Berbalah


Mendengar dan menghormati pandangan orang lain sangatlah penting sebab setiap orang lain-lain minat dan pandangan. Ada yang suka dan ada yang tak. Just try to understand  even if you don't agree. At all. Kadang-kadang you can still voice your opinions tapi bukanlah dalam tempoh yang lama sebab benda ni akan merimaskan orang lain dan boleh bawa pergaduhan. Bila pergaduhan terjadi, you need to back off and tukar topik. Jangan berbalah benda remeh. Benda boleh selesaikan baik-baik, tak perlu dipanjangkan.


Let them be who want them to be, don't change them or what they believe.

25 comments:

  1. mungkinkah ini dinamakan ada batu dalam kepala. ada kepala banyak idea =3=b..huuu~hu

    ReplyDelete
  2. walau apa pun pandangan yang dilontarkan, hormat itu penting! jangan berbalah tak elok kan :)

    ReplyDelete
  3. Tau takpe, lagilagi bila umur dah meningkat. rasa rugi kalau setakat nak gaduh pasal bende kecik2 nih.

    ReplyDelete
  4. betul2..setakat bende remeh..tk pyh nk gaduh sgtlah

    ReplyDelete
  5. oyeahhhh,betul ....hormat pandangan orang lain :D

    ReplyDelete
  6. Kunjungan perdana.. semoga menjadi awal perkenalan yang baik..salam kenal dan sukses terus.

    ReplyDelete
  7. Perbalahan itu mencambahkan idea.
    mari berbalah

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Kena tahu bila kita boleh mula bersuara, dan tahu bila nak berhenti.

    Sebab, selalu perbezaan pandangan bermula dgn keadaan yg baik, tpi jadi buruk penghujungnya sbb kita taktau bila nak berhenti berkata.

    ReplyDelete
  9. Hello dear.
    Thank you so much for dropping by my blog! And I am in awe of your graphic creations! I love your work!

    Nurfatiin (inmyshawls)

    ReplyDelete
  10. comelnyer hasil karya adik...jom join segmen akak kalau sudi http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/04/1st-segmen-selamat-hari-lahir-by-kathy.html

    ReplyDelete
  11. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ benda boleh selesai baik2, selesaikan je baik2. elak gaduh benda remeh kan

    ReplyDelete
  12. @BiskOt berat kalau batu dalam kepala. mau kena operate

    ReplyDelete
  13. @Innanie | Ariffin betul! disitulah terujinya kemahiran mendengar

    ReplyDelete
  14. @Kay Lya mungkin jenis emosi. susah kan?

    ReplyDelete
  15. @onie sebab tak semua orang suka apa yang kita suka kan :D

    ReplyDelete
  16. @Situs Top Info terima kasih. saya akan terjah nanti :D

    ReplyDelete
  17. @keri ikhwan mencambahkan dendam,kata2 tak elok. mari berdamai

    ReplyDelete
  18. @Tinta Lana betul sangat2. pernah terjadi dulu

    ReplyDelete
  19. @Kathy Rbain saya akan terjah nanti.terima kasih!

    ReplyDelete
  20. 2 ways communication is very important.Give and take :)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah