Tiago holsi

Selain menggemari lukisan daripada brader The Sharkox, ada seorang lagi illustrator hebat yang aku mula minat untuk follow setiap lukisan yang dia update dekat instagram.


Namanya Tiago Holsi, 32 years old from Brazil. He graduated in graphic design from Pontificia Universidade Catolica de goias (PUC-goias).




Suka tengok header ni.


Dia suka lukis secara free hand dan menggunakan photoshop untuk mewarna on the original trace. Kalau aku pulak, terus lukis je dekat SAI. Takda nak sketch kat kertas dulu. Lain orang lain cara kan? Tapi memang hasil Tiago Holsi ni lebih cantik dan kemas. Kalah den. hehe. 



"I always try to vary styles illustration, vectors is a technique that I use constantly. When I want something cleaner, or when I see that the client task lots of changes, the solution is vector.", beritahu Tiago kepada aku.




Ace Venture Dead Detective - Paper cut by http://holsi.blogspot.com/ (artworks)



Lukisan-lukisannya banyak dipengaruhi oleh Scott C, Will Eisner, Mauricio de Sousa, Winshluss etc. Bila aku google untuk kenal salah seorang artis-artis tu iaitu Scott C, memang aku cukup kagum. Rasanya boleh dijadikan inspirasi jugak.


Tiagoholsi also like to inspire in pop culture movies and TV series especially horror movies and zombies. Sebab tu lah kebanyakkan lukisannya lebih ke arah zombie. Kalau follow instagram dia, zombie sentiasa memenuhi ruang.



Aku pernah lukis watak zombie pun sekali je tapi tak seseram zombie Tiago ni la. eheh. Tetiba rasa macam nak lukis zombie seram nak meninggal pulak lepas ni.




Bookmark

Takut tak? takut tak? Lebih seram daripada aku punya zombie. Tak boleh jadi ni. hehe.






Ini baru beberapa lukisan Tiago. Lebih banyak karyanya yang boleh dilihat dan dijadikan inspirasi. Aku follow instagram dia agak baru la jugak dan memang suka tengok karya miliknya dekat situ. Dia dah banyak hasilkan paper cut dan lain-lain jenis artwork yang kreatif. Ada jugak yang dijadikan fridge magnet.


Banyak lagi lukisan daripada Tiagoholsi yang korang boleh tengok di blog atau instagramnya seperti di bawah.



Website ~ Tiago Holsi






26 comments:

  1. Kene terjah blog mat salleh ni :3 haha

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Seronok tgk karya2 org lain..

    #i still remember ur zombie,ekekeke. Dah cukup menakutkan..kalau nk lagi mnakutkan, kena tukar warna lah dani :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha. ok lepas ni cuba pulak bagi jadi seram

      Delete
  3. lukisan camni nampak unik..setiap orang seni adalah berbeza cara dia menyampaikan artwork :) nice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. disebabkan berbeza tu la menarik

      Delete
  4. bleh tahan kartun2 dia..
    thanx for sharing..
    the sharkox tu mmg terbaek.
    x kurang hebat jugak uncle joni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. suka tengok lukisan2 hebat macam ni

      Delete
    2. hye sis dani.wah tqvm share.boleh kak lea lepak sambil cari idea untuk entri.owh sis dani,shark,uncle joni,aujinz dan ramai lagi memang terer2...artwork korang awesome ^*

      Delete
  5. ooo.. baiklah.. aku follow dia sekarang jugak.. koh koh koh

    ReplyDelete
  6. kena timba ilmu ngan pelukis lain, barulah berkembang kreativitikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. sebab ilmu tu seluas lautan. hehe

      Delete
  7. menarik =) rajin bt research sndri..mmg best tgok artwork yg ohsem ni..betol2 kagum..kreatif je

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tengok artwork orang lain ni. kreatif sangat. hehe

      Delete
  8. cantik. suka tgk org2 yg berseni ni. :)

    ReplyDelete
  9. pergh tobat style...kena pi terjah n msukkan dlm bloglist neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tau takpe. cepat fi, cepat. hehehe

      Delete
  10. Thank you for the review Nurdani. Very good to know I have friends around the world. I love your blog , I'm following.

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome :)
      thank you for following this small and humble blog

      Delete
  11. wahhh xsagka dani smpai ke brazil dia ikut hehee :) mmg awesome!!

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah