Cat baru untuk bilik

Bilik aku sekarang ni guna warna peach nak macam merah jambu. Sophie, kawan blogger yang sekarang tengah belajar dekat UK dalam architecture ada bagitahu, warna macam tu nanti akan bertompok-tompok. Memang betul pun. Sekarang dah start bertompok seluruh dinding. *garu kepala yang berkelemumur. sigh.


Disebakan kurangnya ilmu bab cat ni, aku dah baca painting guide daripada Nippon Paint. Heh heh. Baru nak baca. Tak best la masuk bilik lepas tu tengok benda bertompok-tompok dah macam ghost story, Dark Water. Kali ni teringin nak cat warna baru macam grey, baby blue atau turqoise sebagai feature wall. Tiga dinding lagi nak warna dusty pink atau cream.


Dulu beli cat jenis murah sebab kos tak banyak. Bila dah ada duit lebih ni, nak merasa cat mahal macam dulux paint ke, nippon paint ke janji hasilnya memuaskan hati. Cat tak luntur cepat. Nippon Paint Vinilex Easy Wash memang sesuai sebab kadang-kadang ada 'pelukis' cilik buat dinding bilik aku macam dia punya canvas. Heh.



Bilik ni hanya gambaran tapi lebih kurang la dengan bilik aku.



Aku suka perabot warna putih.





Suka letak katil tepi tingkap sebab senang nak tengok benda hijau macam pokok lepas seharian mengadap netbook tapi tak lama lepas tu ada tentera bersesungut cuba masuk melalui tingkap. *sembur ridsect.


Sekian.

34 comments:

  1. wah hebat lah ada layout, kalau camnie saya pun nak plan lah

    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

    ReplyDelete
  2. Klu ada tompok2 , cakap je itu namanya seni.... Hehe

    ReplyDelete
  3. mak aku pun paksa aku cat bhgn dapur ngan warna pink ari tu walaupun aku membantah keras dan buat mogok tidur. kalau aku balik nanti nmpak dinding bertompok2 nak gelak kuat2 haha

    ReplyDelete
  4. Sama, nak cat bilik warna turqoise. nampak lain dr yang lain..

    p/s: kamu mmg berbakat.

    ReplyDelete
  5. Fie pakai cat color pink dan purple untuk bilik, guna cat sanCoral je. Tapi tahan lama. Tak pudar pun dan bau wangiiiii

    ReplyDelete
  6. Dani! Kita sama,fy pun suka perabot warna putih,most of my perabotss dlm bilik smua coklat fy cat putih. Huhahaahah

    ReplyDelete
  7. tak nak kawan dania sebabnya... dua kaler ni tengah favourite kita sekarang!! heehheeh

    btw, really awesome colour tau... comel and pastel :)

    ReplyDelete
  8. aduh..xterpikir baby blue kan..haritu cat bilik dark pink n light pink je.huhu

    ReplyDelete
  9. rumah saya pun jadi gitu. baru style katanya tompok2 tu.

    ReplyDelete
  10. WOW... siap ada layout mcm ni. memang hebat..... lukisan pun nice.

    ReplyDelete
  11. kalau nak paling baik pakai cat ICI. memang wow.

    ReplyDelete
  12. kenapa la gambar kat sini cantik2..haishhh..

    ReplyDelete
  13. wah, ni kes yang entah keberapa ntah ada problem dgn warna merah jambu. kalau jumpa solution update eh. =)

    ReplyDelete
  14. @Syakir Rahman ha'ah sketch up tapi dah expired.muahhaaa

    ReplyDelete
  15. @Akim Iqbal power apanya, bekas cikgu la.hehehehe

    ReplyDelete
  16. @fifie oh..kira sancoral bagus la eh. hari tu saya guna brand apa entah.tak elok

    ReplyDelete
  17. @Fyfy Liew banyaknya persamaan kita fy! hahahahha

    ReplyDelete
  18. @Innanie | Ariffin hahaha. jangan la macam tu..meh la kawan dengan kita

    ReplyDelete
  19. @SiBudakKurus takpe, nanti tukar cat.hehe.mesti lawa bilik kan?

    ReplyDelete
  20. nippon the best,mahal sikit pun tape kak ..yg penting puas hati.. :)


    onie dah siap dah cat bilik,nak tunggu hasil dari akak pulak,hee

    ReplyDelete
  21. @Encik H haha. terima kasih lah encik H sudi puji teratak buruk saya.eh?

    ReplyDelete
  22. @Sophie Al-Yahya ok sophie. akan ku cuba cari penyelesaiannya

    ReplyDelete
  23. Mcm Na pulak da tak berani letak katil tepi tingkap sbb pernah 1 mlm nampak pocong kat tingkat..start dari hari tu
    Terus Na tdo membelakangkan tingkap ;)

    ReplyDelete
  24. @onie betul tu. kalau nak puas hati, pakailah mahal sikit kan

    ReplyDelete
  25. @Jna marcello aih ngerinya Na!!! minta jauh daripada nampak benda tu.huhu

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah