Kad perkahwinan unik untuk yayath

Akhir-akhir tahun ni banyak betul terdengar situ nak kahwin, sini nak tunang, sana nak bernikah, sinun nak merisik dan dirisik. Makan nasi minyak je bulan disember ni. Heheh. Tahniah la kepada rakan-rakan dan semua yang bakal mengakhiri zaman bujang.


Ok, tajuk utama kita ialah Yayath. Beliau ni suka komen kat blog aku so nak ucap terima kasih sangat-sangat. Muah2! Di atas tu kad kahwin yang direka aku ikut apa yang aku suka.


Kad kahwin yang bagi aku simple dan hanya perlu dibuka macam cara korang buka buku. So ke kiri la kan? Ei...itu pun ka explain ke.hiks. Zaman sekarang dah menjadi trend kad kahwin unik so idea macam ni lah terkeluar. Best pulak buat kad kahwin ni.


Yayath ni seorang blogger. Kejap lagi dah nak habis menaip entri, baru aku bagi link blog beliau. Agaga.


Sebenar-benarnya aku tak tahu bila Yayath ni nak kahwin ke apa, sebab beliau ada email aku untuk lukiskan doodle versi perkahwinan. Muahaha. Main bantai je aku buat kad kahwin tu sebab berangan ada banyak tempahan kad kahwin yang aku dapat, plus beliau tak minta pun kad kahwin. Terlebih rajin.


Beliau dah attach gambar beliau dan encik kekasih hatinya. Lepas vectorkan wajah mereka berdua yang hanya diberikan gambar separuh badan (saranan aku sebab mudah nak melukis), pikiaq punya pikiaq macam mana nak lukis badan depa ni, tiba-tiba dapat idea nak buat style karikatur. Tengok dekat-dekat kat gambar di bawah na....


Aku ikut sepenuhnya imaginasi kurniaan yang Allah berikan kat aku ni untuk lukis badan mereka. Dalam 2 jam jugak la nak siapkan campur masuk toilet, termenung, fikir idea dan lain-lain. Karikatur kan style yang kepala besar badan kecik tapi badan diorang ni tak la kecik sangat aku buat.


Lepas siap lukis, tang nak mewarna tu aku jadi blurr. Warna apa la Yayath nak ni..kang letak warna ni, dia tak suka pulak. Jenuh aku cuba email beliau tapi internet pulak slow....gila ah mencabar nak siapkan. Namun begitu....hohohoho....aku buat je apa aku rasa macam menarik.


Menarik ke? Agagaga. Tak kisahlah. Cuma, tuan badan gambar ni belum tengok lagi. Kah kah kah! Ini semua internet connection punya fasal. Terpaksalah aku publish di entri ni untuk pastikan beliau dapat the doodles.


Maaf Yayath...sila ambil ye di sini. (hanya Yayath) Nanti saya cuba hantar yang transparent. dan without watermark. Kot-kot la nak attach kat header ke. *perasannya den.


Tempahan oleh Yayath ni berharga RM20 dan ke atas. Kalau nak tempah macam ni yang versi kahwin ke, apa-apa event lah, sila email di ckecikcomeldani@yahoo.com.



p/s: rasa macam panjang gila menaip hari ni.

19 comments:

  1. sebijik mcm muka yayath & pasangan... ari tuh yayath tempah doodle dgn sy yg versi perkhwinan jugak tapi kaler cream & merah..

    ReplyDelete
  2. waah, style, mmang younique!

    *nak order satu kad kawen...
    tp ruang belah pompuan tinggal kosong dulu, blum ade calon haha..

    ReplyDelete
  3. karikatur lebih susah kan dani..sebab nak imagine part body tu nak buat camne..cantik dani buat!

    ReplyDelete
  4. yeay! nnt nak kawen, nak tempah jugaq lah, hehe~

    ReplyDelete
  5. Nak tempahhh. tapi tak tahu bila kawen hehe

    ReplyDelete
  6. muka pengantin lelaki garang la :P btw, nice!

    ReplyDelete
  7. dani! kalau fy nak tempah kad kawin mcm tu boleh? hahahahahahahahahahaha. ada juga yg kena sepak ni kang. :P

    ReplyDelete
  8. sy kenal yayath ni..dia nk kawin dh eh...ritu pon dia ada tempah doodle kt sy..heee..tahniah yayath..

    ReplyDelete
  9. @tengku puteri : owh yeke...memang dah nak kahwin la tu.bestnya. so tema dia cream merah eh..i see..

    ReplyDelete
  10. @keri ikhwan : haha.aku letak manzarina kat sebelah hang boleh? agaga

    ReplyDelete
  11. @azhafizah : alhamdulillah. terima kasih fiza. memang agak mencabar tapi sangat seronok

    ReplyDelete
  12. @pink velvet : tempah awal2 tau.hehe

    ReplyDelete
  13. @adam : dah merisik nanti dan bincang tarikh, sila tempah kat aku awal2 tau :)

    ReplyDelete
  14. @cik tikah : ikut sepenuhnya muka asal pasangan beliau.hehe. terima kasih

    ReplyDelete
  15. @fyfy : boleh2. tak nak sepak fy sebab nak tendang je.hahaha

    ReplyDelete
  16. @merahitujambu : wah...so memang betul la dah nak kahwin.best! happy for her

    ReplyDelete
  17. lambat g nak kawin ni..agak2 harga akan naik tak?hahaha

    ReplyDelete
  18. dani!!!!thanks...sangat suke:)hehe

    sorry...yath baru hari ni dapat on9...

    ReplyDelete
  19. Wedding Card? Tq tag? Sticker?
    Smua ada d utusanpengantin.com (^.^)Y

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah