Perkongsian yang seterusnya

Rasa dah lama sangat tak buat tutorial melukis ni. Ada la jugak cuba sediakan tutorial tapi mesti tersangkut tengah jalan lepas tu blank terus. Tak tahu la kenapa. Lepas ni aku nak buat tutorial melukis yang mudah semestinya guna Microsoft Office Excel. 


Kalau lukis guna Paint Tool Sai tu, aku cuma boleh ajar teknik bagi lukisan macam seakan ''hidup'' macam bunga, bibir dan lain-lain. Harap-harap dapat buat. :)


......dan harap ada semangat untuk buat.


Tu je nak cerita. hehe.


23 comments:

  1. harap ada yg mengambil manfaat darinya nnt

    ReplyDelete
  2. syukur alhamdulillah bila Allah berikan kelebihan itu. gunakan sebaiknya ya :)

    ReplyDelete
  3. harap yang seterunya dapat diteruskan..huhu

    ReplyDelete
  4. chaiyok chaiyok.. buat buat buat XD

    ReplyDelete
  5. BETUL.paint tools sai tu bg gambar nampak hidup..sy mencantikan lukisa guna paint tools sai

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu lukisan MIJ semua nampak bersinar.cantik

      Delete
  6. Salam.

    Buat tuto bukan senang, betul tak dani? Sambil melukis, smbil tu nak print screen, susun ayt, bla3..

    Aaa..Semangat nak buat tengah kurg leteww,hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat turun bila nak print screen, letak watermark, susun ayat. memang aih....

      Delete
  7. NICE BLOG! I'm following you via GFC do check out my blog and follow me if you like and DONT MISS OUT ON ASOS GIVEAWAY @ http://aleejustsaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. NICE BLOG! I'm following you via GFC do check out my blog and follow me if you like and DONT MISS OUT ON ASOS GIVEAWAY @ http://aleejustsaid.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. heiii...kita sudah berkawan ya di Instagram account, aku mualliffachrozi, yang mengagumi semua artwork kamu:))...
    ternyata kamu mengunjungi blog saya, dan saya sangat senang...
    aku sudah follow blog kamu, dan berharap kamu mau follow back blog aku yaaa:))

    stylewithstory.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Sekolah Rendah Agama darjah 1-6. kenapa ya?

      Delete
  11. jap jap.ade typo..sila bukak bukan bukan ye dani.hehehehe..orang sabar je mampu buat tuto panjang ni tau..so siapa yang nak belajar tu..sila belajar betul2 dan ucap terima kasih pada cikgu dani yg dah berusaha untuk share ilmu :)

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah