I will never forget this ahhhaaaaa

Hari ni seronok sangat sebab bawah ni!


featured in GLAM. ok maaf saya perasan.

Berbekalkan semangat dalam dunia fesyen, so sempurna sudah sembilan ilustrasi Shea Rasol. Phew! Cukup lega plus puas hati sebab Shea suka. Hehe.


Art is my passion, makanya aku salurkan minat tu melalui lukisan. My passion for what I did was never about chasing popularity. My biggest passion is that, I love fashion. 


The idea of bringing fashion blogger dalam bentuk ilustrasi muncul sebab macam yang aku kabor tadi, aku suka fashion dan melukis. Gabungkan je so tadaaaa!! Jadilah macam apa yang aku buat sekarang. 


Aku selalu usaha to learn each day to improve my skills dalam melukis. Alhamdulillah aku rasa orang lain dah nampak kebolehan aku sikit. Masih banyak kena belajar :)


Dan......yang paling seronok gempak gila bila Shea frame-kan ke semua ilustrasi tu. Sumpah comel! Ada entri lagi untuk den ha fasal lukisan tu. Kembang kuncup hidung den sebab fashion blogger popular yang aku minat, kongsikan di blognya. Boleh tengok semua ilustrasi di........


 MY AMETHYST untuk maklumat lanjut. hehe.
 

Terima kasih Shea sebab bagi kepercayaan lukis ilustrasi dan terima kasih jugak sebab menghargai seni saya. *ok peluk bantal tidoq lena. krohhh krohhhh..

41 comments:

  1. lukisan akak memang terbaik. yang akak lukis saya pun siap buat desktop punya background :)

    ReplyDelete
  2. @Yuyu Zulaikha hehe terima kasih yuyu! tak sangka buat dekstop. serius

    ReplyDelete
  3. wow, memg sgt ohsem, cntik sgt bila da diframekan...

    ReplyDelete
  4. memang lawa :D
    kamu memang berbakat :D


    pocket suka camana kamu bezakan kaler outline to differentiate kaler.. :D
    besh besh :)

    ReplyDelete
  5. Totally 'ohsem' nengoknyerrr.. Wonder camner la ropanya will be for my 3 kiddos tuh?? Mcm menarek gak ek?? Framekan mcm shea tu..

    ReplyDelete
  6. mcm mana nk tempah ni?serius comel

    ReplyDelete
  7. serius! lawa gilos. congratulation Cik D. proud of you too.. leh lah lepasni, jd illustration fashion designer secara resmi. sorg kabor lawo, dia akan sebarkan pd yg lain, kaborkabo masuk suat kabo. wahh~ doa2kan. amin. =)

    ReplyDelete
  8. @Pocket alhamdulillah hehe terima kasih :D

    ReplyDelete
  9. makin lama makin lawa..serius..sy ni x th bila nk belajar lukis guna tone2 cm awk

    ReplyDelete
  10. @Ibu ADAM AIDIL ALIF 3 kiddos? wah..boleh bayang boleh bayang ni. hehe

    ReplyDelete
  11. @Anonymous melalui email macam banner iklan saya di atas. semua info ada dalam tu. tapi buat masa ni dah ditutup. sorry :(

    ReplyDelete
  12. @BiskOt haha. saja buat suka2. lagipun suka fesyen. itu je cik biskot nyumnyum :D

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah,
    bagus adinda nurdani..teruskan bkarya.
    gunakan bakat yg dianugerahkan oleh DIA untuk DIA.
    abg long respek prinsip kerja adinda nurdani
    taniah dik

    ReplyDelete
  14. tak lamaaa dah ni...nanti jadi retis lettuw :3

    ReplyDelete
  15. @Amir Aiman Akashah terima kasih sebab bagi sokongan dan mendoakan saya. :D

    ReplyDelete
  16. @Syarafi[skyforce331] tak la fi. tak layak i nak jadi retis u know. :D

    ReplyDelete
  17. Lukisan kau tak pernah kecewakan mata aku.. ;)


    Seronok + semangat kan bila hasil dihargai.

    ReplyDelete
  18. TERBAIK!!!!!!!!!!!!! awk taw rasa nk nagis sbb tgk awk melukis ni !! serious mmg ehh tatw laa nk cmmnt ape bye!

    ReplyDelete
  19. @Yousof betul tu yousof. terasa dihargai

    ReplyDelete
  20. salam..hai hai..nice to meet you..you're so so freaking talented!!saya sukeeee sangat dgn sume lukisan awak..comel + lawa = awesome!!
    illustration sis Shea tu pon memang cantekk kebaboom sesangat!

    and I'm really truly amazed that you actually do almost all of your artworks with MS excel!tak tau pun boleh gune utk melukis..hee~~

    saya pun minat dgn benda2 camni..so, I think you can be one of my inspiration lah! ;))

    ReplyDelete
  21. @MiSz fiFiEyQa salam. hai hai fifiey :)
    hehe terima kasih sangat2. really appreciate it. excel tu saya kongsikan tutorial untuk bagi orang lain tahu teknik mudah. nanti cuba ya.hehe

    thanks again!

    ReplyDelete
  22. bestnyeeee.trase dhrgai kan..thniah cik dani.

    ReplyDelete
  23. Kamu sangat berbakat. Alahmdulilah, teruskan lukis lukis tu asah bakat lg, i know, u will success soon. Go go go. hehe. Nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkk !!

    ReplyDelete
  24. Salam.

    As u said before.. buat benda yang kita minat, nanti rezeki n kejayaan datang dgn sndirinya..tak perlu terlalu mengejar.

    Dani..dalam jeles, lana doakan dani berjaya n terus berjaya dalam bidang yg dani minat ni.. ayat mcm formal lebih,hahahaha

    Good luck dani..kejayaan dani sumber inspirasi lana juga ^_^

    ReplyDelete
  25. @Tinta Lana haha. alhamdulillah Lana. berkat usaha, ramai jugak nampak apa yang saya minat dan suka buat. terima kasih sebab sokong dan doakan saya. :)

    ReplyDelete
  26. oohhhh,baru tahu sbb kene frame..wah!!!bestnyer kene feature cenggini :DDDD
    *big clap*

    ReplyDelete
  27. Comel la dani..totally cute and adoreable..terasa nak tempah dengan dani..nak buat cover phone case..bleh kan?

    ReplyDelete
  28. @kiru magu langkah permulaan. hehe terima kasih

    ReplyDelete
  29. @✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ nice idea. *sambil tenung ke atas..

    ok boleh2. haha

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah