gifts and hobbies

Hari ni malas nak keluar mana-mana memandangkan esok dah mula pilihanraya, so faham-faham la apa orang ramai akan buat semalam dan hari ni. Ya, balik kampung untuk mengundi. Nasib baiklah tempat aku mengundi ni dekat je.


aku suka gila lantai kayu macam ni. Floor Depot. so, motif?

Sebenarnya aku dah pasang angan-angan untuk hasilkan 'produk gifts and hobbies' sendiri macam notebook, creative stationery, sticker, button badge, creative bookmark, what else? Hm macam-macam lagi la yang ada semua lukisan-lukisan tak semenggah aku. Asyik melukis je tapi tak buat sesuatu daripada lukisan tu pun rasa tak macam berapa nak mencabar jugak.


Sebelum ni just buat bookmark biasa yang aku jual dekat Butik Rina Salleh. Alhamdulillah habis. Baru dua kali jualan sebab tak sempat nak buat banyak-banyak. Buat sikit-sikit je sebab apa yang aku jual tu macam limited edition la. ceh...


Kali ni aku buat sticker dan button badge pulak tapi nanti-nanti lah aku tunjukkan gambar dan aku akan jual dekat area Shah Alam. Buat masa ni tak dapat nak buat secara pos dan untuk makluman, aku tak buat COD (cash on delivery).



kedai 'gifts & hobbies' yang aku tak ingat langsung nama kedai ni.. tapi dekat Setia City Mall, sepanjang Lg 19 - L2-11.

Harap-harap lepas ni dapatlah buat semua benda-benda kreatif tu. Nak cari supplier barang dan kena banyak keluar ke artshop la nampaknya. Nak capai cita-cita, kena ada usaha.


19 comments:

  1. Good luck dengan hobi baru :)

    ReplyDelete
  2. klu buat cara post msti best..:)
    leh tmbah customer...hee

    ReplyDelete
  3. idea menarik... dapat juga tambah duit poket kan

    ReplyDelete
  4. Goodluck Dani!

    ReplyDelete
  5. idea menarikkkk..dpt jual hasil sendiri memuashkan hati..serius

    ReplyDelete
  6. Memang best lagi menguntungkan kalau kite gunakan kreativiti kite untuk dapat money. Hehehe. Gudluck !

    ReplyDelete
  7. sukanya itewwwwwwwwwwwwwwwwwww :D

    ReplyDelete
  8. insyaAllah boleh tu. Bakat dah ada tinggal nk usaha jer. hehe. i love all ur drawings.

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Memang patut dani buat gifts ni. Nanti ada lebih bnyk pilihan..bukan semua pilih lukisan kan ^_^

    ReplyDelete
  10. Good luck..kalau dpt buat sgt lah ohsemmm..lukisan comey2..>,<

    ReplyDelete
  11. @anis athia : terima kasih :D

    ReplyDelete
  12. @mysara ab rahman : faktor masa.sedangkan nak pos hadiah pun terkebil2.hehe

    ReplyDelete
  13. @the malay male : tu la. sekurang-kurangnya

    ReplyDelete
  14. @merahitujambu : yep.selalu tengok orang lain punya hasil, ada juga rasa macam nak buat.hehe

    ReplyDelete
  15. @izzah azizah : betul2

    @cik dil @mek onie @mimie MF : terima kasih!

    @nur hidayah isa : betul. kena usaha gigih ni.hehe terima kasih

    @tinta lana : ha..tepat2

    ReplyDelete
  16. All the best for you dani..teringin gak nak buat camni.tapi fikirkan susah nak cari supplier artcraft ni..so kena fikir akan dtg pulak.

    ReplyDelete
  17. cun. usaha dani! yakin boleh.. u can do it. saya sokong awak! =)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah