Tahniah Harimau Muda


Rasa macam masih belum terlambat untuk mengucapkan tahniah kepada pemain bola Malaysia kerana telah berjaya menyumbat bola sebanyak 5 gol seterusnya mengangkat Malaysia sebagai pemenang. Cukup bangga dengan kejayaan ni walaupun mula-mula tu pasukan Garuda daripada Indonesia masukkan gol pertama dalam masa yang sungguh cepat.


Serius la cakap, diorang ni nampak tangkas gila. Cuak gila lah nak tengok. Di twitter sangat-sangatlah cuak dan rasa macam tak payah dah tengok tv. Ramai pengulas sukan tak berbayar hado. Heheh. Aku ke hulu ke hilir sebab tak senang duduk so aku berdiri je lah. 


Bila Malaysia dah sumbat gol jugak dan jadi seri, pergh....terjerit untuk pertama kalinya. Tak pernah-pernah excited macam ni. Mungkin sebab Malaysia bertemu pasukan tuan rumah kot, plus, mereka tak hormat lagu negaraku. Itu yang sungguh terkilan.


Masa penalti, lagilah cuak terutama bila Fakri tak berjaya sumbat gol. Aduh...rasa kecewa dan takut dowh. Mood tak seimbang masa tu. Tapi bila pemain Indonesia pun tak berjaya masukkan bola, sangat-sangatlah lega sebab macam ada sinar harapan untuk Malaysia merangkul kemenangan.


And yes, semuanya terjadi dengan izin Allah. Masa bola tu berjaya dihalang goalkeeper Indonesia dan tiba-tiba bola melantun ke pintu gol, Ya Allah......seronok sampai nak nangis! Wuhuuu!!


Syukur alhamdulillah sebab Allah izinkan negara kita menang malam tu. Semua yang berlaku adalah dengan izin-Nya dan well done pasukan Harimau Muda sebab berusaha menyumbat gol.



p/s: baru je lukis tadi guna excel la kan,lepas tu terus buat entri. sungguh tangkas. heh.

23 comments:

  1. Wah! Saya di situ!!!!

    Heeeeeeeeeeeee^_^

    ReplyDelete
  2. pergh, semangat tol... haha
    tapi di manakah Thamil Arasu dan Gurusamy dlm gmbr yg hang lukis tu?
    adakah jasanya tak diiktiraf? haha

    ReplyDelete
  3. anda sangat produktif.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  4. aik, takda keeper ke dlm gambo tu? hehe

    ReplyDelete
  5. sangat comel pemain malaysia lukisan kamu :)

    bangggaaa sgt jadi rkyat malaysiaaa !!!! yeahhhhh =))

    ReplyDelete
  6. hangat cerita diorg..emosi tgok diorg main...bengang dgn faakkkkkriiiii..ahahaha..xpela..dh menang pon

    ReplyDelete
  7. @my name is mar : mana2? celah mana?

    ReplyDelete
  8. @aujinz : ehem2. terima kasih.hehe

    ReplyDelete
  9. @paris lipton : terima kasih. eh ingat paris hilton tadi.hehe

    ReplyDelete
  10. @mrs zacks : saya pun bangga.hehehe

    ReplyDelete
  11. @ummi faris haikal : drawing tools - shape effects - shadow

    ReplyDelete
  12. @merahitujambu : apa fungsi fakri?muahahahaha

    ReplyDelete
  13. sangat bangga jadi rakyat malaysia! hehe..
    dahla diorang terer main bola..pemain hensem2 lagi..sejuk mata tengok bola..kehkeh :P

    ReplyDelete
  14. Hee Alhamdulillah :') Tapi ia HARIMAU MUDA bukan HARIMAU MALAYA hee~ :D

    ReplyDelete
  15. hehehe..tahniah2! comel gile rambut dorg..hehe

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah