. slm ptg sis.akak dulu keja check in counter di mas,klia.uniform lbh krg macam stewardess terbelah gak.kitorg digelar stewardess darat.malu betul.dahlah pakai tudung...


    Byk kali kena tegur "alahai adik ni comelnya...kalau kain tak terbelah lagi comel"...hurm yg tegur tu pulak lelaki.mmg malu gak.lelaki mmg suka ngorat sbb pakaian tu sdri dh buatkan betis terdedah,yg x pakai tdg lak lurah dendam pun nampak..so?

    saya segan dan rasa x berkat je keja..sbb atas tutup tapi bwh terdedah,pernah cuba jahit kain tu tapi terkoyak juga masa melangkah hurm.....nasib baik skrg dh keja lain ^^

    ReplyDelete
  17. eh, jadi pramugari la plak. :)
    syrikat bru ke "UDARA ASIA" tu...

    ReplyDelete
  18. Ntahnye... aku pun tak pernah paham apsal pramugari MAS nak pakai baju kebaya ketat2 dan Air sia pulak pakai skirt pendek2... apsal tak pakai kot labuh dgn seluar panjang cam aku pakai gi keja skg neh arr... lagi selesa dgn cekap buat keja apa (hidung kembang~)

    design atas tu pun ok kot... (tapi teringin gak tgk pramugara yg seksi, hehehe >:D)

    ReplyDelete
  19. suka pantun tuh.. like3...

    ReplyDelete
  20. kalau pakaian tu bertutup lagi nampak lawa.. nampak sopan..

    ReplyDelete
  21. @cik tikah : saya pun jeles.hahaha

    ReplyDelete
  22. @alesara: bertudung tapi kain terbelah dan ketat tu sangat tak sempurna. alhamdulillah akak dah kerja bidang lain. perasaan "rasa tak berkat" tu memang patut dicontohi. nak bekerja ni kena dapat keredhaan Allah. :)

    ReplyDelete
  23. @keri : UDARA ASIA menawarkan pekerjaan sebagai pramugari dan pramugara. syarat2, menutup aurat dengan sempurna,make up tak boleh terlalu tebal. berminat? email resume anda ke ckecikcomeldani@yahoo.com. muahaha

    ReplyDelete
  24. @jo qusary : haha.kembang hidung hang na..bagus la macam tu :)

    ReplyDelete
  25. @L : terima kasih....pantun rojak

    ReplyDelete
  26. @mira maisara : sangat cantik :D

    ReplyDelete
  27. @biqa : tau takpe.. *kembang hidung

    ReplyDelete
  28. betul....cantik2 n handsome2 je pramugari n pilot....tp 2la..seksi gloz...hee:D

    ReplyDelete
  29. hehe..kalo la pakaian mcm cik dani lukis tu,series segera saya pegi apply..minat jugak.tapi pakaian tu la jd penghalang besar..hihihi

    ReplyDelete
  30. hihi...comel:)betul3~~~

    sweet je tgok pramugari kalo pkai camtu...makin bertambah cantik rasenye:)hehe

    ReplyDelete
  31. @ct luna : hehe..diorang memang cantik

    ReplyDelete
  32. @sharifah : kalau den,ketinggian jadi masalah.haha

    ReplyDelete
  33. @blog tips kurus : langkah keselamatan

    ReplyDelete
  34. mata msti x kelip2 mcm lampu high beam bila diorg tgk pramugari2 yg lalu lalang kn, hukk...

    ReplyDelete
  35. baca entri ni nk buat isi utk entri baru MG :)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah