Cikgu Ayu OME


Aku memang suka tengok rancangan OME (Oh My English) ni. Banyak unsur kelakar dan paling penting aku boleh perbaiki Bahasa Inggeris. Itu tujuan utama. Bahasa Inggeris aku tak la meletops mana. Kadang-kadang grammar ke laut. 


Selain tengok OME ni, aku dengan dua kawan rapat sejak sekolah memang suka berborak Bahasa Inggeris. Salah ke apa tibai je la janji cuba bercakap dalam Bahasa Inggeris. Sambil gelak-gelak, sambil betulkan ayat. Takda isu malu sebab kitorang suka belajar sama-sama. Ada sesetengah orang akan gelakkan orang lain kalau orang tu tak pandai berbahasa Inggeris. Ini menyedihkan. hoh hoh.


Sekarang aku suka masuk OME Academy (digital learning) dekat sini. Macam masuk kelas.




Aku suka semua watak dalam tu terutamanya Cikgu Malik. kekeke. Sebenarnya aku suka tengok watak Azlin dan Cikgu Ayu. Azlin ni dia banyak nak tergelak bila ada scene kelakar. Comel pulak tu. Macam aku.


Korang suka watak mana?


49 comments:

  1. eh samalah dengan cikgu ayu..akak buatlah pulak ilustration cikgu middleton..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. nanti cuba buat. kot2 jadi ke kan

      Delete
  2. pernah tengok sekali dua je OME ni. tu pn dlm intenet.

    entri ni bagi aku dh ok. cuma mohon ko delete atau buang satu ayat tu. aku rasa ko tahu ayat mana.

    ReplyDelete
  3. Salam.

    BI awak ke laut..kita punya BI kelangit..erkkk, hik3.

    Aah..lana pulak bljr BI through movie dgn video klip. Boleh la skit2..tpi kalo dah gelabah..lampu isyarat pun tak ingt pa dalam BI *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. BI kita plak ntahkemana2 pegi, hukk...

      Delete
    2. sama-sama kita naik sampan menuju pulau idaman ye.hehe.tapi Lana special. naik helikopter

      Delete
  4. adik kite tgok kte pn sbok gk nk tgok..hee.best n klakar

    ReplyDelete
  5. Aah, sambil tgok citer ni boleh improve english kite

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la. lepas tu praktis sebut dan faham ayat tu

      Delete
  6. yuyu suke cikgu ayu ... best lah blog nih, yuyu ikut tutorial sini... lukis guna excel ...ni yuyu ada lukis guna excel ... http://chefyuyu.blogspot.com/2013/07/free-doodle-for-aidilfitri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tengok tadi. cantiknya blog.

      dan cantiknya doodle! suka tang baju tu

      Delete
  7. Wahhh nampak real :D Cantik . yeahh setuju , cerita ni banyak kita boleh belajar. BERANI GAGAL UNTUK BERJAYA !

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Hani pun best. dan dia cantik.hehe

      Delete
  9. Suka watak jibam dgn see yew soon. kelakar. haha
    Tapi cikgu ayu mmg steady cun. (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka tengok pakaian and tudung dia walaupun simple tapi comel

      Delete
  10. suka watak Jibam. Jibam pakai spek mcm kita. ada lagu utk Jibam.. "cikebam bam.. cikebam bam.. :3 oh jibam~". ok sekian.

    **undur diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *kaku 20 saat kemudian ketawa. hahahahahha

      Delete
  11. baru je tgok lepas sahur td =) rancangan yg best lg bermanfaat..

    ReplyDelete
  12. x penah tgk full OME...tgk sekat2 aje tuh pon dlm iklan haha
    btw..cOmei doodle tuh cm Dani yebaaa!
    (pssstt....leh paw duet rye dak?? haha)

    ReplyDelete
  13. Aku follow OME.. aku suka watak cikgu Ayu dan Hani.. aku rasa Hani kiut dan konfiden... hua hua hua...
    tapi sebenonya, aku suka semua watak depa... semua gila gila...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila-gila tu best. macam aku. hehe. Hani kiut pun macam aku. kekeke

      Delete
    2. aaa.. Hani kiut macam hang tue nanti aku check dulu... koh koh koh

      Delete
    3. takda orang puji aku kan. k. fine. fine.

      Delete
  14. saya pon peminat cerita ni :-)

    jemput join GA
    http://www.tinynasweet.blogspot.com/2013/07/giveaway-saya-nak-duit-raya-by.html

    ReplyDelete
  15. ok ayt terakhir itu terfokus plak..comel cikgu ayu ty Macm Aku..ahahahha.ok cm sy jugak.. =P

    ReplyDelete
  16. pergh! comel kot.. haha.. suka jgak OME! tapi asyik missed je..huhu

    ReplyDelete
  17. huuu,,,sama laa..nak improve jugak act nye...tapi masyarakat kita ni, kebanyakan nya laa...macam agak pelik kalau orang dok speaking english...kita yang nak try speaking ni pun jadi macam terbantut..haaha

    anyway salam perknalan =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan? tetiba rasa poyo padahal tak pun. cuma belajar bahasa ketiga je kan. huhu

      Delete
  18. suka semua watak. watak pak hisyam pon ok. hahaha cikgu malik seharusnya la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. watak pak hisyam tu best jugak. dia suka belajar

      Delete
  19. cikgu ayu comel sesamgattt!

    eron ajiss takde? ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak. takut tak jadi macam aaron nanti. hahah

      Delete
  20. comei2... OME layan gak kekadang, mmg cute ^^

    btw ada deviantArt? my deviatArt is plainordinary1.deviantart.com :D

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah