RM1.90

Pagi sabtu yang indah selalunya aku akan buat sit ups hampir empat lima enam kali dengan kata lainnya, payah bangun pagi. Tapi pagi tu mak suruh aku dengan adik bersiap sebab nak pergi pasar. Aku gagahkan jugak diri ni untuk bangun, tanpa mandi, pakai tudung dan sarung long cardi.



Masa memandu nak ke pasar, agak banyak kereta motor lori segala bala kenderaan atas jalan, macam kelam kabut. Laju kemain. Bab motor ni memang aku hangin sikit. Dia tunggang motor tu tengah-tengah jalan. Disebabkan rasa nak mengajar sikit perangai si penunggang ni, aku himpit motor tu. 




Dia terus ke tepi jalan dekat laluan motor yang sepatutnya. Aih..nak kena himpit baru faham.




Bila dah sampai pasar, terus pergi tempat jual-jual ikan, sotong etc etc. Pagi tu tak ramai sangat orang. Dekat tempat jual ikan tu ada la sorang dua perempuan tengah pilih ikan. 



Mak tengah pilih sotong. Penjual lelaki yang dalam tiga empat orang tu dah mula pandang-pandang dua perempuan tadi. Sebab boleh tahan seksi.




Adik aku terdengar sorang mamat ni bisik sesuatu dekat geng-geng dia yang lain, sebab kitorang agak dekat dengan mereka-mereka. Tapi diorang punya bisikan tu macam bercakap, bercakap macam menjerit.  Macam tu la. Entah pape.


"Eh yang tu aku punya. RM1.90", sambil jari telunjuknya hala dekat salah sorang perempuan tadi sambil gelak.





RM1.90? Aku dah blur. Apa yang RM1.90?



Korang faham?


32 comments:

  1. oh boleh bygkn. hahaha. sy pernah tdengar RM0.50 dgn RM2.00 je tp taktahu plak RM1.90 pn ade..xDD. ikan2~ skilo 2hinggit~ skilo 2hengget~

    ReplyDelete
  2. hahaha. dy beli ikan rm2 dpt diskaun seposen kot. tu jadi rm1.90. haha

    ReplyDelete
  3. laki paham la kot..XD.laki ni mulut cm longkang gak..XD..opsss

    ReplyDelete
  4. nasik lemak 50sen + singgit patposen kot .. Equal = singgit smilanposen . betul tak formula ni ?? HAHA . tak paam ..

    ReplyDelete
  5. tak tahu tak tahu.. *sambil geleng kepala* hehe

    ReplyDelete
  6. xkan 1.90 je?haha..
    sengal!

    ReplyDelete
  7. awek seksi kan?... muahahahhaa

    ReplyDelete
  8. hurmmm..ape ye ? xtahu jugak nie.

    ReplyDelete
  9. anak ikan. murah la sket. rm1.90 lepas diskaun seposen. haha

    ReplyDelete
  10. @biskot : tu la. 1,90 ni nilai dari pandangan mata dia kot. kahkahkah

    ReplyDelete
  11. @fya zainal : ececeh...paham kan?haha

    ReplyDelete
  12. @shuhadaothman : mungkin. wakaka

    ReplyDelete
  13. @merahitujambu : haha. tampo je

    ReplyDelete
  14. @hanamiko sakura : *geleng kepala sambil gelak

    ReplyDelete
  15. @cik rongoks : hehe. lama2 nanti faham

    ReplyDelete
  16. @keri ikhwan : mungkin. bahahah

    ReplyDelete
  17. haishhh tak paham lah kalau ada double meaning nih.*garu kepala*

    ReplyDelete
  18. @ascil punye lah : hahahahahahahah

    ReplyDelete
  19. nasi lemak 1.90 tmbah telur mata 1 extra kacang tanah..huahua.. hnya laki je yg pham kot

    ReplyDelete
  20. @kawaii D Y S H A : kahkahahahahak

    ReplyDelete
  21. erk? xphm gak..hehe..myb org 2 utang 1.90 kot..haha

    ReplyDelete
  22. @azhafizah : bahasa kiasan orang lelaki

    ReplyDelete
  23. @soly solicious : wakaka. ye la tu kot. haha

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah