Sketch up - purple theme for room

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Okay, baru je siap lagi satu design untuk bilik bujang menggunakan sketch up. Bilik ni sebenarnya untuk blogger anis aneesa yang request design bilik dia yang bertemakan warna ungu. Dia nak bilik yang simple tapi cute. Aku sekadar mencuba saja-saja dan perlu diberitahu di sini yang aku bukan profesional dan buat mana mampu dan cuma bagi cadangan kat anis. heheh.

Jom tengok dan berikan pandangan anda sebab aku bukan profesional. Masih belajar.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Meja belajar dan rak buku diletakkan di bahagian tingkap untuk pencahayaan. Tak elok study tempat gelap waktu siang, kena ada cahaya yang baik baru mata tak ada masalah sangat nanti.

Curtain boleh letak jenis jarang or apa-apa jenis then tarik ke tepi bagi beralun. 






Warna yang diingini ialah warna ungu yang agak gelap. Tapi warna perlu dibezakan ton warna sebab tak elok if semua wall guna warna yang sama.

Design ni kalau render lagi cantik, cuma masalah sekarang internet slow gila babeng dan software ni kadang2 hang.




Meja solek tu sebenarnya nak buat perabot yang modern tapi perlu diulangi, laptop hang. heh. So abaikan meja solek yang tak cantik dan tak macam meja solek tu. Bayangkanlah perabot idaman anda.






Boleh design ikut citarasa. Design aku ni sekadar gambaran.





 Gambar digantung atas kepala katil untuk menceriakan bilik. Tak ada la terlalu kosong. Cadar katil boleh guna yang comel2, bunga2 pink or apa-apa je untuk bagi bilik nampak cute tapi simple.





Dekat area belajar boleh la hias dinding dengan gambar ke or apa-apa sahaja.





Pandangan dari atas. Keluasan bilik tidak mengikut skala.


18 comments:

  1. @tengku puteri : terima kasih la der..haha

    ReplyDelete
  2. yesh..i like..!mmg tomey..sume pepel,mmg giler pepel towl la sy neh..hohoho..tp mmg nice..n bnda2 tu mmg ade tbayang dlm otak sy..mohon copy nk ltak kt blog..=)

    ReplyDelete
  3. @laskar pelangi : terima kasih laskar... :)

    ReplyDelete
  4. @anis aneesa : yes! glas you like it. eh sila2 :)

    ReplyDelete
  5. gile terer la dani ni..
    sketch gune paint je ke?

    ReplyDelete
  6. @imbobo : biasa ja tu. apa pun terima kasih! hehe :)

    ReplyDelete
  7. @wanie : eh guna software sketch up version 7 rasanya

    ReplyDelete
  8. @nardthenerd : sketch up version 7 dear :)

    ReplyDelete
  9. kenape cantik sgt ni dani?

    ReplyDelete
  10. yup sketchup always hang kalau dah letak bermacam perabot.haha.better gune pc la kan.belajar mane dulu?hebat je gune sketchup.tak ramai pandai gune skecthup unless yg belajar interior.architecture dan sewaktu dengannye.hehe :)

    ReplyDelete
  11. @d_la : macam mana nak jawab ni dyla?hahah. terima kasih. cincai je tu

    ReplyDelete
  12. @laila majid : dulu belajar kos yang tak ada subjek guna software macam ni. saya belajar sendiri. alhamdulillah selepas explore, baru tahu guna without orang ajar. fuh, bangga jap.haha. tapi biasa je la design saya sebab itu je termampu.

    ReplyDelete
  13. @dani.. nice and cntik sgt.. sketchup memg mcm tu.. klau brt ssgt akn jd bug splat,, tu pkare biasa... kalau dani render cnfirm lgi cntik...

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah