Come fly with me

bakal imam saya bukan pilot. eh. sekian.
Aku tak banyak tahu pasal pekerjaan ni. Tapi dalam blog Syazwan Che Deraman memang banyak yang dia dah kongsikan pengalaman dalam bidang diceburi. Boleh belek dia punya 'Flying Experience'


Excited baca sebab aku ni minat jugak benda-benda melibatkan kapal torobang (terbang) ni.


Keselamatan penumpang adalah yang paling utama dan mereka jugak kena keep their flights on time. Apa yang seronoknya, boleh travel. Aku kagum dengan buttons on the roof tu. Banyak betul buttons and switches.


Kalau uniform pramugari wajib tutup aurat, sejuknya mata memandang. Boleh la apply kerja tu. Jadi pramugari darat pun takpe. Heehee.


Masa ke Sarawak tahun lepas, aku naik Air Asia (tambang murah) dan memang setiap kali pilih seat, aku akan pilih tepi tingkap. Suka tengok suasana di atas awan. Atas awan eh? Ha la tu. Heheh.




28 comments:

  1. kawin nanti (kalau bajet tak burst) sewa la heli atau light aircraft sejam tuk touch awan.. naik flight comercial xleh nak touch awan or fly2 area awan, leh ssuruh pilot approach laut or paddy field..

    ReplyDelete
  2. abang long saya, kerja drebar kapal dagang.. xDD (drebar~drebar)

    jenuh klo org ada lesen drebar kapal2 ni..keje 3bulan 5bln, cuti dptla sebulan. pula tu, klo dh apply tetibe kapal jamn ke, stuck tgh2 pjlanan ke port, kenee kerja balik. =.= sian kdg2. tp dh mnatnye ksitu. apa pun tabley. klo kawin ngn org cmtu kene sabau byk2. lbh lg time ghaya. keh3.

    ReplyDelete
  3. selalu ckp ngan baby, nati da besar jd pilot tau..hehehe.. xtau la nape.. mungkin nti boleh bawak saya p jalan2 p london, itali etc.. hehe

    ReplyDelete
  4. tahun lepas ulang alik ke sarawak ke? tah2 penah 1 flight..hehe...

    ReplyDelete
  5. dani!.

    thanks ye sebab lukis dudel ni and ada mention my blog.
    patutlah pelik, kenapa follower bertambah and traffik boleh tahan tinggi walaupun tak update.

    mohon copy gambar kat atas untuk diletakkan di dalam entry dan page about me boleh?

    ReplyDelete
  6. hohohoho.. best best.. dedulu sebelum 9/11 pernah duduk jump seat dalam kokpit ke Terengganu. Memang pening tengok banyak sangat instrument


    la nie, pintu kokpit pun dah kena lock.. wakakaka.. bebudak baru tak merasa la kot duduk jump seat tengok pilot.

    ReplyDelete
  7. wahhh kiutnye pilot kat atas nie..nk kenal boleh?hehe

    ReplyDelete
  8. uhuhu,gayatyer dgr kapal terbang X___X
    anyway sis,yg pasal transform tu sis maksudkan camne nak apply changes yg buat tu ke?klu camtu tekan ok kat belah kanan sidebar yg akan nampak mcm ini(fail explain)
    http://3.bp.blogspot.com/-2rtyYvBW-A8/UGV_Z_9APXI/AAAAAAAAAvs/4L2ha-_quJs/s1600/okkk.JPG

    ReplyDelete
  9. bukan mudah nak jadi pilot ni...tapi kalau dah jadi masyuk wooo!

    ReplyDelete
  10. Masa nampak kartoon tu,first yg muncul dalam kepala otak "bakal imam dani pilot ek? Untung lah." Baru nak tanya,lepas tu baru nampak caption.

    ReplyDelete
  11. Aku pun suka blog pilot kita sorang tu.. Banyak kongsi pengalaman terbang atas awan. Teruja lebih² lagi aku belum ada pengalaman terbang atas awan..


    Gambar tu, kacak!! ;D

    ReplyDelete
  12. @biskot :gaji sedap cuma kna cari yang sanggup sebab keje berbulan-bulan. mencabar

    ReplyDelete
  13. @kawaii dysha : kalau macam tu, boleh bawak saya sekali.hehe

    ReplyDelete
  14. @syazwan che deraman : sama-sama. hehe

    ReplyDelete
  15. @aujinz : bestnya ko dapat merasa pengalaman tu. boleh tangkap gambar ke masa tu?

    ReplyDelete
  16. @sibudakkurus : nak nombor telefon dia ke? hehe

    ReplyDelete
  17. @kiru magu : oh berkenaan transform tu dah setel. just kena tekan enter.

    ReplyDelete
  18. @lelakisemalam : kalau boleh, nak sangat jadi pilot

    ReplyDelete
  19. @fyfy liew : hahaha. bukan pilot

    ReplyDelete
  20. @yousof : seronok baca pengalaman orang lain kan

    ReplyDelete
  21. eh, bukan ke kalau nak apply pramugari tu kena tinggi sekurang2... er abaikan

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah