Bila blogger mula berperang

Sebelum nak ucap tahniah kepada #HarimauMuda yang dengan izin Allah berserta usaha mereka, Malaysia berjaya dalam bola sepak menentang Indonesia semalam. Ok dah siap intro, so teruskan kepada tajuk utama.

Peperangan antara blogger ni, siapa yang suka? Tak ada kan? Tak best tau perang sesama sendiri tapi blogger sorang ni dah mula buat hal dan beliau lah pencetus perang. Nama beliau Mohd Amin Aizudin. Ini adalah kata-kata beliau kepada aku semalam.








Siap dengan nukleur lagi kau...mahu habis meletup. Dengan itu, beliau ni pun dah reka satu watak untuk berperang seperti di bawah ni. Alolo comelnya. Tak sampai hati nak perang kalau secomel ni. Haha. 



Ini peperangan blogger dalam group We Love Arts semalam. As I mention earlier, Amin ni lah pencetus perang sampaikan beberapa blogger rekacipta watak perang masing-masing. Lepas je setel bola first half semalam, aku terus reka watak aku pulak.  


Ini dia! Ninja Dani ninjitsu! Walaupun senjata tak sehebat Amin, tapi jangan disangka sungai yang tenang tiada buaya. Kepantasan aku melebihi kelajuan dan kehebatan nuklear. Ceceh...



Style tak? Siap pakai flats getah tu. Mudah untuk sesi melompat.


Tak lama lepas tu, muncul lagi beberapa watak perang. Dah tercabar leteww. Nak menang punya fasal kan. Nak tergelak aku tengok watak diorang ni sebab macam-macam style hado. Sungguh kreatif imaginasi mereka yo!



 Aneng cakap dia saja bawa motorbike tu. Nak tayang leteww. haha.


 Ini watak daripada karya Keri Ikhwan guna paint. Rambut panjang menyerupai wanita tak boleh ye....

 Ini daripada Syarafi. Sangat comel sampaikan aku tak sanggup nak serang hendap beliau. So aku biarkan je sebab rasa macam nak peluk. Sekian.

Watak Manzarina ni macam adik beradik kepada watak Keri. Rambut sama panjang, warna lain-lain. Wuuu...seksi. *tutup mata.



Setelah selesai peperangan hampir beberapa jam, semuanya tamat pada pukul...er tak diketahui. Jadi kitorang berdamai semula. Muahaha. Macam budak-budak tahu tak? Kitorang dalam group WLA (We Love Arts - Malaysia blogger Artist) ni memang gila-gila. Banyak la isu dan seni yang dikongsikan sebagai sumber idea.




22 comments:

  1. laa... janganlah letak gmbar goku yg tu, yg satu lagi... yg aku lukis guna excel tu bru power... haha

    ReplyDelete
  2. ohh amin la pencetusnya ya. haha saya tak tahu. saya datang menyebok je :D

    ReplyDelete
  3. kenapa sy x tahu tentang ni?kalau x dah reka satu watak jugak..=_=

    ReplyDelete
  4. salam... teruja tgk rekaan-rekaan watak ni.. it cool.. mcm mana nk buat yer.. boleh ajar tak...
    huhuhu....
    tp sy bukan tujuan nk berperang.. nk buat emosi jer.. hihi sila sila ajar plz..

    ReplyDelete
  5. ingtkn berperang ape la tadi. hahaha

    ReplyDelete
  6. koh koh koh.. watak si Amin tue macam pernah ku lihat.. koh koh koh..


    ooo.. pandai dia yer, rejek kat CDB hantar ke WLA.. koh koh koh

    ReplyDelete
  7. hahaha
    chumel gambar!

    dah followed blog nieyh!

    ReplyDelete
  8. Blogger Wars! Tetiba je We Love Arts jadi Warcraft Arts...

    ReplyDelete
  9. tak sempat join..lambat online..btw,semua hebat2

    ReplyDelete
  10. @keri : gedik betul la.ini pun cukup hebat.hehe

    ReplyDelete
  11. @adam : amin la ajak perang sangat.last2 semua join

    ReplyDelete
  12. @merahitujambu : ni malam semalam punya hal sambil tengok bola Malaysia lawan Indonesia

    ReplyDelete
  13. @alieza : saya guna excel (semestinya.bahaha) dan yang lain2 guna phtoshop, paint. dalam blog saya dan diorang ada tutorial :)

    ReplyDelete
  14. @haney : hehe.perang ala budak2

    ReplyDelete
  15. @lelaki ini : eh ingatkan Anuar Zain tadi.hehe. terima kasih!

    ReplyDelete
  16. @MRS ZACKS : join la the club.banyak teknik boleh belajar :)

    ReplyDelete
  17. @fiqra : diorang gila,saya comel. :D

    ReplyDelete
  18. @Aujinz:Luls..Memang ada pun.hahaha.Tapi yang ni watak yang bagi saya kurang cantik.So saya hantar yang roket alien yang lagi cantik*mungkin*.Bukan kerana nak post kat WLA la... :3

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah