hasil tangan dan tetikus CIK DANI

Hari ni terasa nak tunjuk sikit hasil kerja aku selama ni. bukan la nak menunjuk..nak tunjuk je (tak sama kan?)Wahaha. Hasil kerja ni aku bagi nama HASIL TANGAN DAN TETIKUS. sebab apa? Jom usha kat bawah macam biasa la..huhu

Hasil kerja aku ni daripada sketch up version..alamak lupa lak sebab aku buat guna laptop lagi satu. Aku memang suka software sketch up ni. sebab memang minat aku ke arah design interior dan architecture. tapi dulu aku dapat jurusan yang bukan minat aku. tapi ada kaitan la sikit. sikit je.

Bagi menjawab soalan kenapa aku namakan hasil tangan dan tetikus..jawapannya ialah aku guna mouse tak hidup ni untuk mereka bentuk. kat ayat tadi kan dah terangkan fasal sketch up. sah2 la guna mouse. kui2 (apa aku merepek meraban ni?)


jurusan yang aku amik dulu memang aku boleh apply kat design ni sebab aku dah tau standard size untuk brickwall, ketebalan lantai, jenis2 tiles, flat roof, pitch roof blablabla..

Kira jurusan yang aku gila2 tak minat tu memang kena berurusan dengan interior designer and arkitek. Design team. Kalau benda yang kita suka buat, memang tak tido pun tak pe (tapi hakikatnya tido tu wajib ok.mana boleh skip!)..designing..aku tak rasa penat bila buat benda ni.

Hari-hari aku makin excited nak design benda baru.

Di bawah ni rekaan aku. mungkin nampak biasa je pada pandangan orang lain (ye ke?) tapi aku cukup bangga sebab hasil tangan and tetikus aku ni ha....

semua ni ambil masa 1 hingga 3 jam nak siapkan sebab kadang2 laptop masalah. hehe





























Aku tak sehebat designer yang lain tapi aku rasa ni permulaan and langkah seribu pertama aku nak terbang terjun ke bidang idaman aku ni. Since 2003 aku dah mula melukis, design guna laptop.

100 karya aku dah hasilkan tapi sayang....pergi format laptop sampai lupa nak back up karya aku. HILANG. Lepas daripada tu aku mula balik buat karya baru dan buat back up setiap kali siap 1 karya.

Dulu terlibat dengan freelance tapi susah nak dapat projek sebab banyak orang bid. bukan senang. Tapi masih berusaha.

*p/s : bukan nak menunjuk tau...cuma nak tunjuk je. wakaka. mana la tau ada pihak yang berminat nak offer job macam ni ke. AMIN.....hehehe

27 comments:

  1. wahhhh...bergaye la design kamu ni..thumbs up !
    smoge nurdani trus berjaye yer =)

    ReplyDelete
  2. DANI!!! its ok untuk tunjukkan apa yg Dani ada okey..tak rasa mcm menunjuk pun. Suka tengok org share apa yg mereka ada sbb setiap org ada kelebihan yg berbeza. cool ok design kamu.Kalau render lg cantik beb! cool2...I like!!!!

    ReplyDelete
  3. eh jap.skali pandang mcm game The Simms eh..tp lg cantik laa..

    ReplyDelete
  4. @Sophie Al-yahya thanks a lot! semua komen ni bagi semangat tau.ehehe

    game the Simms? pe tu?wahaha

    ReplyDelete
  5. menarik2.. sorry coz xtau u blajar ape.. tp u ada bakat jadi interior designer yg bagus.. bnyk2 membeli majalah anjung seri n suku sakatnyer utk tambah idea lg.. try langgan monthly magazine ikea.. bnyk modern stuff n new idea.. congratz..

    ReplyDelete
  6. @lan_ax terima kasih lan! yes.memang saya banyak tengok kat anjung seri n ikea utk tengok new furniture and design yang ada.suuuka sgt

    sekali lagi thanks yeah! ;D

    ReplyDelete
  7. @danisan: memang lawa, aku pun dok belajar guna Sketch-up juge, guna untuk buat design base untuk model yg aku buat.. inspiration nih .. nanti post lagi ek..

    Kuman "magazine" Entry

    ReplyDelete
  8. @Kuman Chaos oh really? bagus la macam tu. boleh sama-sama belajar sebab dani pun masih belajar lagi

    haha.inspirasi ye? (bangga kejap.wahaha)

    insya Allah next2 entry dani post lagi design terbaru

    ReplyDelete
  9. walao
    lawa gle owhhh
    nnti bole la tlg designkan bilik aku XD
    huhuhu

    ReplyDelete
  10. @Fakhrur Razi berkata walao..thank u thank u.hehe
    boleh ja..hang habaq kat cek nak tema pa ;p

    ReplyDelete
  11. wahh..!! hebatnya. cantik la..

    teruskan ya, jgn mudah mengalah.

    chaiy0ok!!

    --> jemput dtg bl0g eh.hehe

    ReplyDelete
  12. @Hashira Yusoff terima kasih shira ;p
    yo! go go chaiyok.ngee ;D

    ReplyDelete
  13. cantik le, pasni bole le ganti Deco bersama Eric..hehe
    mmg bukan senang nk buat hanya org2 yg kreatif jer..:)

    ReplyDelete
  14. @LiFe KaMi memang salah 1 impian jugak tu. haha..
    terima kasih untuk pujian tu ;D

    ReplyDelete
  15. its wow!
    orangnya cun design dier pun cun
    hebat lar ko dani!

    ReplyDelete
  16. @Anonymous siapa kau! hehe. terima kasih terima kasih ;p

    ReplyDelete
  17. sangat cantek dani
    suke sangat tgk
    tmbh plak ade pink pink tu
    hehe

    ReplyDelete
  18. beshhhnyer pandai wat mcm tu..mcm maen game the simms lorhhh..btw,aq pon suke sgt bab2 designer ni..kalo dpt pegi ikea rse xmo balik..hahaha..tp,xbpe kretip la..

    ReplyDelete
  19. mak aihh !! cantiknya !
    all the best 2 u ^_^

    ReplyDelete
  20. @*cimOt* semua cakap fsal game tu..boleh explain tak game tu pasai apa?huhu
    ikea?betul3! aku pun suka sangat ikea tu.
    rasa macam nak bawak balik semua furniture dia ;p

    ReplyDelete
  21. @Sophie Al-yahya owh..dah try google game The simms..teruknya game tu.

    tapi design umah dia cantik gila la

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah