SketchbookX

mata takda. checked! mulut takda. checked! hidung? lagi takda. mehmehmeh.

Aku baru je install SketchBookX ni dekat playstore. Seronok kemain tangan seret-seret dekat skrin. Barulah berguna jari jemari kiri aku ni sebab selama ni lukis secara digital guna tangan kanan pegang mouse.



Apa yang bestnya benda ni, dia lebih kurang SAI, PS sebab ada layer. Aku tengok macam limit kepada 3 layers tapi boleh merge lepas tu add lagi new layer. So senang la nak buat background ke apa apa ke. Lepas dah siap, tekan menu dan export. Save dalam folder.


Lukisan tu percubaan pertama. Amacam? ada bakat jadi artis meletop top top tak?




Sebelah kanan tu edit dalam picarts (gradient). 
Nampak macam lawa je. hehe.


25 comments:

  1. to be honest, sy sakit jiwa melukis atas screen tu.. ram tak power agaknya,
    yang rasa mesra alam pun, guna scribble je..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tak try lagi scribble tu. sketchbookx ni ok jugak la cuma betul jugak apa cikot kata tu, rasa tak puas

      Delete
  2. Henpon aku skrin kecik...
    Jari besaq gedabak..
    Jadi, kalau nak lukis guna henfon, mmg tak menjadilah namanya...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho. lagi best kalau ada pen. mungkin lebih kemas rasanya. aku pun tibai je tenyeh guna jari telunjuk +ibu jari

      Delete
  3. tetap suka hasil kerja kreatip awak =)

    ReplyDelete
  4. yeeaaaahhh meletop..kalau sy ntah kemana dh lukisan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah2 meletop top top lukisan tira ni

      Delete
  5. Sememangnya ada bakat dani..Ini pun dah menjadi..thumbs up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. boleh la sikit2 fiza. setakat conteng entah pape macam tu

      Delete
  6. simple & nice
    lepas nie lagi terel buat lukisan lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. setakat conteng2 gitu je boleh la tapi ada jugak teringin nak buat lagi elok. amik masa. hehe

      Delete
  7. hue hue hue.. aku punya sketchbookX guna yang full version.. yang full version takde limit layer... dan dia punya pen/brush lagi banyakkkkkkk ~

    ReplyDelete
  8. alaa.. bestnya lukis kat phone. sayangnya jari saya langsung xsesuai lukis2 guna touchscreen ni.. hehe

    ReplyDelete
  9. sebelum baca details bawah tuu gigih tau mencari mulut mata hidung semua. hahha :D

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah