Atok kawasan














 







Lukisan kali ni banyak jugak guna Curve (tool). Bentuk ready made shapes cuma pada bentuk wajah, telinga, rambut kerinting dan mata. Lukisan isi masa terluang je ni. Taklah hebat pun. hahah. Korang cuba la ya.


Oh tahukah anda, banyak benda kita boleh lukis guna excel? Antara nak tak nak je. Ada yang kata senang, ada yang kata susah. Lain orang lain penerimaannya. Benda kalau kita rasa mudah, mudahlah kerjanya dan sebaliknya.


Ha korang, nak tanya sikit. Tutorial apa yang korang nak aku share dalam blog ni? Boleh bagitahu di bahagian komen. Terima kasih!


43 comments:

  1. saya tak pandai bab2 ni, so nak suh buat tutorial apa pun tak tahu... huhu


    tapi lukisan dani memang terbaik :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi idea apa-apa pun takpa. saya cuba mana mampu.
      oh terima kasih! hehe

      Delete
  2. hahaha ape comey sgt atok kawasan ni.. comel tpi garang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. jangan terpedaya dengan kecomelannya

      Delete
  3. kagum betol sy =) ni 1st time sy tgok orang guna excel bt doodle..nk kna try dlu ni..tgok mcm sng je..hsil pn cntik juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try dulu, harap2 senang bagi kamu. guna shapes yang ada dekat bahagian Insert dan olah ikut kreativiti fais.
      nanti boleh share dengan saya. entah2 hebat hasilnya, mana tahu kan

      Delete
  4. Replies
    1. try la, mana tahu kot2 Anis ada teknik lagi mudah ke kan. boleh kongsi2 ilmu nanti

      Delete
  5. buat tutorial lukis muka aku siap badan plz...
    *muka serius

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik masa weh. aku buat style doodle boleh la kot. hahah

      Delete
  6. hebatlah nurdani lukis guna excel. belajar dari mana?

    kagum betul! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu saya godek2 excel, lepas jumpa banyak shape dekat Insert tu saya try lukis. sejak tu la. hehe

      Delete
  7. Yang shading2 tu jugak dari excel jugak ek? Woahhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. tak kemas pun saya buat. scha boleh cuba2 :)

      Delete
  8. start memek muka berkedut2 tu aku dah lost..

    aku dan excel memang berbakat tiada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. conteng biasa je weh. imaginasi

      Delete
  9. ternganga mulut x boleh tutup.. awak mmg kreatif,...

    ReplyDelete
  10. bila sampai part shading tu terus akak jem...huhu

    ReplyDelete
  11. aku bukan seorang yang penyabar, so aku tak boleh melukis guna Excel.. kakkakakaka

    ReplyDelete
  12. pandailaaaa...! *tepuk2 tangan, kagum n mata terbeliak*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tunduk berkali2 ala2 orang jepun

      Delete
  13. Replies
    1. level boleh tahan je fi. hehe terima kasih

      Delete
  14. memang superbb Atok Kawasan..hehe~
    (blom try lagik..huhu)

    err...lukih pakei tetikus ke Dani?..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah tetikus. senang sikit :D

      Delete
    2. pakei tetikuss..??
      deabakk!!

      **tersekat napas kat rengkong...uhukk~

      Delete
  15. amboi atok kawasan.. tp still mantain steady.. gigi x luruh2 hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jutaan terima kasih kepada Polident :D

      Delete
  16. Replies
    1. hahaha tak la kemas sangat. try ya di rumah/tempat kerja etc

      Delete
  17. hoho hebt dani...bila lah tgn shida nk berseni mcm ni...shida minat sgguh..tp xde msa plak nk praktis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 praktis insyaAllah boleh. tak la hebat pun lukisan saya tu, sebab semua boleh buat. ikut teknik. hehe

      Delete
  18. Bila kreatif dan rajin gunala software apa pun.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. garang beno muka atok kawasan tu.hikhik

    ReplyDelete
  20. terbaik...wat la buku utk toturial...nak bljar....

    ReplyDelete
  21. terbaik...pls wat buku toturial...nk sgt bljr ni...takat ni pndai guna paint shj

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah