Perubahan bila Ramadhan



Sebelum datangnya Ramadhan.

Si polan : "Saya pakai macam ni sebab saya selesa. Suka hati la nak pakai apa pun. Bukan awak tanggung dosa saya."

Si polan dua: "Kubur lain-lain kan"

Si polan tiga: "Hey, jangan jugde keimanan saya sebab pakaian je,yang bertudung tutup aurat pun buat maksiat."


Pandangan yang secara tak langsung menolak hukum Allah. Wajib tetap wajib. Doa je la kita semua jadi lebih baik kan.












Masa puasa, pakaian kena la tutup sikit untuk menghormati bulan puasa yang sangat mulia itu. Tapi kenapa di bulan-bulan yang lain tak buat macam ni? Maksudnya tak perlu hormat ke bulan-bulan tu?












Sebelum start puasa memang banyak asap dapat dilihat di mana-mana. Baik laki mahupun perempuan. Berapa kali dah cakap rokok tu bahaya, tolong stop slow2.












Bila dah start puasa, rokok kena la tinggalkan buat sementara waktu. Time puasa je kita boleh tengok orang tak merokok. Kang batal puasa pulak. Lepas tu kena tanggung dosa sebab buat benda yang membatalkan puasa. Tapi lepas berbuka, start balik fuh fuh.




Terus berbuat kebaikan dan menambah amalan bukan masa puasa je, tapi bulan-bulan seterusnya. jugak Peringatan ni pun untuk aku. Tak sabar nak tunggu bulan puasa sebab suasananya best, dapat makan sedap2 time buka puasa. Muahaha. Rancangan kat tv paling dinantikan, Ketuk-ketuk Ramadhan and buat kuih raya.






p/s: mencari idea menghasilkan template menarik dan unik

21 comments:

  1. teguran melalui doodles. nice :D

    ReplyDelete
  2. cun la doodle2 ..n ayat2 pun sangat bagus

    ReplyDelete
  3. @cik tikah : thanks tikah :D

    ReplyDelete
  4. @adamainaa : heee.. terima kasih :) ingat mengingati

    ReplyDelete
  5. comel laaa headr baruuuuuu!!! =D

    ReplyDelete
  6. @aku dan sesuatu : syukran.. :D

    ReplyDelete
  7. @mrs.farhan : terima kasih...hargai pujian anda semua.hehe. sempena Ramadhan tu

    ReplyDelete
  8. waaa bes la ko header baghu je manjang ek

    ReplyDelete
  9. waaa bes la ko header baghu je manjang ek

    ReplyDelete
  10. cantik...wa xreti nak buat smua tu..

    ReplyDelete
  11. @jiji yu : haha. saja nak ikut mood Ramadhan

    ReplyDelete
  12. @kswsk : boleh buat,kena praktis lebih :)

    ReplyDelete
  13. hehe..terbaik la doodle die..
    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  14. @wanie : selamat berpuasa jugak :D

    ReplyDelete
  15. Selamat berpuasa :)

    Nasihat yang baik nieh :)

    ReplyDelete
  16. @myra jay : selamat berpuasa jugak kak :) hehe

    ReplyDelete
  17. dani, header epilog cinta kita pon dah bertukar sempena ramadhan. =D

    ReplyDelete
  18. @mrs.farhan : nak tengooook!!! meh nak terjah.hehe

    ReplyDelete
  19. time berpuasa memerlukan mujahadah yg berterusan dlm mlwn godaan hawa nafsu..

    btw..
    Salam Ziarah..

    ReplyDelete
  20. @night walker : salam perkenalan jugak :) selamat berpuasa

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah