Alteration and renovation

Hai semua....oh yeh, hari ni Isnin. It's hard for me to start the activity again on Monday for some people like me. Keh keh. Tapi kena harungi jugak hari yang sungguh berat ni dengan niat mencari rezeki halal demi masa depan. (Tapi sempat lagi mengelat sementara nak mulakan kerja).


Orait! Entri semalam aku kongsikan rumah kedua yang ikut imaginasi aku berada di tempat bersalji. Sekarang rumah tu dah dibuat sedikit alteration and renovation sesuai dengan imaginasi aku kali ni. Aku namakan ia sebagai dani's cottage.


Alteration ialah di bahagian wall. Entri sebelum ni guna dinding batu kan?kan? Sekarang guna kayu.


Masih mengekalkan ketenangan, keselesaan dan bersih untuk kawasan rumah. Sejak akhir-akhir ni aku suka share artwork berkaitan seni bina dan landskap sebab sebenarnya inilah minat aku. Since darjah berapa entah aku suka tengok bangunan terutama banglo yang lebih kepada nilai estetika dan fokus kepada design. 


Selalunya rumah yang utamakan design ni, kena berbelanja lebih la sebab kalau client tu nak rumah yang murah, dia kena utamakan kepada cost and design kena letak tempat ketiga selepas time (masa). Ok, tetiba share sikit apa yang aku belajar dulu. Hewhew.


p/s : microsoft office excel 2007 (hundred percent) , imaginasi, passion, minat dan apa-apa aje. heheh.

12 comments:

  1. cantik tapi wa lagi ske kalau rumah tu dibuat dari batu bata..
    HohohohoXD

    ReplyDelete
  2. cantikk sangat .. rumah tu nampk mcm 3D

    ReplyDelete
  3. @tengku puteri : terima kasih :D

    ReplyDelete
  4. @misya : 3D? ada teknik bagi jadi 3d. thanks! :)

    ReplyDelete
  5. zuan sangat minat dengan architecture.. tp bila smpai satu tahap tau yang memang susah nak carry, then tukar ke bidang programming

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah