Bambi

Ilustrasi Jezmine Zaidan / gambar asal di blog Jezmine Blossom
Boleh dikatakan jarang aku lukis corak macam ni. Tapi permintaan Jezmine ditunaikan jua. Corak yang dilukis balik, ikut gambar asal. Tetiba teringat kartun Bambi. Ha entri pendek je hari ni. Serius otak tengah blur.


Oh sesiapa yang nak pergi second outlet OBB Girls In Hijab di seksyen 7 tu, snap gambar korang bersama bunting/frame ilustrasi, sila mention aku (@dani8dania) di IG (di instagram sahaja) beserta sebab kenapa korang nak ilustrasi tu. Aku akan pilih gambar dan reason paling cool (bagi aku) lepas tu aku akan bagi satu ilustrasi percuma gambar gaya pakaian korang sendiri! Kalau nak la. Heheh. Takda tarikh tutup buat masa ni. Just for fun meh :)




Sebelum nak tidur ni, minta maaf kalau tersalah kata, tersalah penyampaian atau lain-lain. Rasa macam malas nak update apa-apa entri sebenarnya, tapi tengah cuba cari idea untuk kongsikan entri bermanfaat. Assalamualaikum.


"saya tak expert dalam melukis and my drawings are kind of amateur. thanks for supporting me"

24 comments:

  1. Sangat lah comel ilustrasi cik dani ni . Hohoho jauh sangat la butik tu . dan memandangkan diri ini masih kanak kanak lagi . *lepaskan hajat untuk memilikinya berlalu pergi :')

    ReplyDelete
  2. Sangat lah comel ilustrasi cik dani ni . Hohoho jauh sangat la butik tu . dan memandangkan diri ini masih kanak kanak lagi . *lepaskan hajat untuk memilikinya berlalu pergi :')

    ReplyDelete
  3. bambi??lama x dgr nama tu..cerita kanak2 menarik kan..cantik corak baju tu..nampak real je

    ReplyDelete
  4. ingat apa bambi itu. hehe. okay. =)

    ReplyDelete
  5. Ok ada perasan gambar ni semalam dan automatik terus terfikir tahap ketelitian kau lebih² lagi di bahagian kain tu.. Nice job! ;)


    Oh ye hamba tak kenal apa itu Bambi. hihi

    ReplyDelete
  6. @nazha anua old blossom box store. nanti bawak mak, kakak, kekasih pergi sana beli belah.hehe

    ReplyDelete
  7. @Yousof haha. cerita kartun bambi. best tau :D

    ReplyDelete
  8. Hihi apsal aku boleh ketinggalan pasal kartun ni.. Nak try carilah nanti ;D

    ReplyDelete
  9. 2 kali dah awak mention pasal 'armature' ni. kalo 1 kali buat, boleh dianggap sbg typo error. tp ni dah 2 kali.

    ape yg awak maksudkan adakah 'amateur', bukan 'armature'. hrp dpt betulkan. cube google ape maksud 'armature' dan 'amateur'. lain tau. :D

    ReplyDelete
  10. @Yousof aku pun dah lama tak tengok.hehe

    ReplyDelete
  11. @Anonymous terima kasih perbetulkan bahasa inggeris saya. saya dah betulkan :D haha

    ReplyDelete
  12. Tapi yg xbertudung mcm na bole ke? :/

    ReplyDelete
  13. @jna marcello : kalau na dapat yang percuma, dani akan lukis versi bertudung. takpe ke na?

    ReplyDelete
  14. ah, takde keje aku nak pegi sana.. haha

    ReplyDelete
  15. confirm fiza dah terlepas peluang ni kan..cantik ah dani buat.

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah