Dapur

Aku ni banyak terjebak dengan rancangan hiasan dalaman dekat astro. Life Inspired channel 728. Ada Pure Design, Before and After, macam-macam. Disebabkan aku pun minat bab menghias rumah ni, makanya aku buat rekaan dapur idaman. 


Ni pun guna SAI. Mula-mula tu nak buat dalam Sketch Up tapi harommmm... lembs gila. 


Worait, untuk hiasan dapur ni, simple je tapi menarik di mata aku. Kalau ruang dapur luas, nak ada dapur basah dan dapur kering. Siap dengan kaunter lagi.



Amacam? Menarik?


Aku tak tahu la kalau rumah aku nanti dapurnya besar macam ni. Kalau kecik je, pepandai la reka balik macam mana. Janji dapur nampak luas, praktikal dan tersusun. 


Papan pastel (papan hitam tapi kaler pastel) belah kiri kat dinding tu tempat aku tulis MOTD. Menu of the day. Ala-ala rancangan 5 rencah 5 rasa. Kalau tak tulis menu pun, in future boleh aku ajar anak-anak aku melukis takpun buat tuisyen atau mengaji Iqra'. Untung.


Kedudukan papan pastel mestilah rendah sesuai dengan ketinggian isteri kepada tuan rumah yang nak masak ni. Harap maklum. Tapi papan pastel tu adjustable. Ikut ketinggian orang yang nak tulis. Hebat kan? kihkih.





Sweet tak kita?


36 comments:

  1. he3..trylah bljar sketch up pula =) sng je bg sy, nnti bila render, cun habis la..kot2 boleh bt doodle 3d pula..cntik dpur 2..tp kedudukan peti ais xkena la hi3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok cuba buat furniture sendiri tapi boleh buat arm chair je. hehe. oh peti ais patut letak mana eh? saya pun tak pandai nak susun

      Delete
  2. dah boleh start kumpul duit untuk hias kitchen cabinet nnt :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. nak dapur pasang siap. itu target :)

      Delete
  3. kakakaka. mengadanya gambar last tu, bagi kaki kang. ekhem. kerja kat astro? rekemenkan kita jadi pembaNTU Awak please. lolololo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah. suami kita ok je.

      pembantu? hantar resume dulu ya

      Delete
  4. so cute la dani...hehe...dani memang sweet..

    ReplyDelete
  5. ala2..swett sgt..cpt kawin dani..seronok tau.. gaduh pon kejap2.. =P..sbb saling memerlukan..kalau dulu masa kawan..gaduh buat dek je..ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. yela yela. nanti saya kahwin cepat-cepat

      Delete
  6. sweet n cantik.. hehe nak ada dapur yg cntik jugak. biarlah x besar asal selesa. hehe

    ReplyDelete
  7. ahaha..menggoda!..:P
    dapur tu kna upgrade lgi tuuu!!!..ahaha

    ReplyDelete
  8. tak sabar nak ada rumah sendiri... nak jugak dapur macam nie... hehehehe =p

    ReplyDelete
  9. kemain manja lagi ayat dia kan..

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Awat duduk camtu dani?hahahahh

    Kalau kita dani..nak peti ais n oven beso :D Nak bersilat kt dapur,hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. lenguh pinggang sebenarnya. kehkeh.
      peti ais besor memang best. boleh muat dua orang dalam tu

      Delete
  11. hamboii..sweet sangat tu dani..hehe..fiza pun sekarang opearasi deco deco rumah..tapi kena tunggu husband deco sama..xde feel kalau deco sensorang sbb nanti bile dah deco ade pulak yg tak puas hati kan..itulah kalau decoration rumah ni kena tengok dulu ruang dia camna kan..by the way,idea dani dalam lukisan tu pun dah cukup cantik dan simple..nice to see :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul jugak. hias sama2 lagi la best. gabungkan idea. masing2 puas hati

      Delete
  12. hye sis dani...wah ni eric leong tengok pun nanges he3..owh kak lea memang suka asingkan wet n dry kitchen.ada board tu yup macam 5 rencah 5 rasa.ketinggian tu adjustable...wah sesuai untuk petite type macam kak lea jugak huwaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah nangis sebab teruk betul lukisan ni. oh petite jugak. geng la kita

      Delete
  13. Suka combination warna2 tu...
    Teena pulak kalau boleh nak meja bulat, senang nak pusing2 amik makanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai untuk makan ramai2 dan nak ambil makanan kan. hehe

      Delete
  14. nak kuew teow kung fu plisss... koh koh koh

    ReplyDelete
  15. sweet nyer (tangan di bahu, mata ke atas)

    ReplyDelete
  16. Salam, hahaha amboi siap ade model lagi kat dapur tu~ hahaha...cairrrrlaaaah cik abang-cik abang kalau dengar mcmtu..hahaha

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah