Nurdani dalam Citra Orang Muda Utusan Malaysia

29 June 2013 secara eksklusifnya (perghh) muka gua terpampang dalam akhbar Utusan sisipan Citra Orang Muda.

Beberapa minggu yang lepas sesi interview dan photoshoot dijalankan secara outdoor sekitar Shah Alam dan di interview oleh wartawan comel, Lailisuhana dan Farizwan (photographer).




 Tribal skirt dan Bow Tie Peach Top daripada Old Blossom Box, tudung bawal bersama brooch daripada Rina Salleh Clothing.


Aku bukanlah seorang yang pandai bergaya mahupun pandai menggayakan diri depan kamera, tapi untuk sesi photoshoot ni, ku redah jua dengan bantuan encik jurugambar. Makasih. Tanpa dia, tiang letrik la nampaknya. Ingat nak buat gaya model, tapi haruslah sedar diri. Eleh sebenarnya segan. Dekat rumah dah praktis macam-macam gaya kot. Muahaha!


Walaupun muka dah masuk paper dan korang boleh tatap muka aku tu (kau dah kenapa nak suruh orang tatap muka) aku tetap nak crop dalam blog. Tabiat gamaknya. Terima kasih encik jurugambar sebab gambar semua cantik-cantik.


 
Dan untuk pertama kalinya jugak, aku buat ilustrasi diri sendiri. Sebelum ni asyik buat orang lain punya je.





Aku suka tajuk ni. Hehe. Paling aku suka tang introduction.

Malam sebelum keluar kat paper ni memang gelabah sebab takut nak tengok muka sendiri. Lepas tu dekat instagram ramai jugak cakap aku macam Najwa Latif. Hahahahhaha.


Mungkin sebab pakai skirt ala-ala Najwa Latif kot. Badan aku tetiba nampak kembang semangkuk, hakikatnya kurus melentik. ngaa.... dasar tak terima hakikat.


Bila tunjuk paper dekat family, diorang tumpang gembira. Terus aku rasa macam nak bagi tandatangan kat perut. kohkoh (gelak style Aujinz). 


Walaupun ada story fasal aku di akhbar, tetap tak ada apa nak dibanggakan, cuma aku rasa macam apa yang aku buat selama dua tahun ni bagi satu impak tanjat dalam hidup aku. Tak sangka dan tak menjangka benda ni berlaku.


Masa ni lah nak buat ucapan ala-ala dapat award. Terima kasih kepada pembaca, pengikut tak kira la drop komen ke tidak, tetap nak ucapkan rasa terima kasih. Bak kata Aujinz si lanun ranggi, komen adalah makanan blogger. Macam tu jugak aku. Cuma blog aku ni biasa-biasa je, sekadar kongsi cerita dan lukisan.


Benda yang berlaku dalam hidup sepanjang dua tahun ni memang bermakna. Alhamdulillah. Kenangan 2013.


104 comments:

  1. Assalamualaikum.

    Dapat juga tengok dani akhirnya, :)

    Sangat2 bangga, dapat kenal dengan retis,hahaha

    Tahniah sangat2 dani, so proud of you!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takda retis2 la Lana. thank you!

      Delete
  2. wahh , bestnyo dapat masok paper . cute gambar akak :3 macam najwa latif sungguh . hukhuk . saya suka baju , skirt dan tudung yang akak pakai tu . cute . teruskan berdoodle ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemain ramai kabor macam dia ya.hehe terima kasih

      Delete
  3. tahniah dani.. satu pencapaian yg besar.. ohkey agak cover disitu senyumnya..hikhik.. pepaun memg sekali pndang mc najwa latipp.. autograp ples :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah cuba senyum namun....sobs...

      Delete
  4. Tahniah, nurdani semakin berkembang, dan terus kembang..tak semua org boleh terpilih..^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. badan pun mengembang. seiring. hehe. terima kasih :D

      Delete
  5. Salam Dani...

    Eh, muka ada iras2 Najwa Latif la... Hehe! (^_____^)V

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngaa.....dalam tu je nampak iras, in reality lain.haha

      Delete
  6. TERBAEKK Nurdani..!!

    ruginyer x beli utusan 29hb aritu..melepas nak tengok inspired blogger nih..huhu

    keep it up!

    ur artwork superbb!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inspired blogger? tak sangka. hehe terima kasih :D

      Delete
  7. wah, tahianh ya dani, awak memang berbakat and people see it..keep it up..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. semua dengan izin Allah. terima kasih :)

      Delete
  8. yeeaayyy dpt tgok muka awak..napa x bg th awal2..lau x dh rembat surat kabar tu..betul la ala2 najwa latif..serius..serius..comel gilosssss...cubit pipi laju2...


    nom.nom..nom dgn komen sy..heheheh

    ReplyDelete
  9. Tahniah! Ini pun satu kejayaan juga. Semoga memberi motivasi untuk terus berjaya. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Hamizah. harap2 macam tu :D

      Delete
  10. Wah! dapat masuk paper tu..tahniah hehe.. ilustrasi tu pun lawa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti encik Bahrain pulak masuk. hehe

      Delete
  11. boleh jadi artis dak lepas ni.
    Suka tgok doodle akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mau jadi artis. hehe thank you

      Delete
  12. famos amos la lepas ni Dani hehehe... :D comel je illustration dani buat, sebijik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biskut coklat famous amos memang sedap.eh

      Delete
  13. amboi. meletops. auwww. tahniah syg

    keep it up.

    ReplyDelete
  14. pergh!! da ada title retiss daa :D jgn lupa kawan2 di wLA :)semoga sentiasa berjaya, dimurahkan rezeki, semoga makin mantap lukisan, ahaha.. fi ada lagi simpan vector dani n rakan2 lain :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lupanya. karya berkembang and dapat kenal kawan2 awesome pun bermula dari WLA jugak kan?hehe. amin...thanks Fi

      Delete
  15. tahniah... akhirnya dpt gak tgk muka dia../kuikui....tahniah tau.. im happy for you.. tajuk akhbar yg sangat best..

    ReplyDelete
  16. Unt0nglah ! mcm tasya manshahar pon ade :D
    '
    http://cerewetsentiasa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam nak like komen ni lima puluh kali

      Delete
  17. kak dani memang ohsem !!!!! sukaaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh lawan ke ohsem man Onie.hahah

      Delete
  18. sumpah kak...akk nampak mcm najwa latip dari jauh ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari deka macam nora danish. ngaaaaa

      Delete
  19. woowww..
    retis.. retiss...
    1 muka surat penuh tuu... mesti ko beli baju baru kan utk photoshoot tu haha..
    ko ada sebut pasal aku tak? *muka mengharap*

    mohon poskan 1 akhbar utusan tu kat aku. aku tau ko beli 3 kan...

    apa pun tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kenapa nak cakap fasal kau?hahah. kalau aku cerita pun, wartawan, editor mesti potong punya.wakakak.

      terima kasih :D

      Delete
  20. tahniah! i adore all your work! :D

    ReplyDelete
  21. sekali tengok mcm kakak ipar sy yg baru2 ni, dua kali tengok mg macam najwa latif..

    3 kali tengok..er cik dani, kita pernah jumpa ke..di dlm tren ke.. di mana-mana ke.. keh3. dh masuk paper jgn pencen tau. semoga bejaya selalu aamin~ :}

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4 kali tengok macam Emma Maembong. trust me

      Delete
    2. emma maembong??ahahah..ok i trust u.. =P

      Delete
  22. Susah selama ni nak tengok muka Dini kan. Cantik orangnya :)

    ReplyDelete
  23. he3..ok la 2..btw ilustrasi awk bt sgt cntik :) suka tgok..TAHNIAH!!

    ReplyDelete
  24. Wah! Dani masuk surat khaborrr! Retis tu. Congrats! Teruskan lagi berkarya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk je, title retis jauh ke laut. terima kasih Fy! i will :D

      Delete
  25. tahniah dani.untung la dpt masuk paper..hehe..dpt jugak tgk rupa sbnr awk slalu tngok ilustrasi jer.dr jauh mmg ada gaya najwa latif..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. Najwa Latif ya. terima kasih

      Delete
  26. wah tahniah sis dani...kak lea dari dulu suka sangat artwork kat sini.sis pun seorang yang low profile.tumpang bangga dan happy kawan blogger semakin dikenali.

    owh ye betul tu macam najwa latif..tapi sis dani lagi cute ^*


    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. selalu tengok komen Alea dekat sini. hargai sangat2 sebab suka.hehehhe

      Delete

  27. Woaaa cayalah beb.

    Fainelly, dapat tengok muka Dani8dania yang sebenarr...

    *nangis tepi katil

    ReplyDelete
  28. TAHNIAH YOU ATAS KURNIAAN BAKAT DR YANG ESA. GUNAKAN SEBAIKNYA...
    ALL THE BEST!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin... harap istiqamah. terima kasih

      Delete
  29. finally..dapat jugak tengok Dani!
    hehehe.. tahniah Dani.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu la macam ni.hehe terima kasih sue

      Delete
  30. dari duluuu teringin nk tgok kak dani , selalu tak penah nk post gambaaa kann heee.

    yuppp , mcm najwa latipp weheee retiss tuuu

    congrats btw! :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. malu la nak letak gambar sendiri. dalam tu nampak macam najwa latif, realitinya lain sangat.hehe

      Delete
  31. skali pndg mcm la tp 2x pndg da mcm awk da.
    cantik. berseni doodle awk .
    nak tempah!
    nnti email :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama pun macam dia. hehe. nanti tempah la ya :D

      Delete
  32. Congratz!! tapi serious seiras macam najwa latif. haha

    ReplyDelete
  33. Salam dani. Tahniahhhh!! Rindu sgt kat sifoo akak ni... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tapi jangan panggil saya sifu sebab lukisan saya tak se smooth akak

      Delete
  34. woww congrate dani..so sweet sangat u dlm paper tu..lawa2..he

    ReplyDelete
  35. i miss this!
    ooooo... congrats cik dani.

    (pandai main gitar juga ke? hihi!)

    ReplyDelete
  36. Dah masuk paper dah sepupu aku nih.. bagus2..

    ReplyDelete
  37. Dah masuk paper dah sepupu aku ni.. bagus2..

    ReplyDelete
  38. ingatkan najwa latip tadi..cantiknyer sis dani..

    ReplyDelete
  39. wahhh dani tahniah :)
    akhirnya dapat tgk dani hehee :D

    ReplyDelete
  40. salam.. tahniah dani. all the best.
    baru dapat tgk muka dani :)

    ReplyDelete
  41. Hahahhaa.. aku da pernah tengok rupa hang kat blog dulu.. nampak tak aku follower tegar dari dulu.. wkwkwkw... tahniah aaa na.. femes hang.. semoga blog dan kerjaya makin sukses... Aminn..

    Aku tumpang gembira semangkuk.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. hang antara blogger yang pernah tengok muka aku. so ko boleh buktikan yang rupa aku tak macam Najwa Latif kan.hehe

      makasih Aujinz

      Delete
  42. congrats sis.. huhu. macam najwa latif la. sikit je. btw, cantik skirt akak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sikit, tapi langsung tak sama.hehe terima kasih :D

      Delete
  43. feewit feeewit!!! tahniah dani tahniah sangat-sangat. u gojes gilos ok!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.hehe. gojes tu tak, gilos tu ya.haha

      Delete
  44. tahniah kat dani.... gembira tgk dani dah maju.... dalam diam2...tup tup jadi retis dah..... kelas kaw kiah....entry yg kelakar..... masih lukis guna 100% lagi ker? atau dah campor2..... saya masih 100% excel lagi cik dani oit.... blom ada masa mau survey..... apa2 pun.... semoga terus berjaya hendanya...

    ReplyDelete
  45. bangga dengan kejayaan dani skrg..smoga terus aktif dengan lukisan yang kreatif... suka tgk lukisan dani...masih lagi lukis 100% dengan excel atau dah bercampur dgn lain2 software?... anyway... chaiyok!! dan selamat menyambut ramadooonnn....

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah