Suami isteri dalam bentuk karikatur raya

ketupat rendang..sila nikmati kawan penat memasak malam ke paaagi...
Pertama sekali, syukur kepada Allah sebab dengan izin-Nya dapat siap lukisan di atas dan kedua, terima kasih kepada Puan Farahana dan suami sebab sudi tempah lukisan untuk kad raya mereka sendiri. Tapi aku cuma kena lukiskan kartun tu je.




Rileks gila bila berurusan sebab senang berbincang lepas tu bagi sepenuh kepercayaan untuk siapkan dalam tempoh tertentu. Katanya, biar lambat asal cun. Aku dah paham maksud di situ. Hasilnya mestilah kena memuaskan hati. Lega bila dapat siap sebelum tarikh akhir. Apa yang penting, tempahan mesti siap secepat mungkin. Takut aku tak sempat buat kerja lain.




Korang baca ke apa aku taip tu? Ke skip? ngah ngah. Ok saja je tanya. Macam biasa, kalau aku nak kongsikan dekat blog, mesti reka background apa-apa untuk ceriakan blog. Habit kot. Heh heh. Rekaan kad raya ni tak termasuk dalam tempahan sebab macam aku kaborkan tadi, mereka cuma minta lukiskan kartun je. Asalnya nak doodle, tapi aku buat karikatur. Alhamdulillah suka.

Cover depan dan isi bahagian dalam.
Bentuk merah atas kad tu ialah riben dan signature bawah kad tu pulak sesuka hati aku je conteng. Nak buat macam betul-betul punya kad yang dah siap. Hiks. Tapi kadang-kadang dua kali tengok macam kad jemputan perkahwinan pun hado. Haha. K.




Kartun tu guna SAI sebab nak effect bahagian muka nampak macam lebih smooth dan real. Walaupun tak tak real sangat, tapi ok la tu kan. Rekaan kad raya tu pulak guna Excel. So siapa cakap gua curang dengan excel? *kekening. Excel tetap jadi kegunaan untuk lukis :)


Kata-kata yang aku pegang sampai ke hari ini.

'Seni bukan untuk dibandingkan kecantikan, kehebatannya. Seni untuk orang-orang yang tahu dan pandai menghargai - Tinta Lana.

41 comments:

  1. aku nak wat kad kawen nnti aku nak kko design..boleh

    ReplyDelete
  2. Ohsem!
    yg rekaan kad tu cam album gambar kawen je. tp cun
    curang tetap curang. sila muhasabah diri. haha

    ReplyDelete
  3. Comelll..suke tgk dani lukis guna sai..nampak real

    ReplyDelete
  4. lukis guna excel?
    microsoft excel?boleh eh?

    ReplyDelete
  5. makin power lak si Dani nie punya lukisan.. koh koh koh

    ReplyDelete
  6. suka gila dengan karikatur nih. satu hari nanti mungkin boleh guna khidmat dani ni nak buat kad kahwin.ehh!

    ReplyDelete
  7. Okay dah tahu mana nak tempah kad kahwin nanti. haha. Cantik la karikatur tu.

    ReplyDelete
  8. jiji yu : boleh bro. kabor 4 5 bulan sebelum tarikhnya ya :D

    ReplyDelete
  9. keri ikhwan : tak cukup duit nak ke sabah lagi ni. eh

    ReplyDelete
  10. nieyxzha : alhamdulillah. hehe

    ReplyDelete
  11. @nazha anua : ni mesti tak tengok kat header tu kan ? kan ?

    ReplyDelete
  12. @aujinz : biasa-biasa saja :D

    ReplyDelete
  13. @merahitujambu : hehe. meriah bebenor kan. eh

    ReplyDelete
  14. @cik rongoks : terima kasih. suka2 je tu reka

    ReplyDelete
  15. @sophie al yahya : wah..boleh2. tak sabornya kita....

    ReplyDelete
  16. @cik tikah : serius ucap terima kasih!

    ReplyDelete
  17. @fifie : yeay...nanti kabor awal2 ye. nak masuk dalam waiting list. chewah

    ReplyDelete
  18. eh, ada tutorial excel..wah wah kagum

    ReplyDelete
  19. @fyfy liew : cun lah dani tu? eh eh :D

    ReplyDelete
  20. @nazha anua : hehe perasan jugak akhirnya. tutor amatur

    ReplyDelete
  21. awak ni memang berbakat melukih la... hebat betul... tak ramai org perempuan yg saya kenal tere melukih... mohon jadi sifu saya...

    btw done follow u dear - Noob

    ReplyDelete
  22. @prince of noob : saya tak terer. saya pun masih belajar. jom kita belajar sama2 :D

    ReplyDelete
  23. @miss yaty : alhamdulillah terima kasih :D

    ReplyDelete
  24. comelnya kartun tue....=)
    mmg berbakat besar...
    lepas nie boleh buat tempahan kad kahwin pula..=)

    ReplyDelete
  25. Cantik.. Dani memang berbakat besar.. :)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah