Blog make over Nescafe Milo


Siapa tak kenal dengan blogger popular ni..hot meletup kau...hehe. Pemilik blog yang dikenali sebagai Jiji Yu ni pernah menggunakan khidmat aku dulu untuk design template blog beliau. Masa tu header beliau ada gambar encik Jiji. Heheh. Handsome pakcik ni hangpa tau dak?

Baru-baru ni sebelum aku decide nak bersara, beliau minta untuk tukar template kepada yang lebih simple gila babeng. Sesuailah dengan jantinanya. Lelaki ni suka simple-simple je kan. So aku design la se-simple yang boleh. Header di atas tu adalah design yang kedua sebab design pertama tu Jiji cakap nak lagi simple.

Permintaan beliau ni senang sebab tak banyak benda nak letak sangat. Nama pun simple. Warna tema ialah hitam putih. Di bawah ini adalah draft. Aku edit draft ni guna excel sebab nak bagi nampak keseluruhan blog.


Encik Jiji Yu, terima kasih sudi menggunakan khidmat saya untuk kali kedua. Hargai sangat-sangat. Heheh. *lap hingus.



p/s: Klik SINI .. blog beliau masih private sebab tuan blog ada hal.kejap lagi beliau set kepada anybody la tu. kalau tak dapat tengok tu faham-fahamlah ye. Assalamualaikum.

15 comments:

  1. jiji yu macam selalu tgk name die di blog kak diana senyum2..hehehe..btw,black white mmg cantik..good job dani!

    ReplyDelete
  2. @azhafizah : yeah! hitam putih nampak macam style kan?thanks!

    ReplyDelete
  3. @jiji : fokus pada header dulu masa msuk blog

    ReplyDelete
  4. sempoi nama blog beliau... hehe, tambah kopi lagi 1 :D

    ReplyDelete
  5. dia popular eh? haha.. soalan kejam :P

    ReplyDelete
  6. selalu sy perasan dia selalu komen blog awk...hehehe..

    ReplyDelete
  7. @fiqra' : kopi manis ka kurang gula?haha

    ReplyDelete
  8. @cimot : yeay! hitam itu style

    ReplyDelete
  9. @merahitujambu : antara pengkomen tegar di sini.hehe

    ReplyDelete
  10. nt kena gi melawat ni blog ostad jiji..lame giler dah x masuk..

    ni rase nk tukar header gak ni, boring dah tengok yg skang ni..

    ReplyDelete
  11. hehe..terbaek la kamu...bijak2 :D

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah