Gambar macam tiada makna tapi..

Perhatikan betul-betul gambar di atas. Jalan berbata di Tasik Shah Alam. Ok dah puas tengok? Cuba scroll down dan tengok gambar kedua.












Gambar kosong yang aku olah jadi macam ni. Ok dah puas tengok? Ada lagi satu gambar. Sila scroll down lagi.










Sejak akhir-akhir ni aku suka buat gambar macam ni. Sebenarnya gambar ni diambil menggunakan DSLR aku, punya kawan blogger. Dia saja-saja je tangkap gambar ni sebab nak test. Lepas tu aku rasa macam, apa kata aku cuba olah gambar takda makna ni kepada sesuatu.



Inspirasi datang bila aku perhatikan betul-betul bentuk bata tu. Lepas tu baru la dapat gambarannya dan terus aku lukis.



So tadaa! Itu la jadinya. Dua entri sebelum ni pun aku buat benda sama dan aku ada bagi task dalam WLA kepada ahli-ahli untuk lukis ikut kreativiti sendiri. Mesti ramai yang akan hasilkan something yang gempak nanti. Aku cuma nak tengok sejauh mana diorang akan berfikir dan kreatifkan minda.



Ku abadikan semua lukisan ke dalam blog tersayang ni untuk tatapan sendiri dan orang lain.

20 comments:

  1. Wahh~ Cantik la akak.. kreatif ! :D

    ReplyDelete
  2. kretip betul lah! suka gambar kedua. ^^

    ReplyDelete
  3. kreatifnya lah kamu ni dear..



    **bunga tgn tu kalau nk oder leh email ke sy..boleh pilih warna..biasanya kita buat ikut apa yang pelangan nak dan kita designkan tuk diorg..insyaALLAH

    ReplyDelete
  4. so creative..done follow u ^_^suka dgn ur lukisan coz i love art 2..

    ReplyDelete
  5. kreatifnya. boleh pulak reka cam tuh yer dani . nice!

    ReplyDelete
  6. @parkair : saja cuba-cuba. terima kasih. segala pujian bagi Allah

    ReplyDelete
  7. @nurul : segala pujian bagi Allah. tanpa izinNya, takkan jadi :)

    ReplyDelete
  8. @ascil : hehe. suka jugak gambar kedua tu

    ReplyDelete
  9. @merahitujambu : nanti saya akan email bila dah nak dekat-dekat tarikh keramat. ececeh

    ReplyDelete
  10. @sally : alhamdulillah. terima kasih

    ReplyDelete
  11. @hanamiko : terima kasih jugak. hehe

    ReplyDelete
  12. @elyna : kejap lagi nak terjah blog elyna.hehe

    ReplyDelete
  13. @cik tikah : rasa gambar kosong,saja warnanya. hehe

    ReplyDelete
  14. Seriously dani sangat kreatif!Good job my dear..penuh daya imaginasi.message pun sampai.

    ReplyDelete
  15. Seriously dani sangat kreatif!Good job my dear..penuh daya imaginasi.message pun sampai.

    ReplyDelete
  16. aku slalu terbayang imej pelik2 bila pandang awan, jalan, dinding kotor, pintu jamban..
    tak terfikir plak nak ambik gmbar dan lukis balik.
    nnti nk try la

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah