Comelnya opah

comel kan opah saya......

Dan di bawah ni aku kongsikan langkah-langkah lukis public phone merah makngah ni. Menggunakan Paint Tool Sai. Untuk hasilkan sesuatu yang nampak macam real/3D, mudah je. 


Apa yang penting, kena tahu cara nak buat. Tapi ini bukan tutorial. Tak sempat nak kongsikan kepada korang yang nak belajar.


Tools :
Linework layer : Curve, Line.
Warna : Seperti bulatan warna dekat bawah.
Blur : untuk hasilkan yang lembut dan real

Lukis guna curve dan line. Warna merah hati dan maroon. Kegunaan maroon untuk hasilkan macam nak 3D.



Bahagian cermin guna warna tiga warna keluarga kelabu. Kelabu yang lebih gelap tu fungsinya untuk bagi nampak bayang macam tu la. Warna putih dekat tengah-tengah setiap cermin tu untuk bagi nampak kesan cahaya matahari.


Tadaaa...... siap! 3D tak 3D tak...real tak...real tak....

Kalau ada masa, ada peluang, mungkin aku akan kongsi teknik lukis ni lebih detail. Senang korang yang nak belajar, dapat ilmu melukis lepas tu boleh la melukis! :)

Sekian.

24 comments:

  1. canggih la opah cik D.. xDD..ni mesti jenjalan kt genting highland ni tjumpe toilet gitu. keh4.

    ReplyDelete
  2. kehkehkeh..

    bila opah gi london.

    eh, kat london je macam tu kan?

    ReplyDelete
  3. untuk kes dani.

    try tanya sendiri nuffnang.

    wan tak sure.
    bila kita selalu tanya.
    kita berpotensi nak dapat BE jugak.
    orang cakap macam tu lah.

    ReplyDelete
  4. kahkahkah ! slamber badak atok ckp dah malu letteewww .. hihihi . sian opah . mate sepet sgt xnmpak public phone ke toilet .. haha . KREATIP!!

    kalau ad tuto lagi menarik untuk sy . hihi ;p

    ReplyDelete
  5. kim slm oppah gangnam..erkk.ahaha..kim slm opah

    ReplyDelete
  6. @biskot : kahkahkahahahahahai...

    ReplyDelete
  7. @syazwan che deraman : ye kot.haha

    ReplyDelete
  8. @kawaii dysha : hehhe boleh boleh. kirim duit sekali ye

    ReplyDelete
  9. @rara nasiha : macam cucu dia.wkaakka

    ReplyDelete
  10. @syazwan : dah enam ticket saya hantar tapi......macam tu jugak. sobs

    ReplyDelete
  11. @nurr kasih : hehehe. sangat comel

    ReplyDelete
  12. @meesupergirl : hahahha amboi...mata sepet ye..haha

    ReplyDelete
  13. @merahitujambu : eh gangnam? hahahah ok2

    ReplyDelete
  14. yup, nk ilmu melukis tu sbb lukis pakai mouse sy x reti sgt.. klau lukis cara biasa reti laa ^^

    ReplyDelete
  15. orang sekarang dah tak pakai public phone..

    patutnya ia dah boleh diubahsuai jadi jamban..

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah