Ramadhan


Dekat mana-mana sekarang ni dah mula jual kuih raya padahal puasa pun belum start lagi. Orang kata persediaan awal. Hohoh. Tahun ni keluarga tak beli kuih tunjuk dah, sebab nak buat kuih raya sendiri macam Cornflakes and len len. 


Lagipun memang tiap-tiap tahun kuih raya pelbagai rasa dan rupa ni tak jadi pilihan tekak sangat. Lagi suka kerepek je. Itu pasey le nak buat kuih raya sikit-sikit je.


Aku ni dah kenapa cite pasal kuih raya. Dasar gelojoh. heh.


Esok malam dah start solat terawih. Nak cuci mata tengok telekung sape paling banyak corak. kihkih. K tak lawak rupanya. Ui tak sabarnya nak sambut Ramadhan! Harap dapat menunaikan tanggungjawab lebih baik daripada sebelum ni.

37 comments:

  1. Mesti excited nak pakai telekung solat yg baru beli ni.

    alang2 gelojoh tu buat GA kuih raya la

    ReplyDelete
  2. selamat menyambut Ramadhan.. ^_^

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut ramadhan!!!

    awak kita ada buat segmen Reminder' Ramadhan yang tujuannya untuk menginspirasi sesama kita & saling mengingati. Jemput join!!!

    Selamat menunaikan ibadah puasa.

    http://nblo.gs/MWxaC

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhh...insyaAllah Innanie. selamat menjalankan ibadah puasa juga :D

      Delete
  4. harap2 dani puasa penuh ya tahun ni...ehhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk...haha. kalau kecik2 dulu boleh la .sekarang ni...impossible :D

      Delete
  5. sebenarnya, yg bab nak tengok telekung siapa paling banyak corak tu, mg febret gak ni..ehehe cuci mata.

    ** pastu nanti mula lah keluar ayat makcik2 senio.. "ehh telekung merah biru pink tadi mana, xambil makanan??.. ambil2 byk ni makanan" tika habis tarawih.. corak & warna mmberi ingatan yg jelas. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu la. senang orang nak cam. telekung sekarang cantik2. banyak corak warna warni

      Delete
  6. ahahahaha..tak sabar cite pasal kuih raya plak..lawak dani ni..sy pon buat sendiri je kuih..sikit pon jadi lah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit pun ok.hehe. tapi MIJ buat kuih apa? boleh la datang raya nanti.nak rasa air tangan MIJ

      Delete
    2. boleh je dtg..moh la..sy duk tun teja aja..alang2 dtg umah saudara tu singgah lah..hehehe

      Delete
    3. tu la. sebelah je. nanti i roger2 u eh

      Delete
  7. SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK dani :)
    comey nye pakei telekung..hehe

    ReplyDelete
  8. selamat menyambut ramadhan dani.. kuih cornflakes..dap nyer..hehehe

    ReplyDelete
  9. Selamat berpuasa Cik Dani. Comey opah awak. :)

    ReplyDelete
  10. Dani! Selamat berpuasa! hahaha, memang gelojoh pun, tetiba je citer pasal kuih raya,hahaha.

    Pasal telekung tu.. tak dinafikan la..kadang2 mata ni meliar plak tgk corak kerawang org depan,huhu..sabo jelah (T___T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tadi masa terawih tak jumpa pulak telekung kerawang2 ni. majoriti pakai yang kosong je.hehe

      Delete
  11. Salam ramadhan dan selamat berpuasa =)

    ReplyDelete
  12. Dani saya nak guna banner nie untk cover timeline Fb saye boleh?
    Tq :)

    ReplyDelete
  13. sangat suka nenek tu. comel sangat.. macam mana nak tempah lukisan eh & harga mcm mana?Maaf tak tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat atas sekali ada terms and conditions. semua detail ada dekat situ :)

      Delete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah