Pendiam

Assalamualaikum.


Dulu masa sekolah rendah sampai menengah, aku ni pendiam sikit orangnya. Eh pendiam banyak. Aku lagi suka tengok orang bercakap daripada aku sendiri bercakap. Mungkin masa tu keyakinan aku sangat rendah. Rendah gila-gila noks.



Dalam kelas memang aku antara student yang pasif. Hhhfft.... sangat bosan. Aku tak terserlah langsung dalam kelas kalau bab tanya soalan yang tak paham dekat cikgu. Nak kena tunggu orang tanya, mesti dok uh ah er aaaaaaaa..


Kalau cikgu tak masuk kelas lagi, memang ramai la borak-borak. Bising gila. Cikgu lalu, automatik senyap. Majoriti buat-buat belek buku. Lepas cikgu turun tangga, kelibat pun dah tak nampak, mula la campak buku, start bising balik.


Hahaha. Rindu gila zaman sekolah.


Pernah satu hari tu, cikgu subjek apa entah tak masuk kelas. Ada kursus. Semua borak. Aku diam je sebab tak tahu nak buat apa. Bosan gila.


Tetiba si Ahmad (bukan nama dalam I/C) tegur aku.





Pppffft.....


29 comments:

  1. kehkehkeh.

    kejamnya dia.

    dalam kelas wan ada jugak student yang pendiam.bila wan gi dekat, dia cuba jauhkan diri, pandang ke arah lain.

    ReplyDelete
  2. saya pon diam jgak dlm clas..tpi yg peliknya,bila diam ckg2 lgi suka panggil ada la~~

    ReplyDelete
  3. sy pulak kalau dh kenal tu habis sy borak sakan..tp mula2 x kenal memang nampak pediam..ngeee

    ReplyDelete
  4. xDD.

    sy dulu zmn sek menengah smpai org ingt sy bisu.. ingt sy org kaya, konon ada emas blian dalam mulut. ceh. tercalar maruah jap. xDD . bila dh besa xbrapa besa ni, akhirny bru tahu, sbenarnya mslah diam ni, ada sgkut paut dgn sifat keyakinan diri.

    ReplyDelete
  5. dulu pendiam n skrg..??(solan cepu cemas..hehee)
    sy pulak x la kategori pendiam sngt..tp org slalu label dia ni sombong la.padahal mmg x kot..hidup ni buat pe la nk sombong2 sgt..kdg2 terpaksa telan jer komen2 keji mereka tu..:)

    ReplyDelete
  6. @syazwan che deraman : pemalunya dia.hehehe

    ReplyDelete
  7. @qatrunnada : betul tu. itulah target utama.haha

    ReplyDelete
  8. @merahitujambu : ramah ni. best kalau ajak borak.hehe

    ReplyDelete
  9. @biskot : hahahaha. sampai ada orang kata bisu? nampak diam betoi ni.

    yup tepat. berkaitan keyakinan diri

    ReplyDelete
  10. @intan faridah : dulu pendiam, sekarang peramah ikut tempat. saya mula ada keyakinan bila masuk belajar. sekarang sangat lain daripada dulu. ada communication skill yang boleh tahan bagus.hehehe

    ReplyDelete
  11. sy pun pendiam jugak...hehehehe...soalan budak tuh xbleh blah la..hahahaha

    ReplyDelete
  12. sy pernah tnya budak pendiam camtu.. hahaha baru teringat..! menangis terus dia..hahaha

    ReplyDelete
  13. @tengku puteri : hahaha. tu la pasal kan

    ReplyDelete
  14. @rienrose : rasa keji gila kan?haha

    ReplyDelete
  15. tga kemut2 la tu tahan berak..hehehe.. time cikgu ada memg diam ar sb takot kena tnya soalan

    ReplyDelete
  16. lol.. kalau diam maknanya berak eh? kah3.. lawak betoi..

    sy pun pendiam jugak dulu.. sbb keyakinan diri kurang.. skang ni dh ok skit.. sikit jela.. masih seorg yg pemalu.. ;-p

    ReplyDelete
  17. @solihin zubir : entah. diam je berak. hahaha

    bagus la masih pemalu. ciri-ciri menarik tu bagi seorang lelaki. saya sekarang ni ramah sikit (bertempat) sebab keyakinan dah ada. communication skills pun dah ok.hehe

    ReplyDelete
  18. @keri ikhwan : keji sangat.haha

    ReplyDelete
  19. @ezan idma : pakej. comel dan gila

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah