Pergi haji

Teringat lagu Raihan. Pergi haji...ertinya menuju Allah Yang Esa....

Selamat menunaikan haji. Alhamdulillah atok dan nenek iaitu mak ayah kepada mak sedara dah dapat jadi tetamu Allah tahun ni. Dapat penerbangan ke berapa entah. Arwah atok nenek belah ayah dah dapat haji dan hajjah, cuma atok nenek belah mak tengah tunggu keputusan bila dapat ke sana je.


Teringat masa mak, ayah dan arwah tok masa pergi haji tahun 2006 dulu. Dah la masa tu cuma mak pak sedara and adik beradik tolong hantar ke tempat belajar. Feel dia, sebak seh. Tapi alhamdulillah diorang selamat pergi dan selamat balik. Excited tengok gambar-gambar diorang dekat Mekah.

22 comments:

  1. Kedua dua nie siapa dani ? parents ke datuk dengan nenek.

    ReplyDelete
  2. tgk gambar tu pun aku terlintas pada lagu raihan. hikhik

    ReplyDelete
  3. berdoa moga dpt pergi sana dalam usia muda.. :)

    ReplyDelete
  4. suci je muka atok nenek nie..hehe slmt menunaikan haji

    ReplyDelete
  5. sekejap jer dah masuk musim haji semula...hehe

    salam kenal dari ayie..nurdani..keke

    ReplyDelete
  6. kalau register sekarang 40 tahun nanti baru boleh pergi

    ReplyDelete
  7. Selamat menunaikan haji buat semua jemaah haji.. Semoga semuanya lancar, aamiin. ;)



    Sungguh, bertuah siapa² yang dapat jejakkan kaki ke sana lebih² lagi yang masih muda..

    ReplyDelete
  8. semoga semua nye selamat pg dan pulang ;)

    ReplyDelete
  9. bila dpt hantar mak ayah p sane, ritu adik dapt p umrah, kita bolum lg daptT.T

    ReplyDelete
  10. @fifie : datuk nenek kepada mak sedara. tapi rumah diorang dekat-dekat dengan arwah tok wan dulu.

    ReplyDelete
  11. @blog tips kurus : harap macam tu jugak

    ReplyDelete
  12. @sibudakkurus : haha. suci....

    ReplyDelete
  13. @ayie abas : tu la kan. salam kenal jugak :)

    ReplyDelete
  14. @nazha anua : daftar je dulu. diorang bagi yang dah berusia kot

    ReplyDelete
  15. @yousof : tu la. kalau muda2 dah dapat pergi ni, seronok

    ReplyDelete
  16. @jna marcello : amin...harap begitu

    ReplyDelete
  17. @kawaii dysha : seronoknya dapat pergi umrah si adik tu..

    ReplyDelete
  18. Insya Allah, target aku nak pegi umrah dlm masa 2-3 tahun terdekat ni
    *sebelum tu nk setel PTPTN dulu. haha

    ReplyDelete
  19. Owh suwettt nya atok & nenek tuu!
    Member kite ada yg dapat pergi ngat taun ni..Muda lagi..
    Untung laa rezeki dier dapat. Kite ni biler lah agaknya ye..

    ReplyDelete
  20. waa,,teringat arwah tok pegi haji..
    in sya Allah,,sya akan hantar mak n ayah dlu,,kemudian bru menyusul..~tpi kena tunggu keja dlu..
    moga2 dperkenankan doa.. :)

    ReplyDelete
  21. Pergh...mmg cita2 nk kesana..
    InsyaAllah ^_^

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah