SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Assalamualaikum. Dah lama tak join segmen daripada blogger. Hari sabtu yang indah ni, saja nak sertai segmen cik Lyssa Faizureen.  Aku suka join segmen yang syaratnya mudah-mudah je. Hehe.


Tujuannya bukan untuk dapatkan lebih ramai followers. No no no. Tapi untuk saja-saja isi masa terluang (walaupun tengah menggila siapkan design kad kahwin) sambil kenal-kenal dengan lebih ramai blogger.


Segmen ni diminta untuk jawab 5 soalan. Meh nak jawab.


Kenapa korang berblog?
  • Minat dalam melukis. Disebabkan suka melukis guna MS Excel, Paint, so terfikir apa salahnya kongsikan karya. Macam galeri seni.
  • Kongsikan tutorial


Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging?
Sebab suka baca blog blogger lain yang ada macam-macam kisah menarik.



Apa tujuan utama/asal korang berblog?
  • Saja nak kongsi cerita. Macam buat diari. Tapi bukanlah cerita pasal diri sangat. Entri lebih kepada masalah di sekeliling dan pendapat.


Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu?
  • Ada tutorial. Boleh request nak tutorial lukis apa, menggunakan MS Excel ataupun SAI. Boleh refer dekat sidebar.
  • Entri yang ringan, santai dan lebih kepada 'rumusan' berbanding 'karangan'. Sebab diri sendiri tak berapa gemar entri panjang berjela kecuali ada point/kisah menarik untuk dibaca macam blog Buasir Otak , Solihin Zubir etc etc. heheheh.
  • Ada kartun yang bertema dan jugak relate dengan isu semasa.
  • Siapa-siapa nak ilustrasi untuk jadikan kad kahwin, boleh tempah dekat blog ni.


Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?
Ramai tapi salah sorangnya ialah Cik Epal. Sebab dia banyak kongsi cerita menarik yang ada unsur humour so dari situ la teringin nak kongsi cerita menarik.



75 comments:

  1. blog best...tersangat best..dpt kongsi apa yang ptt di kongsi

    ReplyDelete
  2. awak pandai melukis dan buat tutorial..itu kelebihan wak..blog saya? tah..tak tahu special kat mana...hehe

    join juga segmen ni ^_^

    ReplyDelete
  3. abg long nak join gak la....hi hi hi...

    segmen dik nurdani bila plak?

    ReplyDelete
  4. soalan2nya memang bagus, boleh buat page "about my blog" ni kehkehkeh. selamat bersegmen cik D~ :)

    ReplyDelete
  5. @merahitujambu : kongsi selagi boleh kongsi :D

    ReplyDelete
  6. @cikgu ma : masing2 ada kelebihan. saya takda keistimewaan yang cikgu ma ada dan sebaliknya tapi kita saling melengkapi sebagai masyarakat. hehe

    ReplyDelete
  7. @kawaii dysha : join. nak tahu tujuan blog.heheh

    ReplyDelete
  8. @amir aiman akashah : saya tak nak buat segmen.hehe.

    ReplyDelete
  9. @tengku puteri : ya selamat.hehe

    ReplyDelete
  10. @biskot : betul jugak tu.ngehngeh

    ReplyDelete
  11. salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
    http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

    p/s: daa foloww sini

    ReplyDelete
  12. dr segmen lyssa =D

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. datang dari segmen sama.
    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. Salam :)
    Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. singgah dari segmen sama....follow sini ...no.1746
    singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  18. singgah dari segmen sama....follow sini ...no.1746
    singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. datang singgah sini, dari segmen sama...

    happy blogging :)

    jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Hai , dari segmen yang sama :)

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
    Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
    http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. Singgah dari segmen yg sama..happy blogging (^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Kak M follow sini..

    ReplyDelete
  25. blog tmpt awk tnjukkn kreativiti awk ya,,,god job^^

    dr segmen yg sma

    http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum..
    Selamat Pagi
    Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. terima kasih..nanti saya terjah korang semua :D

    ReplyDelete
  28. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #1751

    ReplyDelete
  29. Salam....dah singgah dan follow sini..jom layan

    http://auntummawar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  32. saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  33. Oh.entry sy plak lebih mcm krngn hahaa..

    ReplyDelete
  34. http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  35. Datang dari segmen yang samaaa , done follow blog awak and komen entry awak jom follow blog saya dan komen entry saya pulak :) http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  36. aya berminat..sebab apa..saya memang minat menulis..boleh testcara gaya penulisan d blog GTO...kenapa broo patut pilih saya..sbb saya juga nak diberi peluang...

    ReplyDelete
  37. dari segmne yang same.. singgah cini..

    http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  38. salam blogger ^o^
    datang sini terjah awak,,terjah kembali kalau rajin ya!
    http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  39. singgah dari segmen yang sama , jom singgah kite nyer laakkk .. joomm laa :)

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  40. Hi , saya pun dari segmen yang sama :D
    http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  41. salam...dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  42. Dari segmen yang sama..
    done follow you! (1757) follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  43. singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
    http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  44. saya singgah dari segmen yang sama :)

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  45. dari segmen sama ;D lepak2 n follow cni ~ jgn lupa FOLLOW balek tawww
    http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  46. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  47. Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;)

    http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Ok, gtg now~ Bye :D

    ReplyDelete
  48. terima kasih semua sudi terjah dekat sini. nanti saya akan usaha terjah semua blog :D

    ReplyDelete
  49. Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

    http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  50. datang jenguk dan follow! coming from segmen lyssa.. jempot la ke blog minah yg biasa itu simple!
    selamat berkenalan! =D

    http://minahsempooot.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. datang dari segmen yg sme..

    http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  52. jeles dengan orang pandai lukis :p

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  53. @cik nas : semua boleh melukis. nanti cuba tutorial saya.hehe

    ReplyDelete
  54. dani shida maii dr segmen yg sama hehe selamat bersegmen dani :)

    ReplyDelete
  55. terjah sini jom tolong saya http://mahabbahathirah.blogspot.com/2012/10/korang-yang-baik-hati-aka

    ReplyDelete
  56. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  57. Datang dari segmen yang sama :)
    http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
  59. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  60. dtg terjah dari segmen yg sama. follow sini. 1763. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  61. wah menariknya sebab awak suke melukis... siap ada tutorial

    hai fatihahAmsyar here.. tambah geng blogger dgn segmen Lyssa :)

    ReplyDelete
  62. hi.. done follow awak.. dari segmen lyssa :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  63. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u..
    vsit my blog ok..
    klu sudi follow la skli hehehe

    ReplyDelete
  64. deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital.... huhu... btw, deno folow sini ya :)

    ReplyDelete
  65. deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital.... huhu... btw, deno folow sini ya :)

    ReplyDelete
  66. hai,done follow ..hit me back kalau sudi..dri segmen kak lyssa jugak

    ReplyDelete
  67. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah