Running Man


Siapa layan Running Man, mesti kenal  laki kat atas ni kan? Aku nak kabor, walaupun tak ada sape yang berminat nak tahu bahawasanya, sebelum ni memang aku tak tahu menahu pasal variety show popular ni. Mungkin sebab aku jarang tengok tv dan jarang layan korea. 


Heh. Dulu suka la layan kalau melibatkan kpop ni. Macam Two Days One Night, korean drama and Kpop Music Bank. Sekarang tidak lagi. Namun begitu, lepas tengok Running Man ni, aih hati ni berminat pulak nak tengok lagi sebab aktivitinya best. 


Aku pilih untuk lukis karikatur yu sebab aku tengok dia kat rancangan apa entah before Running Man. Lupa tajuknya. Tapi dia jemput artis-artis. Ada soal jawab, kalau salah kena tembak dengan pistol air. Macam tu la.


Selain Running Man ni (tak fanatik pun harap maklum), aku suka tengok Caught On Camera. Siap set waktu bersiaran dalam henpon lagi. Huhu.


Eh malam ni dah start terawih. Moh le kita ke mesjid/surau. Selamat berterawih dan bersahur nanti. cau cinnnn cau...


53 comments:

  1. Caught On camera tu mg tak dinafikan rancangan yg sangat2 membuka mata dari sudut positif & negatif.. layan sampai salin nota tajuknya XD




    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan kan? saya paling suka tengok kejar mengejar tu

      Delete
  2. kte pn suke tgok running man! dlm lappy ni xpadam lgsung dr episod 1 smpi la latest! heee

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hehe saya pun baru-baru ni je tengok. best

      Delete
  4. Salam.

    Ooh, lana tgk episod yg ada artis fav lana je, keh3.

    ReplyDelete
  5. Nad pun suka tgk, mmg best ! Salam Ramadhan ye dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada elemen kelakar. best sangat kan.hehe salam Ramadhan juga

      Delete
  6. he3..jdlh ni =) layan la juga..tp xfanatik sgt..skdar hburan je..yg bestnya sbb klakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. sekadar buat tempat ketawa je

      Delete
  7. dani!! Selamat Berpuasa. Semoga amalan kita semua diterima dan dilipatgandakan pahalanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...harap kali ni kita rebut keberkatannya

      Delete
  8. cik Dani terawih di mana? Selamat beribadah..

    *ingatkan kita jek yg ketinggalan tengok RM ni. berhantu le siri tu. lepas ni lukis Jihyo ye-the only lady tu. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terawih dekat Selangor. hehe. nak specifis ke cane ni.

      jihyo? saya tak kenal nama sangat.hehe

      Delete
  9. Ak adala tngok 2-3 epsod. Tp x hafal la plk nama artisnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape suruh hafal. aku pun google nama tu.kehkeh

      Delete
  10. selamat berpuasa yoo jae suk..

    family outing rasanya cerita variety dia sebelum ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye kot. tak pasti betul ke tak sebab dia indoor je.

      Delete
  11. satu petang sabtu tu,anak kembar kak lea tiba2 ketawa mengekek-kekek.rupanya dok layan running man ni.kak lea tengok2 macam tu je tapi lawak jugak he3..

    selamat menunaikan ibadah puasa & terawih ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. memang lawak. tak kering gusi. selamat berpuasa :D

      Delete
  12. serius suka gilos running man..biasa sy rakam aja..mls nk tgok memalam..ngantuk..ahahaha.tak kering gusi gelak tengok mereka.games diorg menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan? masa tu saya tengok dia cari tabung. sejak tu suka

      Delete
  13. kita x pndai nk fanatik running man macam org lain. tp dgr cerita best kan running man ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah bagi saya best sebab kelakar. saya pun tak la reti nak fanatik sangat. suka macam tu je.

      Delete
  14. xtgk,tapi adk suka layan running man..

    ReplyDelete
  15. huk2.. rasa nak menangis tengok doodle2 yg awk hasilkan.. cumey sgt2.. nape teman xde bakat mcm awk yea.. huk2.. nakjugak buat doodle ala2 muka sendiri tp x pandai.. henyot benyot jadinya doodle tu.. =( guna software apa yea? leh ajar? teman suka header awk tu.. cumeyyy! sebijik mcm gmbar ori awk.. tahniah! i like!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab Allah bagi bakat macam2 benda. ada yang pandai menjahit, menyanyi, melukis, and lain2. hehe. tapi melukis tu boleh diasah kalau tahu asas. paling penting kena minat dan usaha. terima kasih tenku butang :D

      Delete
  16. salam, 1st of all terima kasih banyak-banyak sebab saya banyak belajar doodling pakai excel drpd blog ni. sy nk tanya mcm mana nak dptkan software paint tool sai tu? lg satu, awk buat doodle ni sepenuhnya pakai mouse atau ada pen stylus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. hehe. nanti email saya boleh? saya boleh je bagi software tu via email. tak perlu install. lepas extract files dah boleh terus guna.

      saya lukis guna mouse biasa je

      Delete
    2. oh sy dah jumpa software tu hehe :)

      hebatnya awak boleh lukis dengan guna mouse je. even pattern pakaian yg detail tu pun lukis pakai mouse? wow!

      sy ada lg satu soalan, berapa lama tempoh awak ambil nak siapkan satu design doodle? maaf banyak bertanya.

      Delete
    3. ha'ah pattern pun buat guna mouse. sebab nak pastikan 100% adalah lukisan bukan copy paste.

      kalau ilustrasi fesyen tu dalam sehari dua bergantung pada masa dan mood. tapi kalau lukisan perkahwinan, tunang yang ikut muka sama tu ambil masa berminggu sebab nak pastikan sama agak susah

      Delete
  17. aku tengok kejap kejap jer... bolehlah sikit sikit.. koh koh koh

    ReplyDelete
  18. belalang! haha, i love RM too.. dtg sini terpikat dgn ilustrasi herader tu, mcm nak tempah buat 1.. boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh nama gelaran dia belalang...hahah.

      boleh.tapi kena tunggu dibuka :D

      Delete
  19. Classmates I, baik lelaki atau perempuan layan Running Man hehe....I tak pernah layan sebab takut addicted hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seeloknya macam tu lah.saya pun tak kerap layan. takut jugak kalau fanatik ke kan

      Delete
  20. running man, beshh forever.. x pnh miss dr ep 1 unti now.hehe

    slmt bpuasa dani.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. whoah...peminat RM betul ni. sebab tu doodle RM cikdil gempak

      Delete
  21. tak penah tgk running man... caught on camera mmg syok ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. caught on camera sangat best layan kan? :D

      Delete
  22. grasshopper!! haha RM mmg sgt best..^^

    ReplyDelete
  23. akak pun suka layan RM. Tiap2 minggu tgk walaupun episod terlambat kat S. One, janji ado..hehe

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah