Bilik untuk dua anak perempuan

Hiasan bilik macam ni cuma buat suka-suka je. Idea hias pun tak best dan tak bagus. Muahahah. Harap maklum ya. Den bukan interior designer yang bertauliah. Lagipun dua budak perempuan tepi aku ni (er bukan anak den tapi anak sedara) dok minta buat bilik untuk diorang. Masing-masing demand. Nak itu nak ini. 


Nak download semua furniture memang tak boleh. Sketch up ni cepat 'hang'. Buat ala kadar janji bilik ada ruang lebih, tak terlalu semak dengan perhiasan bilik dan diorang nak warna pink.



Ruang solat sangat penting. Kerusi dengan meja (kekonon jenis plastik yang ringan) tu boleh alih sana sini. Jadi kalau nak solat berjemaah, boleh la gunakan ruang tu. Kiblat menghala ke tingkap. Imaginasi ikut realiti.

31 comments:

  1. cantikkk.. hehe... pemandangan luar hijau sangat. tapi kena pasang ubat nyamuk ni. budak2 kena gigit nanti. hehe~

    ReplyDelete
  2. macam mana pulak respond budak tu lepas tengok bilik ni?
    hhehe.

    " Kak dani, nak tidur sini malam ni! ".

    heheh

    ReplyDelete
  3. dalam menghias bilik, yang penting adalah ruang dan keselesaan sebab itu adalah tempat kita berehat dan tido. So mesti selesa, baru boleh tido nyenyak, letak Ambi Pur kasi wangi skit.... Ehhhh, mengalahkan interior designer Pulak komen ni..haha

    ReplyDelete
  4. cantik... dah macam pro dah aku tengok.. koh koh koh

    ReplyDelete
  5. Dani! Kat mana nak download software ni ye?

    ReplyDelete
  6. @Maria Menado~ untuk oksigen. hehe. takpe. ubat nyamuk sentiasa ada

    ReplyDelete
  7. @the malay male wah..hahaha. baik encik. pandangan yang bernas

    ReplyDelete
  8. @Aujinz ko taip 'pro' kan? amin..amin...hehe

    ReplyDelete
  9. @Fyfy Liew biqa hatmin bagi melalui email. tak payah install. terus boleh guna. dah expired tapi masih boleh guna. kalau nak, email tau

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Wah2, kemain la asyik sketch up skrg,hahahaha.

    Mesti budak2 tu menempek tepi kakak dani masa buat benda ni kan,hehehe.

    Last time lana guna software ni dani, time spesel projek diploma. Ishh, kalau mai blog dani, mmg boleh bikin teringt la zmn2 study,hehehehe >_<

    ReplyDelete
  11. @Tinta Lana saja je lana. asyik lukis orang je kan.hehe. oh lana belajar bidang tu eh. seronoknya. dulu tak dapat kos tu.huhu

    ReplyDelete
  12. boleh emelkan juga pada sy software ni? emel:amimanaf@gmail.com. tq~

    ReplyDelete
  13. rumah baru sy pon sy dh buat guna sketchup..tpi x letak perabut lagi...huhuhu..cantik bilik tu..

    ReplyDelete
  14. @Ami Manaf silap maklumat. kena download di google.saya download yang trial je

    ReplyDelete
  15. @merahitujambu wah..guna skala betul ke? mesti cantik kan

    ReplyDelete
  16. kena rajin kemas bilik kalau susun macam ni... huhu

    pendapat aje :)

    ReplyDelete
  17. @Rapunzeel Cikilolo ada hikmah susunan macam tu, mendidik kita rajin mengemas.hehe

    ReplyDelete
  18. nak jugak software skecth up nie... mcm best jer... leh bljr.. huhuuh :)

    ReplyDelete
  19. Dah tengok tadi dalam IG, haiii dani. Awal nya nak ada anak. haha

    ReplyDelete
  20. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  21. Daniiii nakkkk bilik camm gituuu nak nak nak!!!!

    Hahahah

    CANTIK!!!!

    ReplyDelete
  22. @Hanyalah Sementara kena download di google. saya download yang free je.muahaha. sekarang dah expired tapi masih boleh guna

    ReplyDelete
  23. @keri ikhwan simple sesuai untuk anak-anak ye dak

    ReplyDelete
  24. memang pandai dani deco deco semua ni kan..ok dah lah tu

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah