Dian Pelangi

Dian Pelangi in illustration / #PaintToolSai / #artwork 2013 / #fashionillustration #digitalartwork @dani8dania-insta

Semalam dengan izin Allah aku dapat selesaikan empat lukisan serentak dan terus email dekat pembeli. Tinggal nak print out, potong dan pos je (free gift). Hari ni target nak siapkan semua tapi itu semua poyo. Tak mungkin boleh setelkan semua. Heh.


Cuma ada sesuatu yang buat aku blur dua minit bila melibatkan free gift ni. Niat aku hadiahkan untuk pembeli sebagai tanda penghargaan sebab beli lukisan daripada aku. Makanya, bila sesuatu benda tu dinamakan hadiah, orang tak boleh minta nak itu nak ini sebab ia hadiah. Lain la kalau nak ubah itu ini dekat lukisan RM25 tu. 


Itu takpa sebab you bayar so you deserve dapat lukisan ikut apa you nak selagi boleh diterima akal. Bila melibatkan free gift, dah jadi lain. Itu terpulang kepada pemberi nak bagi dalam bentuk apa. Ada jugak yang minta free gift tu buat saiz besar sebab selama ni memang aku cuma bagi saiz sebesar tapak tangan. Ada jugak yang minta hantar 4 keping. Selama ni memang aku bagi sekeping je. Ada jugak yang suruh print guna kertas berkualiti mahal tu. Macam-macam permintaan lagi. hahahadoi. geleng kepala sesaat dua.


Bukan nak marah, cuma kena faham konsep memberi dan menerima. Itu je. Hehe. Ok, lukisan Dian Pelangi tu tak termasuk dalam tempahan sebab saja-saja je buat. Lagipun outfit Dian ni cantik sangat. Bagi yang tak mengenali Dian ni, dia sebenarnya seorang fashion designer daripada Indonesia yang sangat terkenal. Sila google untuk maklumat lanjut. :)


Have a happy weekend, everyone! I'm going to clean the house. Daaa..

26 comments:

  1. Cantik nya..!!
    Semalam first time pergi Rina Salleh C. and nampak Dani nya artwork/bookmark tu terus beli. Hee comel sangat.

    ReplyDelete
  2. comel.. nanti boleh lah buatkan doodle untuk kita pula nurdani.. heheh

    serius, zila nama je designer. tapi kalau bab melukis ni memang haprak.. tahu main dalam adobe je.. hehee..:)

    ReplyDelete
  3. waa..4 lukisan serentak.memang superblah dani!.erm..sabar je lah dani..pada yang kurang faham konsep memberi tu haruslah google dulu konsep meminta dan memberi tu ye..btw,lukisan tu sebijik k..clap clap ^___^

    ReplyDelete
  4. lama dah ak tak melukis ni... berkarat dh kot skill yg memang x seberapa tu

    ReplyDelete
  5. style nye..nak jugak cik dani.

    ReplyDelete
  6. Camne boleh lukis seteliti itu ye? Cantik...

    ReplyDelete
  7. @Nur Azila saya tak tahu guna adobe sangat. sebab netbook tak boleh install banyak2.hehe

    ReplyDelete
  8. @the malay male kan kan? muda lagi tu. around 18 -19 rasanya.kalau tak silap

    ReplyDelete
  9. @Azhafizah Md Nor ada jugak yang asyik tanya bila nak pos.ish2..hehe

    ReplyDelete
  10. hana tajima versi indonesia... hufh hufh. cantik mcm biasa. terimakasih krn bkongsi. :O baru tahu ni.

    ReplyDelete
  11. Ini semua... lawa! Gambar sebenar Dian tak senyum, pandai kau senyumkan dia dalam doodle tu kan ;D

    ReplyDelete
  12. kesimpulannya, kalau free xyah nak banyak bunyi..itu pun kira untung ada jugak orang nak bagi..:D

    ReplyDelete
  13. Tahuuuu takpeee..

    Lana pun geleng2 kepala gak design header,hahaha

    Satu lgi, ad org, nak barang bermutu, tpi dgn harga murah, dah murah nak murah lagi.. haihh.

    ReplyDelete
  14. hey.

    adorable sangat.
    you such a aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh cute!

    ^_^

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah