Spontaneous Thursday- Contengan

Minat ke arah Paint versi 6.1 makin menjadi-jadi bagi aku yang lebih dikenali dalam penggunaan excel. Terjebak dengan Paint sebab aku nak lari daripada kebiasaan. Kalau hari-hari asyik lukis guna excel je mesti rasa bosan.


Bersesuaianlah dengan blog title aku tu, so aku cari something unique. Melukis guna Paint!


Memang nampak tak kemas blahblahblah. Tapi bagi aku ia satu seni contengan yang sangat bermakna. Terus ambil brush then conteng ikut suka hati. Kalau bentuk tu macam terpeleot sikit, just tekan ctrl z then lukis balik sampailah kemas sikit.

Potret manusia sampai paras bahu pun aku dah mula suka guna paint. Nampak sikit seni contengan ala-ala style lukis guna tangan atas kanvas. Tapi tak la perfect. Setakat nampak la rupa ye dak?


Kenal ke siapa gerangan dalam gambar tu? keh keh keh.


Kepada korang semua kalau nak berkarya dan mengagumi seseorang tu sebab lukisannya, jangan la sampai ke tahap nak save image, erase watermark pemilik lukisan then mengaku itu korang punya lukisan. Keji tau tak perangai macam tu.

Semata-mata nak dapatkan pujian orang, nak dapatkan status pelukis hebat blahblablah, sanggup guna cara keji. Take note okies. Nak melukis tapi tak tahu basic, boleh belajar. Banyak tempat boleh tuntut ilmu. Bereksperimen pun penting. Okay, itu sahaja peringatanku. JANGAN COPYCAT! hee...

7 comments:

  1. contengan ajaib... rindu plak nk tengok lukisan excel... asyik paint dah ni... curang dah ngan excel...
    *tp suke giler ngan ko nye lukisan pemandangan smpai tahap save dan erase watermark pastu gnti ngan watermark sndiri :)

    ReplyDelete
  2. @che azza : terima kasih azza :D

    ReplyDelete
  3. @keri : haha. gitu plak eh. terima kasih

    ReplyDelete
  4. gambar faiz tapit si blogger lembu..hihihi..cntik la dani..

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah