Kerna terpaksa

Banyak benda yang aku tak boleh lupa masa jadi cikgu dulu walaupun sekejap.


Waktu pagi aku kena mengajar, petangnya tu pulak kena jaga anak-anak murid yang transit. Lepas selesai makan tengahari dan mandi, diorang kena tidur walaupun ada yang tak nak pun tidur. Aku tak suka paksa budak-budak ni. 


Siapa yang nak tidur, tidur. Siapa yang tak nak, syaratnya jangan buat bising je. Tapi supervisor aku ni lain sikit. Dia suruh semua tidur jugak. Aku pun pernah jadi kanak-kanak so aku pahamlah perasaan diorang macam mana.




'Kalau teacher batuk, siapa yang tak nak tidur tu buat-buat tidur taw. Tu maknanya teacher yang tadi dah datang'.





Ok kita buat rehearsal.




'Ohok! Ohok!'




Semua kelam kabut baring, tutup mata dengan bantal masing-masing. kahkahkah. Boleh pulak diorang layan aku ni.



35 comments:

  1. OMG. A good idea! I'm gonna be an assistant in a kindy next month ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. demi kebaikan diri diorang. hahahahah

      Delete
  3. Cikgu comel mengajar mestilah dorang ikut..comel je perangai comel..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah fiza. hahaha. anak-anak comel, perangai pun comel

      Delete
  4. Hahaha kenakan diorang sekali sekala

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekurang-kurangnya ada aktiviti kan. hehehe

      Delete
  5. hahahah oooh brilliant idea! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nampak ayat brilliant tu, tetiba rasa diri ni genius. hahahaha. just kidding :p

      Delete
  6. guru umpama lilin...jom xchange list wif my blog :
    Azim Aris

    Tak Mungkin Benar

    Muhasabah

    follow ya :)

    ReplyDelete
  7. diorang takut ngan cikgu yg lg satu tuh. so diorang layan kan aje la.

    ReplyDelete
  8. Salam.

    Cikgu dani bersekongkol dgn ank murid (-_-) hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak larat dengar ada orang jerit2 ni. hahaha

      Delete
  9. Wakakaka . Lawak-II , sian bebudak tue :3

    ReplyDelete
  10. uhukk! uhukk!...(testing batok)
    ha ha ha...
    comeyy jek bohong sunat cmgitu~

    ReplyDelete
  11. Ciannya, hihi..mesti comel masa die org pura2 titokan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang memang berbakat dalam lakonan. hahahaha

      Delete
  12. salam perkenalan dari ida
    baguih cikgu ni ye
    good good
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni ye

    ReplyDelete
  13. haha..comel je cikgu punya idea. adoi la.untung la budak2 tu, dapat cikgu sporting. kehkehkeh

    ReplyDelete
  14. sebenarnya ko pun takut dengan supervisor tu kalau tetibe dia dtng pantau tengok ada budak tak tido.
    jadi idea brilliant tu utk selamatkan budak2 dan diri sendiri sbenarnya. kahkah.

    -ikhlas dari pemerhati sudut negatif (sebab semua komen lain positif)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah