Resipi mata


Resipi memasak mata hari ni requested oleh cik tiqah pemilik blog Budak Sekolah yang seriously comel gila blognya. Blog yang simple, cute, pink lembut tu memang sedap mata memandang. Okay ni bukti cik tiqah dah buat permintaan untuk tahu rahsia turun temurun aku ni. ceh.



Jadi, aku pun sediakan resipi ni khas untuk korang semua untuk menghasilkan doodle idaman. Resipi mata doodle ni haruslah dilakukan dengan cara bersahaja sebab it is too simple dan mudah. Nak tahu resipinya? Mari dekat mari dekattt....






Bahan-bahan boleh didapati di giant dan pasaraya berhampiran.











Pastikan groupkan untuk Line yang nombor 5 tu dan copy paste untuk dapatkan bulu mata sebelah mata lagi. So tak perlu la nak draw berulang kali. Leceh.









Dah siap! Senang tak? Cer cuba cer cuba.

26 comments:

  1. trima kaseh , lpas nie sya nk p giant .nk p beli bhn-2

    ReplyDelete
  2. @saiazuan : excel itu sangat best.hehe

    ReplyDelete
  3. pandaiinya dani buat...kreatif sgt..

    ReplyDelete
  4. @atiqah : terima kasih tiqah :) cuba buat jugak tau

    ReplyDelete
  5. huhuhu..kalo nk bulu mata tu lentik,bley try edit points..ngeh3,malas ag nk bwat doodle..stop jap..=)

    ReplyDelete
  6. @anis : yup.edit points pun boleh melentikkan bulu mata tanpa maskara.hehe

    ReplyDelete
  7. haha bile nak watkan untuk aku ni

    ReplyDelete
  8. hehe..wat kan untuk aku le satu..

    ReplyDelete
  9. @jiji yu : buat mata ke? adakah ko sedang merayu2? haha

    ReplyDelete
  10. alamak,kenapa buat tutorial doodle ms sy tgh busy cik dani,hehe

    ReplyDelete
  11. @nin : hehehe. nanti try buat eh

    ReplyDelete
  12. @doodlelicious : kamu juga :D

    ReplyDelete
  13. laaa,excel pon ley guna?baru tau,hehe..thnx :D

    ReplyDelete
  14. @meaw : most welcome :) cuba taw

    ReplyDelete
  15. Cantik dan kreatif..
    memang terer la :)
    MJ nie tringin nak buat tp tangan cam keras je ;)

    ReplyDelete
  16. @mj : haha.keras tu boleh dilembutkan.kena cuba selalu.lama2 nanti mesti buat macam air je.trust me :)

    ReplyDelete
  17. smlm wanie ade try buat tapi tak tengok tutorial ni.ruginye..malam ni buat lain..

    ReplyDelete
  18. @wanie : haha. ha buat lagi.nanti tunjuk kat den yo

    ReplyDelete
  19. terima kasih...dah lama teringin nk blaja wat doodle nie..selalu owg guna photoshop....de yg guna excel...tabik spring...mmg sgt cantik

    ReplyDelete
  20. Whoaaa.. sangat2 kreatif.. Guna Excel jer :)

    ReplyDelete
  21. terasa sgt loser sbb xpernah tau excel boleh buat sampai cmtu!hahah

    nk belajarlah!

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah