New brand shoes

Kuala Lumpur : Dani's Shoe merupakan jenama kasut terbaru yang telah dihasilkan oleh pereka muda yang tidak mempunyai latar belakang dalam reka bentuk. Beliau pernah terlibat dalam industri pembinaan di bahagian profesional dan sekarang menjalankan bisnes merekabentuk blog, kartun dan blogger sambilan.


Atas sebab minat yang mendalam dalam dunia rekaan, beliau telah menghasilkan kasut yang unik mengikut imaginasi beliau seratus peratus. Meminati kasut leper (flats) yang sering digunakan ketika keluar telah membuatkan beliau teringin untuk menghasilkan sesuatu yang lain daripada yang lain.


Tanpa membuang masa, marilah kita lihat dua hasil kerja beliau. Muahahaha. Malas dah nak taip ghope itu. Sekarang masa untuk sempoi2 saja okies. Sebenarnya di group We Love Arts, aku dengan Athirah a.k.a Merahitujambu (Jika itu yang terbaik) ada buat projek. Eh....bukan projek negatif tu. Choi2.

Kasut leper yang kosong hasil lukisan Athirah sebagai tempat untuk merekabentuk kulit kasut.


Ini projek design kasut leper. Aku dapat idea design kasut bila tengok header baru di blog Athirah. Untuk menjadi lebih kreatif, aku cadangkan aktiviti merekabentuk kulit kasut. Aku minta Athirah yag design sebab lukisan dia lebih cantik. 

So beliau yang tolong design bentuk kasut tu dan orang lain kena design ikut kreativiti masing-masing. Malam semalam cuma aku, syarafi dan kak zarini je yang share design. 

Tapi, design aku tu hancus sebab tak ada idea. Design syarafi dan kak zarini yang paling cantik dan kreatif. Superb! So,aku buat suka2 je la semalam. Ha yang di bawah ni barulah betul-betul punya dan baru je reka tadi.









Ini draft kasut leper sebelum diberikan warna

Introducing two new design shoes. Ini adalah rekaan aku.


Nampak macam sneakers kan? Sebenarnya ni adalah flats (kasut leper) yang macam penari ballet pakai tu..wanita zaman sekarang pun suka pakai flats berbanding heels yang menyakitkan kaki tu. hukhuk.

Rekaan ini adalah inspirasi daripada kasut sukan. Lagipun aku cukup suka warna hijau pucuk pisang dan kelabu so warna ni digabungkanlah. Tali kasut tu macam sekadar hiasan sebab kalau nak pakai, tinggal sarung je. Keh keh. 

Seratus peratus menggunakan MS Excel, maka inilah hasilnya. Alhamdulillah dengan izin Allah, aku dapat siapkan satu rekaan yang menarik bagi aku.





Ini adalah rekaan sampingan sahaja. Saja nak buat untuk peminat warna pink.
Ini untuk si pinky. Ada unsur2 lasak ditonjolkan sebab tak nak warna pink tu macam nampak terlalu feminin, comel, lembut dan lain2. Warna pink bukan sahaja khas untuk mereka yang lemah gemalai, comel2 gitu, tapi warna ini pun lasak jugak tau! Ok. aku dah tak faham apa aku cuba terangkan di sini.

So, jangan ingat mereka yang suka pink tu lemah gila okies. Rekaan aku ni untuk mengubah persepsi orang. Cehceh.




Sekian, itu sahaja yang ingin dikongsikan. Heheh. Kalau ada syarikat yang berkenan, boleh la minta khidmat design aku. *yelah tu....


p/s : Banyak aktiviti menarik di group We Love Arts. Seronok bila dapat berbincang dan meluahkan idea.

45 comments:

  1. wah macam brand adidas ..nampak sport..adidani laa cmtu..hehehe...suka yg pink**pink jee sy ni

    ReplyDelete
  2. wah dani.. cntik.. kasut pilihan.. nmpk mcm sneaker tp sbnrya kst flat.. pink colour tu pu ncantik... so org yg lasak boleh jgak mgunakan ksut pink.. heheh

    ReplyDelete
  3. wah dani.. cntik.. kasut pilihan.. nmpk mcm sneaker tp sbnrya kst flat.. pink colour tu pu ncantik... so org yg lasak boleh jgak mgunakan ksut pink.. heheh

    ReplyDelete
  4. nak order dua2 boleh tak?cantik la dani..hebat imaginasi anda!

    ReplyDelete
  5. skali lgi aku jeles... ko klu satu hari x buat aku jeles mmng tak sah...
    smart giler... rasa cam nk beli trus je... brape ringgit tu? haha

    ReplyDelete
  6. awak nei memang ptt amek design tahu dulu.yg pg amek qs tue kenapa hah?hehhehehee

    ReplyDelete
  7. saya pun dah jeles mcm keri ni..hahahaha......nak warna ijau..

    ReplyDelete
  8. baru aku tau excel ni boleh buat desgin jugak
    t.kasih

    ReplyDelete
  9. nak yang itam ijau tuh..lau ada jual nak beli..hehehe!

    ReplyDelete
  10. @zar_ita J : terima kasih kak.akak punya design kreatif luar kotak

    ReplyDelete
  11. @merahitujambu : adidani.hahaha.adoi..dah tau dah suka pink ;p

    ReplyDelete
  12. @amin : biar betoi hang....haha

    ReplyDelete
  13. @siti nurliyana : gabungan. yes,yang lasak pun boleh guna pink.nampak style jugak kan

    ReplyDelete
  14. @azhafizah : tak sangka pulak pink tu ramai orang suka ye.sebab saya lagi suka hijau.hehe.order? boleh2 ;p

    ReplyDelete
  15. @nin : tangan ni la punya fasal.haha.kiddin'

    ReplyDelete
  16. @biqa hatmin : hijau? worait! ;p

    ReplyDelete
  17. @norauliyya : betul ke ni??wow!!

    ReplyDelete
  18. wah!!cantik dan meletoppppppppppppppppppppp.....nokkkk... ^_^

    ReplyDelete
  19. canteqsla ..... kejelesan yang maha kaya...... Grrr...nk gigit jer kasut tu...menyelerakan...

    ReplyDelete
  20. "So, jangan ingat mereka yang suka pink tu lemah gila okies"

    Terasa wa sebab wa memang meluat orang pakai pink.. Haha!
    Wahhhhhhhh... Jeles betul. Ni yang kena design ni!

    ReplyDelete
  21. cantiknyaaaaaaaaaaa! >,< suka tgk yg atas tu!

    ReplyDelete
  22. yang first mmg smart giler, ada commercial value.kalo jumpa kat kedaai, confirm Cc beli ni

    ReplyDelete
  23. nice.. kreatif la.. kasut untuk laki boleh design tak?

    ReplyDelete
  24. super cantik kasut-kasut tu...kalau jual konfirm wardah beli.



    #salam maal hijrah~

    ReplyDelete
  25. lawa laa design kasut kt sini ^^

    *sy blom ada idea nk edit2 kasut tu, huh...

    ReplyDelete
  26. @cci : meletop habislah kasut saya kak.hehe terima kasih

    ReplyDelete
  27. @manzarina : gigit?hahadoi. rabak kasut tu kang

    ReplyDelete
  28. @my name is mar : tak elok meluat2 ni.heheh

    ReplyDelete
  29. @gadis misteri: suka jugak yang hijau tu.

    ReplyDelete
  30. @fyfy liew : sama la kita. sepp!

    ReplyDelete
  31. @lea isnawi : oh sama jugak.haha sep

    ReplyDelete
  32. @cik cempaka : tak sangka kasut hijau tu jadi pilihan. *pilu

    ReplyDelete
  33. @محمد رازيق : boleh rasanya.hehe

    ReplyDelete
  34. @aliysa : terima ksih.syukur

    ReplyDelete
  35. @caliph : idea datang kadang2 kena paksa.hehe

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah