Lukisan perkahwinan Nurafmira dan pasangan


Amboi watermark. heheh.


Lukisan perkahwinan ikut muka sebenar ni siap sebelum bulan Oktober ikut gambar pertunangan Afmira dan pasangan. Tuan gambar dah bagi permission untuk share dekat sini sebagai artwork rujukan. Banyak lagi lukisan muka sebenar yang belum dikongsikan sebab tunggu majlis selesai. Tak syok la kalau aku share dulu ye dak?


Masa aku dapat gambar asal daripada beliau, aku rasa cabarannya pada baju kurung tu sebab jenis ombre lepas tu ada manik-manik pada baju dan veil yang boleh tahan banyak. Cabaran pada lelaki pulak, tang muka je.




before and after


Teknik kacukan. MS Excel dan Paint Tool Sai.



Ramai jugak yang tempah nak warna biru, pink dan peach. Warna-warna ni kira paling banyak digunakan dalam folder tempahan aku.



Oh ha...beliau senang dibawa berurusan sebab bagi aku ambil masa dan paling penting katanya, hasil ok. Jenis tak memaksa ni sangat mudah kita uruskan kerja. Sebab tu kabor awal-awal, tempoh siap sekian sekian jadi tunggu sampai siap. 



Kalau terlewat tu minta maaf sebab ada urusan lain tak dapat nak elak. Walaubagaimanapun, tetap akan diusahakan untuk setel. Nak minta refund pun boleh tapi kalau aku memang tak boleh nak siapkan la. Takda masalah. Terima kasih sangat sebab memahami dan terima kasih menempah.








22 comments:

  1. Replies
    1. uish...saya tak reti guna sepenuhnya excel untuk muka macam ni. hehe

      Delete
  2. Sangat cantik! ohsem se ohsem ombre..hehe pepatah mana pun tak tahu lah..just created it.Good job dani!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. se ohsem eh. terima kasih fiza.

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasih Lia. tak berapa detail tu. berpinar mata :D

      Delete
  4. pergh bahagian mulut dan bibir tu yg teliti. aku paling fail tang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun. tu try and error. aku ni fail bab warna bibir

      Delete
  5. Salam, wahhh cantik dan kemas lah dani, saya xde kerajinan nk buat sedetails cmni..hahaha nice ! :D

    ReplyDelete
  6. Salam.

    Urmm..nak ckp juga.. amboii watermark,hahaha

    Lana suka tgk tang kerawang2 kat veil tu..uii, mahu terketar2 tgn membuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin banyak kerawang, makin up harga lepas ni. hehehe

      Delete
  7. suka part ombre kat baju kurung tu..nampak very detail :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak Liza. tu pun tak cukup detail tu. banyak lagi manik2 kecik. hehe

      Delete
  8. cantik dan memang kreatif =) ohsem la..nk bt xpndai..tgok jelh

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. cer buat, entah2 lagi hebat

      Delete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah