Wajah baru untuk ilustrasi lelaki

Akhirnya dengan izin Allah, dapat jugak aku buat muka ilustrasi untuk lelaki. Selama ni bukan main payah lagi nak buat. Ilustrasi ni macam identiti kepada aku la sebab kot kot ada yang nak ilustrasi fesyen lelaki ke, aku akan guna ilustrasi macam ni. 


Sama jugak macam ilustrasi perempuan yang aku dah buat sebelum ni. Muka lebih kurang sebab itu identiti lukisan aku tapi ubah-ubah sikit bentuk bibir, muka bagi nampak sedikit berbeza.


Masalah utama yang aku kena ngadap, tang rambut, mata, bibir ahhhhh segala-galanya la senang cite. Nak kata hasil awesome tu tak la. Muahaha. Boleh la kan..asalkan ada rupa. Asyik lukis perempuan je, saja cari kelainan pulak.



*Apesal tetiba banyak semut merah keluar dari celah-celah skrin netbook aku ni???? ahhhh

35 comments:

  1. alamak Dani, mmg dah okay cuma part mata tu nampak mcm prmpuan la. hehe..xpe2. keep it up. Dani mmg ohsem bab mendoodle! :D

    ReplyDelete
  2. memg sush nak lukis laki..tp cayalah jadi.. sekali pndang mcm keri plak.. huhuhu dua kali pndang lagi ensem dari keri:)

    ReplyDelete
  3. yeay! tapi, tak cool pun. Serbanistas lagi cool.

    ReplyDelete
  4. hah! lawa janggutnya cik D..sejemput gitu. dan.. nmpk matang.. huu~ =3= *ngorat2*.

    kalau sy nk tukar kartun sy , selalu guna template sama, tp sy ubah..

    kening (bg tebal), rambut.. warna gincu lelaki dark (even kartun tak merokok) tempekkn sideburn atau boleh ganti dgn rambut sdikit pnjg ditepi pipi antara telinga..last, bg pakai baju semat2..

    *eh, mcm main anak patung lak XD..maaf~*

    tp adakalanya, jiwa kita sendiri yg kene guide..kdg2 fail jga buat, hew3. sekian.

    ReplyDelete
  5. ingat kan sebiji muka sweet abg long....hahaha....*terperasan*

    ReplyDelete
  6. mata dan bibir masih lagi menunjuk kan feminine :)

    btw nice work~

    ReplyDelete
  7. wah,muka jambu sikit dari yang rambut macam penyanyi hafiz tu

    ReplyDelete
  8. semut merah memang akan serang apa saja..hati2!!tp diorang akan mati jugaks..sbb calculator sy asyik ada semut mati dlm tu..celah mana dia masuk x th

    ReplyDelete
  9. Aik tetbe terjatuh cinta kat ilustrasi tu dani :)

    ReplyDelete
  10. Style K-Pop dah ni dani..jambu dan ensem! good job tau ^__^

    ReplyDelete
  11. @Fyfy Liew saya pun rasa dah cukup puas hati kot walaupun ada yang kata tak berapa ok.hehe. terima kasih fy!

    ReplyDelete
  12. @BiskOt ha betul2. bagi nampak lain dalam masa sama, lukisan tetap sama gitu.terima kasih cikot!

    ReplyDelete
  13. @Kifli Mally budak jambu.haha. tak pandai nak buat muka maskulin. saya punya ilustrasi lebih kepada ilus muda belia

    ReplyDelete
  14. @nazha anua yang tu ganas. aku nak ilus comel2.haha

    ReplyDelete
  15. @merahitujambu tu la. penuh ni semut.kadang2 bunyi netbook ni

    ReplyDelete
  16. @keri ikhwan spek dan janggut sejemput je macam ko. ramai lagi cam tu la.hahaha

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor haha. tak minat kpop tapi lukisan ter-kpop plak.aih

    ReplyDelete
  18. wah cool lah dani.. hehe.. lukis lee min ho pulop.. hehe... :P

    ReplyDelete
  19. cantik la.. kalau sy, lukis org lidi je yg boleh...

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah