Polka dots

Assalamualaikum dan hai.


Kepada yang memang minat fesyen, suka baca Malaysian fashion blogger punya blog, lookbook dan lain-lain tu mesti kenal siapa dalam ilustrasi ni. Bahagian muka mungkin tak menjadi tapi at least orang cam pakaian dan style shawl takpun cara senyumannya. 


Sebelum ni aku pernah lukis puan blogger ni dan aku ubah tang muka bagi jadi lebih kurang muka sebenar.




LOOKBOOK : When red meets polka dots / Liza Razak / illustration - paint tool sai.



Caption dah bagi jawapan. ngaaa..


Kali ni aku fokus kepada corak polka dots pulak. Suka tengok outfit of the day (ootd) dalam lookbook. Lookbook ni bukan fokus kepada fesyen wanita je, lelaki pun ada.


Aku ada follow ootdmen dekat instagram sebab nak dapatkan idea untuk fesyen lelaki. Nak perbaiki skill bila lukis fesyen lelaki untuk lebih macho lagi bergaya. eheh.


Tak dinafikan aku lagi suka lukis fesyen wanita sebab banyak aksesori, boleh calit lipstik sikit, eyeliner sikit dan kebanyakan yang buat permintaan pun ialah golongan wanita jugak. Lelaki jarang-jarang nak ada koleksi kartun fesyen sendiri ni. Wanita kan suka benda-benda comel. Betul ke tidak?




LOOKBOOK : L'pois et le Palazzo / Liza Razak / illustration - paint tool sai


Penerangan jelas fasal brand pakaian boleh la dilihat dekat lookbook Liza Razak seperti link pada caption di atas.

 
Nak bagitahu kepada yang nak lukisan macam atas tu, tak perlu bagi gambar posing macam model pun takpa, janji gambar jelas. Pandai-pandailah den adjust bagi ada gaya. InsyaAllah. Tapi tempahan baru ditutup. Apa-apa sila tengok dekat banner kat bawah header blog ni. 
 
 
Terima kasih dan sekian... :)



33 comments:

  1. Always envy their sense of fashion.. Guhhh.. BTW, bosar bonar mata, terkejut aku tengok. Rasa macam terkena panahan tepat ke hati. (exaggerate) . As always, cun ah artwork!

    ReplyDelete
  2. Tengok doodle ni jer pun dah tau siapa orangnya.
    Jadi lah doodle nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. eh lupa, tunggu kad sampai ya.

      Delete
  3. aduhhh comel gila!
    tak. sebenarnya cantik ya amat! pipi bulat tu.. ish eksaited lebih. haha. XD

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.

    Ehem..ya betul! Perempuan mmg suka benda2 comel,termasuk saya! *_* hehehe.

    ReplyDelete
  5. cumel..! cumel..! cumellll sangatttt..!

    erghhh...geram nengok artwork Dani oi oii :p hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah comel sebab kak liza comel kan kan

      Delete
  6. suka dengan style kak Liza ! Dia memang style gila kan ?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. perasan tak yang kak liza banyak pakai leopard print? shawl/top etc

      Delete
  7. Belum baca caption dah dapat teka Liza, sebab senyum sama.

    ReplyDelete
  8. cantik la polkadot.. cantik jugak lukisan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau polka dot ni saya banyak baju kurungnya je.hehe

      Delete
  9. kalau lelaki suka benda2 comel?...mueheheheh..awesome artwork adore it :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salaah!!!! tetttttttttt
      jemput baca cerita design teddy bear kt blog fi :P

      Delete
  10. dh rupa liza razak dh..skang ni buat ikut rupa org tu ya dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah sebab saya dah tak buat lukisan muka sebijik (karikatur) tu

      Delete
  11. ok, pada pendapat ko kalau aku pakai seluar polka dot ok tak?
    *muka serius

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je janji longgar, padankan dengan kemeja dan bow tie

      Delete
  12. wow awesome.. cantiknye doodle tu


    acik minta pandangan dan kritikan di http://www.akupenghibur.com/2013/08/allah-menjadikan-kita-manusia-dengan.html

    ReplyDelete
  13. bukan Dani kalau tak lukis kartun berfesyen... hua hua hua hua

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan Aujinz kalau tak lukis kartun jamban. hahahaha

      Delete
  14. cantik sangat! menjadi je dani buat :)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah