Ikut keselesaan

Ilustrasi Shea Rasol / Paint Tool Sai - artwork July 2013


Sekarang aku suka keluar pakai long/maxi skirt macam ilus kat atas lepas tu gabung dengan top yang jenis larger size, flat shoes and beg silang. Tudung samada bawal atau syria awning lembut. Nampak comel.


Antara blogger yang aku suka tengok cara pemakaiannya ialah Maria Elena, Fatin Liyana dan Dena Bahrin. Kalau artis pulak salah sorang macam Diana Amir.


Pernah ada kawan-kawan cakap tak sesuai pakai macam ni sebab badan aku kecik, nanti nampak lagi rendah, gemuk etc etc. Aku terima apa pendapat orang lain tapi bagi aku, you should wear whatever you like, buat kita rasa comfortable, not just what your friends like kan?


Diorang cuma bagi pandangan, kita pilih mana yang baik dan ikut keselesaan.


47 comments:

  1. bukan pakai skirt nampak tinggi ke??x pasti bab tu..tp kalau pakai jubah nampak tinggi..tidak pon dress labuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang petite macam saya kadang2 akan nampak lebih rendah dan tak sesuai contoh pakai long cardi

      Delete
  2. betul betul. kita pkai ikut apa yg selesa dan kita suka. x perlu peduli orang lain. walaupon pendapat org tu penting jgk. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? kita boleh terima pendapat orang dan kita nilai mana yang terbaik untuk kita

      Delete
  3. suka gak tengok, yg jenis pakai maxi dress (kain cotton) pastu bajunya swayter kembang (cerut ditangan). tudung lilit2. pehh comel gitu.

    *tgok dlm tenet jelah, pakainya belum yakin lagi..:3*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha yang style tu lah. nampak kemas, sopan, comel sangat

      Delete
  4. ha'ah.. diorang pakai macam tue nampak kemas dan comel... hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tu termasuk aku la eh.kikiki

      Delete
    2. ha'ah... termasuklah hang sekali.. wkwkwkw

      Delete
  5. betul..pakai yg kite selesa.
    adore giler cara dorang dressup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kan. seronok tengok sebab cantik

      Delete
  6. setuju dgn pendapat awk, pakai ikut keselesaan kt plus maxi dress nie longgar dan sangat sesuai utk muslimah..
    jadi teruskan berfesyen..;)
    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep betul. hehe selamat berpuasa jugak :D

      Delete
  7. owh kak lea kalau window shopping area kl,boleh terpusing kepala 360 darjah tengok gaya2 budak2 la ni...comel..sopan...sweet gitu.lelaki jahat nak dekat pun takut kan,itulah kelebihan jika menutup aurat.suka style macam kat atas ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha terpusing tu.. boleh bayang.hahaha

      Delete
  8. betul Dani..setuju sangat..sebab yang nak pakai tu kita.. bkn dorang..
    hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sesetengah kawan dia nak kita nampak cantik ikut pandangan dia, tapi kita just ambik benda tu sekadar pandangan. kalau sesuai, ikut, kalau tak selesa jangan buat.hehe

      Delete
  9. suka tengok style diana amir ngan FL.
    alamak kantoi plak
    tp sebenarnya pakai apa pun nmpk cantik sbb dh memang orgnya cntik :p

    ReplyDelete
  10. ikut keselesaan adalah yg terbaik ! keep it on sis :) ignore them.hihi

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Ehh, lana pun minat style diorg dani,hehe. Tapi tak pernah pakai lgi.. habis rabak dress ak, bukan leh percaya diri ni,hahaha.

    Lana biasa pakai blouse panjg, style2 baju punjabi tu n seluar..pastu pkai tdung bwl.

    Bab baju ni, asalkan memudahkan pergerakan, itu yg lana pilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. tak kisah apa pun pakaian kita janji tutup apa patut. kadang2 pun saya pakai ala2 punjabi macam Lana. pernah jugak ada yang cakap saya ni macam orang tua. sabor je la.huhu

      Delete
    2. hahaha, stkt ni kita tak pernah. Tapi ada la makcik2 kita yg prihatin ckp, knapa tak cuba pesyen ni, pesyen tu..alamak..kita tak selesa..sbb semua atas montot (-_-)

      Delete
    3. ha'ah..kita tengok orang pakai nampak cantik, tapi tak sesuai dengan diri kita.hehe

      Delete
  12. ilustrasi kartun tu nampak lagi berekspresi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. upgrade wajah pulak kali ni

      Delete
  13. Bila aurat terjaga, bukan saja selesa di mata kita, bahkan selesa juga di mata orang dan Sang Pencipta.
    Btw, canteknya artwork atas nunnnnn! O.O

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu betul. biar cantik di mata Allah.

      terima kasih alieff!

      Delete
  14. betul. mana selesa dan tak salah.ok dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. janji cantik dipandangan-Nya

      Delete
  15. kalau menutup aurat ok je =) suka juga tgok org prmpn b'fsyen muslimah, mcm FL 2 slalu jgk terjah blog dia..wowwww..suka la artwork 2..dlu pnh tgok artwork bnyak2 mcm ni..last2 jumpa tuan yg buat hu3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh selalu terjah FL rupanya.hehe. saya pun suka gaya dia. sempoi tapi comel.

      Delete
  16. Betul Dani. Pakai apa yang kita rasa comfortable and confident dan berlandaskan syarak. Jangan risau apa yang orang kata. Lama kelamaan mereka akan nampak pemakaian tersebut sudah serasi dengan kita. Seha pun suka cara SheaRasol. Cantik dan santai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai apa kita suka lagi baik daripada ikut apa orang suka tapi tak kena dengan kita. yang penting macam Seha cakap, berlandaskan syarak.

      Delete
  17. betul. nanad pun suka pakai apa yg selesa di badan. walaupun kdg2 nampak pelik -,-" aherher

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. saya pun kadang2 macam tu. bila pakai tetiba nampak pelik ni memang tak keruan betol. rasa nak balik rumah cepat2

      Delete
  18. makin lama makin osem dani mendodol!! keep it up :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tang mana tu fi? heehe terima kasih. macam fi jugak ma

      Delete
  19. pergh.... cumel giler la lukisan dani... haih... makin lama makin cumel.... pinjam tgn sat... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. *hulur tangan minta buat manicure.

      lukisan biasa je Manzarina. awak hebat lagi

      Delete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah