Cikgu ilusi dunia

"I did it", kata Keri kepada ibubapanya.
Janji aku untuk bagi lukisan kepada 10 komentator hot akan dilakukan sedikit demi sedikit ikut mood. Sebelum ni Azhafizah dah dapat lukisan, hari ni cikgu Keri pulak. Baru siap tadi, terus upload. har har. K. Keri Ikhwan ni seorang cikgu. Ini apa yang aku tahulah. 



Keri ni pandai melukis. Tak kiralah by hand ke excel ke, semua dia mampu buat dengan sungguh ohsem sama macam Azhafizah. Keri ni banyak jugak hasilkan komik berunsur nasihat dan apa yang berlaku disekeliling kita. 



Sebelum ni pun aku pernah lukis muka Keri, cuma masa tu guna excel. Guna SAI ni boleh tahan susah la jugak sebab kena kawal guna mouse tapi kalau keinginan di paras tertinggi, semua akan berubah jadi senang. Trust me.



Mesej kepada keri, gambar yang hang bagi tu aku tak gunakan, sebab lebih kurang sama je ekspresi muka dengan lukisan dekat excel dulu. ngah ngah. Lukisan excel tu pulak aku try guna SAI. Hasil tak mantop dan harap hang berpuas hati. :)


19 comments:

  1. wooooooow... menjadi! camner ko kaler nih? smooth giler. hebat la. kejap je dah power pakai SAI. dahsyat.
    tak pernah lg aku try lukis vektor potret pakai SAI ni.
    Thnx, ohsem

    ReplyDelete
  2. err, macam jubah uitm je.. err, betul x?

    ReplyDelete
  3. ok.. keri dah komen benda sepatutnya:P
    No need to repeat it again:P

    ReplyDelete
  4. @keri ikhwan : alhamdulillah. aku banyak guna brush, airbrush, blur. 3 benda tu je. :)

    ReplyDelete
  5. @hanamiko sakura : tak pasti. ye kot. eh entahlah. hehe

    ReplyDelete
  6. @ary lee : hehehe. thanks :D

    ReplyDelete
  7. You're so creative la. sangat-sangat tau :)

    ReplyDelete
  8. sentiasa menjadi je kerja dani ni..ensem tengok keri..psstt keri jangan kombang kompis idung yo..

    ReplyDelete
  9. @rara nasiha : alhamdulillah terima kasih. tak menjadi mana pun rara :)

    ReplyDelete
  10. @azhafizah : haha. dia tu bukan boleh dipuji fiza. kang tak boleh tidur

    ReplyDelete
  11. @aujinz : ko tak bagi pun gambar. acane aku nak lukih ha

    ReplyDelete
  12. kiranya dah minat memang menjadi la ek =)

    ReplyDelete
  13. @3no gr33ny : ya. keinginan pun boleh je terus dapat buat

    ReplyDelete
  14. awesome. alamak, cik tikah x bagi lagi la gmbr. nanti eh cik tikah bgi. insyaAllah mnggu ni tikah bagi :) sorry dani!

    ReplyDelete
  15. @cik tikah : takpe2, saya tunggu. hehe

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah