Vector Tun Mahathir

Percubaan melukis vector Tun Mahathir memang mencabar. Ambil masa lebih kurang 3 jam campur dengan makan, ehem2 dekat toilet, masak, mengemas rumah, belek muka depan cermin blablabla. 




Ok aku ada macam dengar orang dok tanya bab solat. Mestilah termasuk sekali. Eh 5 kali sehari. ihik. K.




Kenapa aku lukis wajah beliau? Saja je nak asah bakat dalam vector ni sebab macam makin hilang skill. Jujur nak habaq ni, aku tak pernah rasa hebat bila melukis. Sebabnya, aku cuma buat mana terdaya dek kerana ramai lagi yang hebat-hebat belaka, makanya haruslah saya sedar diri. *kesian je bunyi kan?




Lagi satu nak kabo kan, kalau hebat dalam lukis ni, jangan sesekali terlalu bangga dengan apa kita buat. Sebab kan, semua tu kadang-kadang mengundang riak sampaikan kita membelakangkan Allah. Padahal apa yang terhasil tu, semuanya dengan izin Allah. Kalau tak, takkan jadi aih. Am I right? or left? ehek.




Bab sombong, bongkak, riak dan berlagak ni memang kita boleh nak suka-suka hati judge orang tu la kan. Sebab kita tak nampak semua tu. Cuma peringatan kepada diri dan orang lain untuk fikir yang apa je bakat dekat kita ni, semuanya daripada Allah. Ucaplah alhamdulillah, syukur kepada Allah, segala pujian kepada Allah. Mana la tahu tiba-tiba Allah tarik balik kehebatan kita. 




Merendah diri dalam berkarya tu, best feel dia.




Terima kasih kepada korang semua yang sudi belek-belek lukisan aku dalam blog ni. *kesat ayaq hinguih.


31 comments:

  1. seakan sma,wk mmg pndai lukis kn..truskn ash bakat kurniaan Allah tu =)

    ReplyDelete
  2. cantik. gabungan warna dan background yg ohsem

    ReplyDelete
  3. ternyata hebat dan anugerah/bakat tu digunakan ke jalan yang betul..good job dani.cantik dan smart!

    ReplyDelete
  4. Nice..

    Sy banyak belajar dari tutorial awak.

    Keep it up!!

    ReplyDelete
  5. waaaaa, my idol,,teruskan bekarya..anda sgt berbakat!!!

    ReplyDelete
  6. Salam dani..err..terima kasih banyak ya dani tuk link kat fb :)

    Maaf sebab lana suka jdi pemerhati..heh3, bnyk benda leh blajar kat situ. Urmm..sorry juga komen kat sini..bpe banyak sori nih,hahahah.

    Lana setuju, merendah diri dalam berkarya..bukan berkarya sja..smua aspek khidupn spttnya begitu..

    Susah nak buat..tpi kita leh usaha..bak kata org tua, ikut resmi padi, makin tunduk makin berisi..

    eheh, betul ke tidak pepatah tu,hak3 >_<

    ReplyDelete
  7. act kan, i rasa mahathir PM paling bagus kan. dia bnyk buat perubahan kat malaysia ni. sampai anak cucu terasa bakti dia :) wah potitik gitu.. haha

    ReplyDelete
  8. apa pon awak lukis mensti menjadi..=)

    ReplyDelete
  9. nak like pic ni blh x..?
    tahniah,anda mmg berbakat..woohaa...

    ReplyDelete
  10. ahh aku memang sentiasa kagum dengan kau dani. cikgu dani. hik. semoga satu hari nanti, aku boleh jadi sehebat ini.

    p/s : deactivate twitter ke weh? rindu kau lah :'(

    ReplyDelete
  11. siyes. cantek. memang nampak rupa dr mahathir. :D

    ReplyDelete
  12. @elyna mirsada : alhamdulillah terima kasih

    ReplyDelete
  13. @keri : guna style soft egdes tu

    ReplyDelete
  14. @azhafizah : terima kasih. mewarnai blog :D

    ReplyDelete
  15. @ary lee : terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  16. @ct : oh..terima kasih! teruskan melukis

    ReplyDelete
  17. @hus : terima kasih. syukran :D

    ReplyDelete
  18. @tinta : kalau berlagak, payah hidup kan lana

    ReplyDelete
  19. @syahizat : kebijaksanaan beliau tak dapat dinafikan :)

    ReplyDelete
  20. @merahitujambu : alhamdulillah. boleh la sekadar cuba2. hehe

    ReplyDelete
  21. @huda chan : yup deactivate dah pun. hehe

    ReplyDelete
  22. @siti kektus : fuh, terima kasih jugak kat kamu ye :D

    ReplyDelete
  23. lawo! lawo!
    kita nak prem letak kat blog kita bole?? (>.<)

    ReplyDelete
  24. @ezan idma : terima kasih zan :D

    ReplyDelete
  25. Bagus nyaaaa... Memang tangan berbakat.. syukur laa.. terbaik ok ! keep it up~ <3




    *peluk cikit =P

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah