Sarapan saya semestinya Nestle!


Aku punya breakfast routine consist of grabbing sesuatu yang cepat macam a bowl of cereal macam Corn Flakes, Koko Crunch, Honey Gold Flakes dan lain-lain with cold milk dan roti. Tapi dalam banyak-banyak jenis cereal tu,aku paling suka Cookie Crips. Sedap kunyah sambil tengok televisyen. Kiranya menu sarapan aku semuanya daripada Nestle lah. Lagipun aku ni peminat tegar air milo dan maggi.



Cereal macam Honey Star, Fitness dan lain-lain tu kadang-kadang aku makan bersama dengan susu kotak atau Milo yang aku bancuh sendiri then siram suriram atas cereal. Lepas tu ngap. Kenyang. Aku tambah dalam dua tiga mangkuk la jugak.



Dulu aku jenis tak lapar langsung waktu pagi. So aku skip breakfast sebab asyik sakit perut je kalau masuk makanan. Lepas dapat tahu doktor nasihatkan jangan sesekali skip breakfast, jadi aku pun makan la sikit-sikit. At least sarapan. Milo bagi tenaga tau. Ahli sukan pun suka minum Milo. Melalui pembacaan aku, 


Epidemiology shows that habitual breakfast skippers toward being fatter and less healthy then traditional breakfasters.


Sesetengah orang yang memang tak sarapan, sebab dia tak lapar and orang tu ok je. Takda kes pengsan ke apa. Eat when you hungry. 


Tapi bagi aku, do not skip your breakfast. Dan makanlah produk Nestle :)




Info : Nak lukis makanan kegemaran korang melalui excel? Mudah je. Kena ada keinginan dan imaginasi.
update penambahan produk Nestle. Susu kegemaranku!

12 comments:

  1. beauty...i like the cup.. (^_^)

    ReplyDelete
  2. fuuyoo.. cantik giler trutama milo tuu

    ReplyDelete
  3. ingatkan gambar la tadi dlm post xD.. rupanya. fuh! cantik. harus dianugerahkan pengguna excel malaysia paling berjaya. =)

    ReplyDelete
  4. @akim iqbal : haha. ko guna DP tu. i loike..

    ReplyDelete
  5. @keri : aku suka kotak susu. terima kasih :D

    ReplyDelete
  6. @biskot : wah..kalau dapat anugerah macam tu...pengsan

    ReplyDelete
  7. samelah kita..suka breakfast yang segera lebih mudah nak siap pagi2..kalau nak cepat sangat makan je nestum nestle 3 in 1 tu.^__^..yang penting semua tu berkhasiat dan jgn skip breakfast sebab nanti bile lunch akan makan banyak ^_^

    ReplyDelete
  8. @azhafizah : tepat tu.tengahari akan makan dalam kuantiti banyak kalau skip breakfast

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah